Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

A QUIET PLACE: DAY ONE (2024)

 











Γραμμένο ως ψυχόδραμα "ωμής ανθρωπιάς" και σκηνοθετημένο ως ταινία καταστροφής/εξωγήινης εισβολής από τον Michael Sarnoski (PIG).
Παρακολουθούμε την πρώτη ημέρα εισβολής των νυχτεριδο-φρικιών από το διάστημα, μετά τα γεγονότα των προηγούμενων δύο ταινιών (A QUIET PLACE & A QUIET PLACE PART 2), καθώς το άρμεγμα της χρυσής αγελάδας από την Paramount πρέπει να ταξιδεύει στον χρόνο και να προσφέρει θεάματα που δεν ζήτησε ποτέ κανείς (το τράβηγμα στα παροιμιώδη βυζιά θα συνεχιστεί καθώς τα 62 εκατομμύρια της παραγωγής έγιναν 261 εκατομμύρια πλανητικές εισπράξεις). Φυσικά δεν μαθαίνουμε καμία λεπτομέρεια από το που και το γιατί ήρθαν, απλά παρακολουθούμε την πρώτη μέρα.
Η Sam (η πιο μαύρη και από τη νύχτα Lupita Nyong'o - BLACK PANTHER, LITTLE MONSTERS, US) είναι μια καρκινοπαθής στις τελευταίες ημέρες της μισανθρωπίας της. Με έντονους καθημερινούς πόνους η γυναίκα προσπαθεί να ξεπεράσει την μιζέρια της ύπαρξης ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα γευτεί ένα κομμάτι πίτσας από το αγαπημένο της μαγαζί κοντά στο πατρικό της κάπου στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης
Μετά το πέρας μιας καταθλιπτικής παράστασης με μαριονέτες στο Μανχάταν, η Sam και το υπόλοιπο παρεάκι ετοιμοθάνατων καρκινοπαθών που είχαν κατέβει για εκδρομή στη μεγάλη πόλη θα γίνουν μάρτυρες ξαφνικής εξωγήινης εισβολής από το πουθενά!
Ανάμεσα στο ξαφνικό χάος μιας καταστραμμένης μεγαλούπολης η Sam θα μείνει μόνη μαζί με το πιο ήρεμο, σχεδόν μουγκό γατί του πλανήτη, τον Frodo (Lord of the Rings ρετρο-αναφορά τα δύο ονόματα των αγαπημένων συντρόφων του δαχτυλιδιού) και θα συνεχίζει την πορεία της προς την τελική ανάμνηση της πίτσας (ότι βρει ανάμεσα στα συντρίμμια). 
Καθοδόν θα συναντήσει τον Eric (Joseph Quinn - OVERLORD, ο rpg σαχλο-μεταλάς στη τέταρτη σεζόν του STRANGER THINGS), έναν β' αρσενικό συμπληρωματικό χαρακτήρα ως σύντροφο της στην γευστική της αναζήτηση. Οι κρίσεις πανικού τον κάνουν ευάλωτο, όπως συνηθίζεται στους σύγχρονους θηλυπρεπείς ήρωες. Κανένα διαφυλετικό ρομάντζο με ημερομηνία λήξης, παραμένουν φίλοι μέχρι το ηρωικό τέλος (φυσικά η γυναίκα σώζει τον άντρα σε αυτόν τον ανάποδο και πλέον βουβό κόσμο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.