Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

WHO KILLED CAPTAIN ALEX (2010)

 











Η Ramon Film Productions παρουσιάζει την πρώτη περιπέτεια δράσης της Uganda . Γραμμένη , σκηνοθετημένη και πακεταρισμένη μέσα στην καταχνιά του σπιτικού του στο πολύπαθο χωριό Wakaliga (εξ' ου και ο ένας-εναντίον-όλων δόκιμος όρος "Wakaliwood") από τον οραματιστή Nabwana Issac Godfrey Geoffrey ( BUKUNJA TEKUNJA MITTI: THE CANNIBALS , BAD BLACK , BRUCE U , KUNG FU BROTHERS ) . Θεωρείται "χαμένη ταινία" , καθώς τα αρχεία του σκηνοθέτη σβήστηκαν με σκοπό να φτιάξει την επόμενη ταινία του , TEBAATUSASULA . Ευτυχώς απέμεινε το χαμηλής ανάλυσης dvd master και η από στόμα σε στόμα φήμη της γειτονιάς . Το Wakaliwood πλήγμα στο Nollywood (αντίπαλο σινεμά της Νιγηρίας με χιλιάδες κυκλοφορίες) είναι επιδερμικό .

Ο Captain Alex ( Kakule William ) είναι ο μοναδικός υπερστρατιώτης που διαθέτει η Uganda . Είναι ένας ολόκληρος στρατός από μόνος του , παρόλο που διοικεί ένα τάγμα ειδικών κομάντο εκπαιδευμένων στον ασύμμετρο πόλεμο και το ασύμμετρο κούνγκ-φου . Είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει την εγκληματική οργάνωση Tiger Mafia (οι οποίοι περπατούν αργά επειδή σκέφτονται αργά) μετά από προτροπή του Προέδρου της χώρας και σκοπεύει να τους σκοτώσει για πάντα . Παράλληλα με την δράση των ηρωικών αντρών του τάγματος ακούμε και το ευχάριστο naration του VJ Emmie (πότε στα Αγγλικά , πότε στην γλώσσα του) ο οποίος προλογίζει και περιγράφει λειτουργώντας και σαν από μηχανής κωμικός προσθέτοντας καλαμπούρια πάνω από τους ευφάνταστους διαλόγους των πρωταγωνιστών . Στα μισά δυστυχώς ο Alex πεθαίνει μυστηριωδώς κατά την διάρκεια νυχτερινής εφόδου στο πρόχειρο στρατόπεδο και αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας του ο αδελφός του που είναι σαολίν μοναχός από τον Ναό της Νότιας Uganda - γνωστός και ως Bruce U ( Bukenya Charlsea ) . Η ματωμένη εκδίκηση είναι μονόδρομος για τον Bruce .

Ταυτόχρονα ο στρατός σκοπεύει να ζητήσει βοήθεια από έναν άλλο διαβόητο σουπερ-στρατιώτη κυνηγό επικυρηγμένων ο οποίος τυχαίνει να κάνει τις διακοπές του στην Uganda αυτή την περίοδο , ενώ ο Richard , The Tiger Mafia ( Sserunya Ernest ) απαιτεί την επιστροφή του αγαπημένου του αδελφού ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης . Ο Bruce U προπονείται στο κουνγκ-φου και ψαρεύει ενώ βοηθά μια τραυματισμένη γυναίκα , πρώην μέλος της συμμορίας και πρώην σύζυγος του Richard , The Tiger Mafia (η συνάντησή τους οδηγεί μοιραία στην πολυπόθητη εκδίκηση ανάμεσα σε ψηφιακές εκρήξεις και κραυγές) . Η δράση εκτροχιάζεται με ταυτόχρονη εναέρια επίθεση από black-ops-ghetto ελικόπτερα , τόσο στο αρχηγείο της Tiger Mafia , όσο και στην πόλη της Uganda . Το χώμα της ζούγκλας βάφεται κόκκινο κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης με την ερώτηση του ποιος τελικά σκότωσε τον Captain Alex να μην απαντάται ποτέ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.