Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

THE PREY: THE LEGEND OF KARNOCTUS (2022)

 










Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους αδελφούς Hensman.

Μια διμοιρία Αμερικανών στρατιωτών εγκλοβίζεται μέσα σε styrofoam σπηλιά κάπου στο Αφγανιστάν (της Καλιφόρνιας όπου έγιναν τα γυρίσματα) μετά από λυσσαλέα μάχη με ντόπιους αγριάνθρωπους Ταλιμπάν. Εκεί θα γίνουν τα θηράματα της θρυλικής οντότητας που προκαλεί τρόμο στους σανδαλοφόρους ιθαγενείς, Karnoctus (δεν μαθαίνουμε ποτέ από που προήλθε το συγκεκριμένο είδος, αλλά σίγουρα είναι κάποιος ταλαίπωρος με αρκουδοτόμαρο που τρέχει μέσα στον επαναλαμβανόμενο διάδρομο της "σπηλιάς" με επιτυχημένο μακιγιάζ και στρατηγική χρήση ημι-φωτισμού από τους αδελφούς Hensman).

Ανάμεσα στους απλούς μαχητές της ελευθερίας βρίσκονται και κάτι αναλώσιμα black ops παλικάρια/λαθρέμποροι όπλων της CIA(;) τα οποία ζουν με τους δικούς τους κανόνες καθώς η σπηλιά έχει αρκετές εισόδους και τρόπους χρήσης (από αποθήκη πυρομαχικών, μέχρι μυστικό εργαστήριο κατασκευής ναρκωτικών και κυνηγότοπος μεταλλαγμένων ειδών):

O Nick Chinlund (LETHAL WEAPON 3, ERASER, CON AIR, ULTRAVIOLET, WYVERN, CLOSE RANGE) είναι ο Taggart. Το μεγάλο μούτρο. Μια απλή ληστεία όπλων από τους Ταλιμπάν κατέληξε σε αντι-ηρωική επιχείρηση σωτηρίας ολόκληρης διμοιρίας με τον ίδιο να ηγείται των απελπισμένων 30-40ρηδων στρατιωτών.

O Kevin Grevieux (STAR TREK: DEEP SPACE NINE, UNDERWORLD 1-3) είναι ο Reid, ο μαύρος χαρακτήρας με τη μπάσα φωνή αφηγητή trailer ταινιών και το φορητό μυδράλιο το οποίο είναι πιο μεγάλο από τα "όπλα" των άλλων. Περίμενα πότε θα μεταμορφωθεί σε λυκάνθρωπο και να τα βάλει με το τέρας. Δεν βγαίνει από τη σπηλιά.

Οι "περαστικοί": Ο Danny Trejo είναι ο Vega. Εμφανίζεται για λιγότερο από 5 λεπτά στο αρχικό σκετσάκι ανδρισμού ενάντια σε πάνοπλους αγριανθρώπους με σανδάλια και πετσέτες στα μαλλιά. Χρησιμοποιεί το αμίμητο One-liner: "a-salam-alekoum motherfucker", κάτι μεταξύ "asta la vista baby" και "salam alekoum". Όπως και ο Steven Seagal στην μετά το 2010 κατευθείαν-σε-dvd εποχή, χρησιμοποιεί κασκαντέρ για τις κρίσιμες σκηνές όπου φαίνεται μονάχα η πλάτη του, ή το χέρι του να κάνει κωλοδάχτυλο.

Adrian Paul είναι ο ελεύθερος σκοπευτής Gunnar. Κάνει ταυτόχρονο σύντομο πέρασμα μαζί με τον Trejo στην εισαγωγική σκηνή δράσης. Η σκηνή του γυρίστηκε χωριστά από τους άλλους. Τον βλέπουμε επί πρηνηδόν να παριστάνει τον "ελεύθερο σκοπευτή" σε κάποιο κοντινό λόφο (και αυτός αντιγράφει όσο είναι δυνατόν τον δάσκαλο Seagal όταν και ο ίδιος ερμήνευε ρόλους ελεύθερου σκοπευτή, αλλά δεν ξάπλωνε ποτέ στο έδαφος, παρά μόνο παρέμενε ζεν καθιστός σε καρέκλα - βλέπε τα γυρισμένα μέσα στο 2016 SNIPER:SPECIAL OPS του Fred Olen Ray και CODE OF HONOR του Michael Winnick).

Ο "αόρατος" guest star: O εκκεντρικός υποψήφιος με το Ελευθεριακό Σοσιαλιστικό Κόμμα για το χρίσμα του Προέδρου της Αμερικής Vermin Supreme (ο άστεγος με την γαλότσα στο κεφάλι αλα μπαρμπα Στρούμφ που υπόσχεται ένα πόνυ για κάθε Αμερικανό πολίτη αν εκλεγεί) είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας για "πολιτικό" ακτιβισμό στην Washington DC. Τη θέση του πήρε ο Justin Arnold (THE ZOMBIE CHRIST).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.