Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

THE CURSE OF HUMPTY DUMPTY (2021)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Βρετανό οραματιστή Scott Jeffrey ( CLOWNDOLL , CUPID , CANNIBAL TROLL , SPIDER FROM THE ATTICK , EXORCIST VENGEANCE ) .

Βασισμένο στο παιδικό τραγούδι του αβγόμορφου κεφάλα που πέφτει από τον τοίχο και διαλύεται (στην πραγματικότητα το όνομα ήταν αργκό που χρησιμοποιούσαν κατά την διάρκεια του 18ου αιώνα για τους κοντούς ατζαμήδες - στη συνέχεια εμφανίστηκε και ως χαρακτήρας στο δεύτερο βιβλίο με τις περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των παιδόφιλων - απορώ πως δεν έχει γίνει ταινία ακόμη από τον Roman-σε-περιμένουμε-πίσω-στην-Αμερική-για-το-εκκρεμές-ένταλμα-σύλληψης-Polanski) , ο Humpty επιστρέφει αυτή τη φορά ως δαιμονισμένη κούκλα υπό την κατοχή μιας γυναίκας με ανία . 

Η Wendy Loomas ( Nicola Wright - CUPID , DEVIL DJINN , HATCHED , AMITYVILLE SCARECROW , SPIDER FROM THE ATTICK , THE GARDENER , EXORCIST VENGEANCE ) είναι μια (όχι και τόσο) 50χρονη (;) γυναίκα η οποία χάνει την πραγματικότητα μέσα από τα χέρια της όταν της γίνεται διάγνωση πως πάσχει με άνια . Με την ελπίδα πως ο κρύος αέρας της Βρετανικής επαρχίας θα της κάνει καλό , ταξιδεύει μαζί με τις δύο της κόρες στο εξοχικό τους μέγαρο . Εκεί θα αγοράσει από ένα κατάστημα με αντίκες μιας φρικιαστική κούκλα , τον διαβόητο Humpty , ο οποίος φαίνεται πως ήταν υπό την κατοχή της και κατέληξε εκεί με άγνωστο τρόπο . Όταν η σατανική κούκλα αρχίσει τις μεταφυσικές επεμβάσεις στην ζωή της , τα πράγματα θα χειροτερέψουν σε εφιαλτικό βαθμό προσωπικής επιβίωσης τόσο (όσο) για εκείνη και για το στενό της οικογενειακό περιβάλλον .

Μαζί με τα ουρλιαχτά που ακούγονται μέσα στο πολύπαθο αρχοντικό (στο ίδιο σημείο πρέπει να έχουν γυριστεί σχεδόν όλες οι παραγωγές του Scott Jeffrey , οπότε στους διαδρόμους του έχουν περπατήσει από τρολ κανίβαλοι μέχρι ψηφιακοί δεινόσαυροι) , επιστρέφουν και οι αναμνήσεις της ηλικιωμένης γυναίκας . Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και η απώλεια μνήμης ήταν αμυντικός μηχανισμός του εγκεφάλου με σκοπό να αποκρύψει το σκοτεινό/αιματοβαμμένο παρελθόν της από την ίδια . Σατανικές τελετές και προσπάθειες νεκρανάστασης του νεκρού μωρού της ήταν ο λόγος που η ανόσια οντότητα που κατοικεί μέσα στην κούκλα είχε βρει διέξοδο στην δική μας πλευρά της "πραγματικότητας" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.