Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ANTLERS (2021)

 











Γραμμένο από τους Henry Chaisson (παραγωγός του τηλεοπτικού SERVANT), Nick Antosca (HANNIBAL, CHANNEL ZERO, παραγωγός του τηλεοπτικού CHUCKY) και Scott Cooper (HOSTILES). Σκηνοθετημένο/γυρισμένο πίσω στο 2018 στην ίδια τοποθεσία με το RAMBO:FIRST BLOOD (1982) με CANNIBAL CORPSE ευαισθησία στην ανθρώπινη ανατομία από τον τελευταίο. 

Ψυχόδραμα απωθημένης κακοποίησης και χρήσης μεθαμφεταμινών στις σκατένιες κοινωνιολογικές παρυφές που ξεχωρίζουν τα λευκά σκουπίδια από τους κατά συρροή δολοφόνους μόνο όρθογραφικά, κάπου σε μια (φανταστική;) παρατημένη στην τύχη της μικρή επαρχιακή πόλη του κεντρικού Oregon.

Ο καχεκτικός ανήλικος Lucas (η φιλμογραφία του 15χρονου Jeremy T.Thomas βρίσκεται στα σπάργανα της αναγνωρισιμότητας από το ευρύ κοινό - δηλαδή σε μικρές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, οπότε φαίνεται πως δεν έχει δεχτεί το χρίσμα του τελετουργικού κωλοδάχτυλου από τους ερ(Π)ετανθρώπους του Hollywood ακόμη;ζει μαζί με τον πατέρα και τον μικρό αδελφό του Aiden κοντά στο δάσος. Ο πατέρας φυσικά είναι άνεργος και πρεζάκιας (το σατανικό πολυκατάστημα έκλεισε όλες τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και ούτε η εξόρυξη κάρβουνου δεν αρκεί πια), αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να παρέχει στα παιδιά του μετά τον θάνατο της μητέρας τους: Φτιάχνοντας χημικές ουσίες σε κρυφό εργαστήριο μέσα σε κάτι υπόγειες στοές. Όταν ένα άγνωστης προελεύσεως πλάσμα τον δαγκώσει, ακολουθεί δραματική περίοδος αγριότητας, κατανάλωσης ωμών μικρών θηλαστικών και βίαιης μεταμόρφωσης σε Alien Queen με κέρατα (η Legacy Effects είναι υπεύθυνη για τα καταπληκτικά πρακτικά εφέ του τερατουργήματος και η LSFX για την υπόλοιπη body-horror καφρίλα νεκροτομείου).

Η Keri Russell (MISSION IMPOSSIBLE 3, DAWN OF THE PLANET OF THE APES, THE AMERICANS) είναι η δασκάλα δημοτικού (απευθείας από California, αλλά οι πολύχρωμες σημαίες και τα woke τραβεστιλίκια των εκφυλισμένων της παραλίας δεν περνάνε στην επαρχία - που ευτυχώς δεν γίνεται ούτε καν αναφορά η λόγος στις ψυχοπάθειες ταυτοτήτων παρόλο που οι σεναριογράφοι έχουν μια προδιάθεση για ουράνια τόξα και κοινωνική δικαιοσύνη) Julia Medows. Το έσκασε νωρίς από το πατρικό επειδή ο πατέρας δεν κράταγε μακριά της τα χέρια του, αφήνοντας πίσω τον αδελφό της (Jesse Plemons - BREAKING BAD) να δαγκώνει το μαξιλάρι. Ζει μαζί του. Εκείνος είναι ο σερίφης της περιοχής. Η μόνη δράση που έχει στην καθημερινότητά του είναι να φροντίζει να διώχνει όσους ταλαίπωρους πέφτουν στην δύνη της έξωσης από τα σπίτια τους λόγω χρεών. Το κερασφόρο τέρας καρφώνει τον συνάδελφό του, αλλά εκείνος την γλυτώνει (αρχικά).

Ο Graham Greene (DANCES WITH THE WOLVES, THE TWILIGHT SAGA, DEFIANCE, AMERICAN GODS, 1883) είναι ο χαρακτηριστικός ιθαγενής ινδιάνος ο οποίος προσφέρει χαμένη γνώση για τα ανίερα όντα που έχουν γεννηθεί από τους παλιούς τοπικούς μύθους ως αλληγορίες και κυκλοφορούν ελεύθερα ζητώντας εκδίκηση για την βιασμένη από τον (λευκό πάντα) άνθρωπο φύση (Wendigo στη συγκεκριμένη περίπτωση) - χωρίς να χρειαστεί να ψάξει κανείς από τους πρωταγωνιστές στο ίντερνετ, έχουμε τον ντόπιο πρωτο-Αμερικάνο και τις ιστορίες της φυλής για οδηγό του μεταφυσικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.