Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

MANEATER (2022)

 












"It's not a monster, it's the devil - The devils don't bleed, it's just a fish"

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Justin Lee (BIG LEGEND). Καμία σχέση με το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι με καρχαρία του 2020 και με την αξέχαστη/αθάνατη boy-girl ταινία της Janine Lindemulder πίσω στο μακρινό 2004.

H Jessie (Nicky Whelan - HALLOWEEN II, LEFT BEHIND, FROM DUSK TILL DAWN: THE SERIES), αντί να απολαύσει τον μήνα του μέλιτος μαζί με τον σύζυγό της, απολαμβάνει την εμπειρία του να χάσει όλους της τους φίλους στα σαγόνια ενός κατά συρροή δολοφόνου καρχαρία! Ο σύζυγός της φρόντισε να την παρατήσει χωρίς προειδοποίηση μετά την γαμήλια τελετή και να την αφήσει στις φροντίδες των καλών της φίλων οι οποίοι της κανονίζουν μίνι απόδραση σε τροπικό παραδείσιο νησί στην μέση του τουριστικού ωκεανού. Ο ψηφιακός καρχαρίας (σε κοντινά πλάνα είναι pvc κατασκεύασμα με μονίμως ανοιχτό στόμα χωρίς υδραυλικές καινοτομίες κίνησης και στο artwork της αφίσας φαίνεται πενταπλάσιος των κανονικών του διαστάσεων επί της οθόνης) δοκιμάζει αρχικά μερικούς έφηβους στην περιοχή και στη συνέχεια συνεχίζει το κυνήγι προς όλες τις ηλικιακές ομάδες. Κάνει το δόλωμα- δεν σκοτώνει η ίδια το τέρας, αντιθέτως την προστατεύει και καθοδηγεί ένας λευκός άντρας προς πείσμα των woke οιστρογονικών καιρών του σύγχρονου σινεμά σόγιας.

Ο τελευταίος αρσενικός Αμερικανός ήρωας και τραγουδιστής της country, Trace Adkins (TRAILER PARK OF TERROR, WYAT EARP'S REVENGE, STAGECOACH: THE TEXAS JACK STORY, HICKOK, APACHE JUNCTION, DESPERATE RIDERS) είναι ο ερασιτέχνης κυνηγός τεράτων Harlan, ο οποίος προειδοποιεί το σάπιο κατεστημένο των αρχόντων της περιοχής πως θα πάρει το νόμο στα χέρια του αν δεν κάνουν κάτι για το ψάρι που του σκότωσε την έφηβη κόρη. Σκοτώνει τον καρχαρία με μερικές σχεδόν εξ επαφής ριπές από καραμπίνα στα μούτρα επειδή "οι σατανάδες δεν ματώνουν όπως τα ψάρια"...

O Jeff Fahey (PSYCHO III, DARKMAN III: DIE DARKMAN DIE, SCORPIUS GIGANTUS, LOST, ATOMIC SHARK) συμμετέχει σε δύο σύντομες σκηνές ως "επιστήμονας"/σεβάσμιος τοπικός παράγοντας, καθώς ξέρει από σκορπιούς και μεταλλαγμένους καρχαρίες, για να βγάλει τα συντάξιμα ένσημα στη κρυπτοζωολογία. Λέγεται και αυτός Harlan. Δεν συμμετέχει στο κυνήγι, αλλά φέρνει τον Harlan1 σε επαφή με άλλους ταλαίπωρους που χρειάζονται βοήθεια στην αντιμετώπιση μανιακών καρχαριών ανά τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.