Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

DARK HARVEST (2023)

 











Γραμμένο από τους Michael Gilio (DUNGEONS & DRAGONS: HONOR AMONG THIEVES) και Norman Partridge (THE CROW: WICKED PRAYER - αυτό που το Κοράκι ενσάρκωσε ανεπανάληπτα ο Edward Furlong). Σκηνοθετημένο από τον splatter-ιστή μάστορα David Slade (HARD CANDY, 30 DAYS OF NIGHT, THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE). Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Partridge.

 

Η δράση διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή Αμερικανική πόλη η οποία φαίνεται πως είναι εντελώς αποκομμένη από τον υπόλοιπο πλανήτη. Βρισκόμαστε σε ένα φανταστικό 1963 όπου κάθε halloween τα αγόρια της πόλης περνούν από μια γονιμική τελετουργία/δοκιμασία ενηλικίωσης/επιβίωσης: θα πρέπει να σκοτώσουν μια οντότητα που μοιάζει με κολοκυθάνθρωπο ο οποίος ακούει στο όνομα Sawtooth Jack (στο βιβλίο αναφέρεται ως October Boy). Τρεις μέρες πριν το νυχτερινό κυνήγι οι γονείς τους τους κλείνουν στα δωμάτιά τους χωρίς νερό και τροφή και τους ξαμολάνε αγριεμένους και πεινασμένους μέσα στη νύχτα προς αναζήτηση του μεγάλου επάθλου: όποιος καταφέρει να σκοτώσει τον Jack μπορεί να φύγει παρέα με 25 χιλιάδες δολάρια εκτός των ορίων της πόλης και να μην ξαναγυρίσει ενώ οι υπόλοιποι καταβροχθίζουν τα εσωτερικά του κουφαριού του που είναι γεμάτο γλυκά (αυτό είναι το σώμα μου λάβετε φάγετε γλυκόριζα του σφαχταριού/ηλιακού θεού της νέας εσοδείας). Η οικογένεια του νικητή κερδίζει καινούργιο σπίτι και αυτοκίνητο. Φυσικά από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις πως ο νικητής παίρνει την θέση του Jack στην επόμενη ετήσια συνάντηση αλλά μέχρι εκεί φτάνει η όποια εξήγηση. Δεν γνωρίζουμε την κατάσταση της υπόλοιπης χώρας ή αν βρισκόμαστε σε κάποια μεταφυσική χρονο-λούπα όπου χρειάζεται να τροφοδοτούμε με θυσίες κάποια ηλιακή θεότητα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Κεντρικός πρωταγωνιστής του φετινού κυνηγιού είναι ο Richie Sheppard (Casey Likes - KRAMPRUS: ORIGINS) ομορφόπαιδο Ζαν-Πολ Γκοτιέ ροκαμπίλης, επαναστάτης χωρίς αστεία, μικρότερος αδελφός του περσινού νικητή. Δεν υπήρχε λόγος να συμμετάσχει αλλά θέλει να αποδείξει πως είναι θαρραλέος και έξυπνος. Καταλήγει να ερωτοτροπεί με την Kelly (Emyri Crutchfield TRUE DETECTIVE) την μοναδική μαύρη κοπέλα της περιοχής μιας και έχουμε diversity ποσοστά να συμπληρώσουμε στην ανάθεση ρόλων και ο πλανήτης θα προχωρήσει μπροστά μόνο με το μπόλιασμα των φυλών (σίγουρα σκατουλί πινελιά του Gilio στο σενάριο και όσοι έχουν δει το Dungeons & Dragons θα γνέψουν την γροθιά τους προς τον ήλιο σφίγγοντας συγκινημένοι τους όρχεις τους). Δεν υπάρχουν άλλοι μαύροι στην μαγική πόλη. Ο νεαρός θυσιάζεται και η νεαρή καταλήγει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου της μεγάλης φυγής.

H Elizabeth Reaser (η βρικολακομάνα κουράγιο στη TWILIGTH SAGA) συνεχίζει την μητρική προσποίηση ως κλασική νοικοκυρά της δεκαετίας του '60 μέχρι να καρφώσει κουζινομάχαιρο στον λαιμό της σε μια κρίση ειλικρίνειας. 

Ο Jeremy Davies (THE BLACK PHONE) είναι ο πατέρας του Richie. Μέχρι το τέλος της ταινίας νόμιζα πως έβλεπα τον Neil Patrick "Doogie Howser MD" Harris (ο "anal-yst" στο THE MATRIX RESURRECTIONS) στο τελικό στάδιο AIDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.