Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

X (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Ti West (THE ROOST, THE HOUSE OF THE DEVIL, CABIN FEVER 2:SPRING FEVER, THE INNKEEPERS, V/H/S, THE SACRAMENT). Άλλη μια παραγωγή Αμερικάνικου νεο-τρόμου για πλήρως εμβολιασμένους διανοούμενους από την A24

Βρισκόμαστε κάπου πίσω στο 1979. Συνεργείο ανεξάρτητης παραγωγής ακατάλληλων ταινιών με διάθεση για δουλειά βρίσκει το ιδανικό βουκολικό σκηνικό για να γυρίσει τις ακολασίες της ομάδας των "ηθοποιών" που συμπληρώνουν το καλλιτεχνικό πορνό-πόνημα σε μια απομακρυσμένη από τον πολιτισμό επαρχιακή φάρμα του Texas (της Νέας Ζηλανδίας όπου και γυρίστηκε η ταινία). Οι εκφυλισμένοι του ελευθεριακού θιάσου , υπό την καθοδήγηση του "παραγωγού" Wayne Gilroy (Martin Henderson - THE STRANGERS: PREY AT NIGHT), αντί για την αθανασία της φήμης και της καταξίωσης στο χώρο, μέσα σε 24 ώρες θα βρουν φριχτό θάνατο από το ηλικιωμένο ζευγάρι που τους ενοικίασε το κατάλυμα και το λέει ακόμη η καρδούλα του για νεανική σφιχτή σάρκα. 

Η Mia Goth (NYMPHOMANIAC: VOL II, A CURE FOR WELLNESS, MARROWBONE, SUSPIRIA) είναι η Maxine. Σκοπεύει να ζήσει τη ζωή που της αξίζει καταπίνοντας κόκα και καυλιά. Επίσης είναι η ηλικιωμένη Pearl (μετά από 10 ώρες προσθετικής make-up παρέμβασης) η οποία σκοπεύει να ξαναζήσει τις ηδονές των νεανικών της χρόνων αποδεκατίζοντας όσους δεν της κάθονται. Ταυτόχρονα γυρίστηκε και το επερχόμενο PEARL (2022), το prequel όπου σκιαγραφείται ο αλλόκοτος χαρακτήρας της διψασμένης για οργόνη μανιακής γιαγιάς κατά την διάρκεια των νεανικών της χρόνων πίσω στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Jenna Ortega (INSIDIOUS: CHAPTER 2, THE BABYSITTER: KILLER QUEEN, SCREAM, STUDIO 666)  είναι η ηχολήπτης της παραγωγής, Lorraine. Δεν μπορεί να αντισταθεί στο μέγεθος του μαύρου πρωταγωνιστή και συμμετέχει στα γυρίσματα με μια σκηνή, στέλνοντας συναισθηματικά τον εύελπι κινηματογραφιστή αγόρι της (Owen Campbell) στην μαγική χώρα της σόγιας και της χορτοφαγίας του β' αρσενικού ιδεαλιστή. Το "δεν πειράζει που το κορίτσι σου καταπίνει μαύρες μάμπες μπροστά στη κάμερα, στην καρδιά της έχει εσένα" δεν φαίνεται να λειτουργεί. Δέχεται πυροβολισμό από δίκαννη καραμπίνα. Το "αγόρι" της αποκεφαλίζεται από διαδοχικές μαχαιριές προς τέρψη των φανατικών κάφρων των λατέξ προσθετικών/ειδικών εφε.

H Brittany Snow (PACIFIER, PROM NIGHT) είναι η έμπειρη ξανθιά πρωταγωνίστρια Bobby-Lynn Parker. Την τρώει animatron-ικος κροκόδειλος σε παρακείμενη λίμνη εντείνοντας την χαμηλού προϋπολογισμού ατμόσφαιρα ταινιών του είδους της δεκαετίας που υποτίθεται πως βρισκόμαστε. 

Ο ράπερ Kid Cudi είναι ο προικισμένος μαύρος πρωταγωνιστής, Jackson Hole.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.