Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ZOMBIE CROC (2015)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο με βαρύ grindhouse φίλτρο στην κάμερα από τον Robert Elkins ( ZOMBTHOLOGY , FLESH OF THE LIVING , ZOMBIE ISLE , ALIEN SWAMP BEAST ) .

Μέσες άκρες , όλα τα κρυπτοζωικά δράματα έχουν την ίδια κεντρική ιδέα : Διεφθαρμένοι πολιτικοί αδιαφορούν για τον κοσμάκη αγνοώντας τις όποιες προειδοποιήσεις για κίνδυνο και προσπαθούν να φτιάξουν εμπορικά κέντρα , ακόμη και στην μέση του βάλτου . Όταν το τεράστιο φρικιό λειτουργεί σαν αντι-λαϊκός ήρωας (μιας και καταπίνει την πλέμπα των κομπάρσων πιο γρήγορα και από τα χρέη σε τράπεζα) , ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιβίωση των δευτερευόντων χαρακτήρων - πάντα πρωταγωνιστής θα είναι το όποιο μεταλλαγμένο φρικιό . 

Ο διαβόητος μονόχειρας θηρευτής Crocodile Jack ( Tony Jones - ZOMBIE ISLE , ALIEN SWAMP BEAST ) αναλαμβάνει την εξόντωση ενός νεκροζώντανου κροκόδειλου ο οποίος διαμελίζει τα μέλη μιας μικρής κοινότητας . Έχει προϊστορία μαζί του . Του χρωστάει ακόμη ένα χέρι . Το κτήνος επανήλθε στη ζωή μετά από κάλεσμα του βουντού ιερέα Poppa Chicken ( Ken Peebles - "άστεγος" σε ένα επεισόδιο του HOUSE OF CARDS ) ο οποίος σχεδιάζει να επαναφέρει μια στρατιά νεκροζώντανων (πρόλαβε να σηκώσει από τον τάφο μόλις τρεις) για τους δικούς του ανίερους σκοπούς που δεν αποκαλύπτονται ποτέ . Μπορεί και να θέλει να εκδικηθεί τον πολιτικό άρχοντα της περιοχής ο οποίος προσπαθεί να διώξει τους κατοίκους από τα σπίτια τους (μέσα στον βάλτο) . Τα ειδοποιητήρια των εξώσεων παραμένουν κολλημένα στα δέντρα από το αίμα των αθώων που έπεσαν στα styrofoam δόντια του ανίερου κατασκευάσματος .

Ο ΝΕΚΡΟ-ΚΟΔΕΙΛΟΣ :

Η δημιουργική χρήση της κάμερας προκαλεί την ψευδαίσθηση της κλίμακας διαφορετικών μεγεθών καθώς η μαριονέτα-χεριού που χρησιμοποιείται για νεκρο-κόδειλος είναι πάντα χιλιοστά μπροστά από την κάμερα ενώ τα "θηράματα" ουρλιάζουν έκπληκτα αντικρίζοντας το τίποτε του οπτικού τους ορίζοντα . Το 1 εκατομμύριο δολαρίων του υποτιθέμενου προϋπολογισμού της παραγωγής μου βρωμάει είτε ξέπλυμα χρήματος για την μαφία της Louisiana , είτε ορθογραφικό λάθος στο imdb - εκτός κι αν τα λεφτά τα μοιράστηκαν οι παρατρεχάμενοι στο post-production κατά την διάρκεια του "grindhouse" φινιρίσματος .

ΤΑ ΖΟΜΠΙ :

Οι νεκροζώντανοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : (1) Στους βουντού ταλαίπωρους με το viva-los-muertos αποκριάτικο make-up οι οποίοι ελέγχονται από βουντού ιερέα ασπρόμαυρης σχολής 1930-1940 και (2) τους συγκαμένους ταλαίπωρους που περπατούν προσεκτικά μέσα στα κουρέλια της φιλμογραφίας τους με τις μπλαβί-πράσινες μουτσούνες της Ιταλικής αναγέννησης της δεκαετίας του '80 . Συνολικά είναι 5 στο νούμερο , οπότε μια "πορδή" θα προκαλούσε μεγαλύτερη αμηχανία και αγωνία για επιβίωση μέσα σε κλειστό χώρο από ότι η συγκεκριμένη "ορδή" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.