Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

GUNS DOWN (2023)

 









H Maverick Entertainment παρουσιάζει ένα περιπετειώδες δράμα παρα-επιστημονικής φαντασίας κατευθείαν από την γειτονιά, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Joseph A. Elmore Jr. (PLATINUM, SPEED-DATING, COMPLEX, GUTTER).

11 απροσάρμοστοι με γκανγκστερικά προσωνύμια τύπου All White, Be Still, Movie star Marv, Thriller, Black Mustard και Skid Rowe, βρίσκονται καλεσμένοι στο κάστρο του τρισεκατομμυριούχου (;) πρεζέμπορα Francisco Petty (Billy Sorrells). O Francisco φρόντισε να καλέσει όλους όσους θαυμάζει, αγαπάει και μισεί από την παλιά του γειτονιά, οι περισσότεροι επίσης δικαιολογημένοι εγκληματίες που ασχολούνται με το ευγενές λειτούργημα της πώλησης ναρκωτικών. Σκοπός του να τους βάλει σε ένα ιδιαίτερο (από κάθε άποψη) παιχνίδι επιβίωσης με χρηματικό έπαθλο από 10 μέχρι 60 εκατομμύρια δολάρια. Το μόνο πρόβλημα είναι πως οι κανόνες είναι τόσο δυσνόητοι όσο η γενικότερη υπόθεση του ψυχοδράματος που μαζεύτηκαν να παίξουν οι καρατερίστες φίλοι του Elmore Jr.

3 από αυτούς θα πεθάνουν έτσι κι αλλιώς χωρίς κάποια δικαιολογία, ενώ όσοι βγουν από το κάστρο θα εκτελεστούν από οπλισμένους μισθοφόρους (με ψηφιακές σφαίρες και εκλάμψεις) που τους περιμένουν έξω από την κεντρική πόρτα. Κάθε 30 λεπτά όλοι θα τηλεμεταφέρονται με μαγικό τρόπο σε κάποια παράλληλη διάσταση (μια στο ίδιο περιβάλλοντα χώρο του κάστρου αλλά με κυριλέ ρούχα βραβείων EMMY και μια άλλη σε μια αυλή γεμάτη χαλάσματα όπου όλοι είναι ντυμένοι σαν τα μεταποκαλυπτικά βίντεοκλιπς του Tupac της δεκαετίας του '90). Η μόνη "επιστημονική" εξήγηση του φαινομένου είναι πως ο Petty όταν έγινε τρισεκατομμυριούχος βρέθηκε ανάμεσα σε άλλους πλούσιους κυρίως λευκούς και έναν μαύρο επιστήμονα ο οποίος τον μύησε στην θεωρία των παράλληλων διαστάσεων - από εκεί και πέρα το νοητικό άλμα του πρεζέμπορα από την θεωρία στην πράξη της χωροχρονικής μετατόπισης αφήνεται τόσο στον σεναριογράφο/σκηνοθέτη όσο και στην καλή διάθεση όσων βρίσκονται εκτός οθόνης μετά το πέρας της πρώτης μισής ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.