Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

90210 SHARK ATTACK IN BEVERLY HILLS (2014)

 











Γραμμένο από τον Charlie Meadows (1313: BIGFOOT ISLAND, 1313: BERMUDA TRIANGLE, 1313: HERCULES UNBOUND!, 1313: FRANKENQUEEN και λοιπές ομοερωτικές βιντεο-φαντασιώσεις). Σκηνοθετημένο από τον David DeCoteau (1313 SAGA, THE WRONG SAGA), ο οποίος είχε περισσότερο το μυαλό του στο υγρό κορμί του Jeffrey Decker (έπαιζε μπιλιάρδο σε μια σκηνή του πρώτου SHARKNADO) παρά στους καρχαρίες. Άξιο αναφοράς είναι πως δεν υπάρχει πιο παραπλανητικό artwork ταινίας του είδους, καθώς ο "καρχαρίας" που εμφανίζεται στα τελευταία 20 λεπτά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιμένει κανείς (όπως τότε, πίσω στο καλοκαίρι του 2008 με τον Νίκο Σεργιανόπουλο: κανείς δεν περίμενε ο ζεν πρεμιέ της Ελληνικής τηλεόρασης να σνιφάρει κόκα πάνω σε καυλιά Γεωργιανών οικοδόμων). Το Beverly Hills δεν πλημμυρίζει ποτέ και παραμένει ακόμη στη θέση του. Ο μεγαλόδοντας της αφίσας απειλεί μόνο τον γραφίστα που τον έφτιαξε. 

H βετεράνος εφηβικών κραυγών αγωνίας, Donna Wilkes (JAWS 2, SHCIZOID, BLOOD SONG, ANGEL) είναι η σιτεμένη καθηγήτρια Ωκεανολογίας, Pamela. Το εκπαιδευτικό σαββατοκύριακο σε έπαυλη (όπου μπορεί να γυρίζονται και πορνό όταν δεν την νοικιάζει ο DeCoteauδίπλα στον ωκεανό έχει διαφορετική εξέλιξη από εκείνη που ήλπιζε. 

Τα αγόρια του Decoteau:

O Braden Bacha (THE BROTHERHOOD 2: YOUNG WARLOCKS) είναι προσωπική ανακάλυψη του σκηνοθέτη - δεν γνωρίζω ακριβώς σε ποιο go-go-boy κλαμπ τον ανακάλυψε. Δεν έχει πρόβλημα με την ημίγυμνη εμφάνιση μπροστά σε κάμερα. Παριστάνει τον πάντα πρόθυμο για σεξ (με γυναίκες) Bryce. Είναι κακομαθημένο πλουσιόπαιδο και το σπίτι όπου φιλοξενούνται οι "μαθητές" είναι του μπαμπά του. Έχει κάνει και ένα πέρασμα από το Αμερικάνικο Big Brother.

O Jud Birza (1313 NIGHTMARE MANSION, MY STEPBROTHER IS A VAMPIRE, THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF HEAVENLY FIRE), γνωστός και ως Fabio, ο νεαρότερος νικητής του Αμερικάνικου Survivor (2010), παριστάνει τον Denny. Καλός μαθητής και ο μοναδικός που παραμένει μέσα στα ρούχα του μέχρι το ιλαρό του τέλος στα ψηφιακά δόντια του "καρχαρία".

Το αγόρι που έκλεψε την κινηματογραφική ματιά και καρδιά του DeCoteau είναι ο Jeffrey Decker (εμφανίστηκε στο επεισόδιο 1.9945 του THE YOUNG AND THE RESTLESS ως "άντρας σε ραντεβού"- ελπίζω να φορούσε ρούχα, εμφανίζεται επίσης και σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς με χριστιανούς μηχανόβιους (;) SONS OF THUNDER). Όταν δεν χαϊδεύει το κορμί του μέσα στο ντους, παριστάνει τον Tyler, τον μαθητή που βγάζει τους βαθμούς των εξαμήνων στο κρεβάτι της καθηγήτριας.

Ο Καρχαρίας: 

Ανάμεσα σε stock-footage από ενυδρεία, ψηφιακά κατασκευάσματα, αγόρια που βγάζουν τις μπλούζες τους με την πρώτη ευκαιρία για ένα γρήγορο ντούζ που παρακολουθούμε ολόκληρο γιατί δεν μας βιάζει κανείς όταν μετράμε κοιλιακούς με τη γλώσσα της τέχνης και πλάνα παραλίας με drones, ο "καρχαρίας" εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας, αφήνοντάς μας όλους ανάπηρους, από τον λαιμό και κάτω. Η νεαρή Alyssa (Stephanie Shemanski - BONNIE AND CLYDE: JUSTIFIED, THE WRONG ROOMMATE) θυμάται την εξαφάνιση του διάσημου ωκεανολόγου/ανθρωπολόγου πατέρα της κάπου στον Κόλπο του Μεξικό: μια φυλή ιθαγενών που λάτρευαν τον Μεγάλο Λευκό Καρχαρία, καταράστηκαν την κόρη του να μεταμορφώνεται σε ψηφιακό καρχαρία ξηράς (ανφας και προφίλ μόνο) κάθε φορά που αναστατώνεται. Η θεία Pamela ήθελε να εκμαιεύσει την αληθινή ιστορία για να πουλήσει το βιβλίο της αλλά δεν τα κατάφερε, χάθηκε κάπου στα ειδικά εφε μαζί με τις καλλισθενικές ανησυχίες του κοινού του τμήματος νευροψυχολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.