Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

THE LAST BREATH (2024)

 










Γραμμένο από τους Andrew Prendergast (PARASITE, AN AMERICAN EXORCISM, SHARK BAIT) και Nick Saltrese (A PRAYER BEFORE DAWN, SHARK BAIT). Σκηνοθετημένο από τον Joachim Heden (BREAKING SURFACE).

Είναι από τις ταινίες με καρχαρίες όπου η δράση διαδραμματίζεται σε υποβρύχιο κλειστό χώρο, γεγονός που κάνει την αγωνία ακόμη μεγαλύτερη. Πέρα από το φρικιό δολοφόνο οι πρωταγωνιστές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη οξυγόνου αλλά και την κακιά στιγμή.

Ομάδα άσπονδων φίλων από το κολέγιο (το οποίο έχει τελειώσει εδώ και 7 χρόνια) συναντιόνται στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής με σκοπό να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους εξερευνώντας ένα χαμένο ναυάγιο από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως μέσα στο βυθισμένο πλοίο υπάρχει ένας μανιακός καρχαρίας που το έχει κάνει σπίτι του από τότε.

Δεν κατάλαβα τι σπούδαζαν στο κολέγιο αλλά άλλος πήγε για γιατρός, άλλος για χρηματιστής, άλλος για δύτης, άλλος για χαβαλές κτλ. Κοινό τους σημείο επαφής η αγάπη για τις καταδύσεις. 

Ο Noah (Jack Parr - PEAKY BLINDERS) είναι το ομορφόπαιδο ονειρευτής που ζει με τους δικούς του κανόνες. Δουλεύει με τον Levi στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους σε ένα ερευνητικό σαπιοκάραβο. Αγαπάει τη θάλασσα. Αγαπάει επίσης την πρώην του Sam (Kim Spearman - THE YOUNG CANNIBALS) η οποία είναι γιατρός στη Νέα Υόρκη (στη κακή πλευρά της πόλης όπως ισχυρίζεται). Η Sam λειτουργεί ως η girl-boss κατάρα της σύγχρονης εποχής των καριερίστων σκυλομανάδων και καταφέρνει ακόμη και να σκοτώσει έναν από τους καρχαρίες με μυτερό σωλήνα όταν οι άντρες γύρω της χάνουν μέλη, δάκρυα και κλανιές μέσα στις στολές τους. Θέλει ακόμη τον Noah.

Ο Brett (Alexander Arnold) είναι ο σούπερ πλούσιος που ετοιμάζεται για χρηματιστής στην Wall Street. Αδίστακτος όπως είναι αναμενόμενο, χάνει το πόδι του πριν γίνει κόκκινος ατμός από υποβρύχιες κραυγές μέσα στη θάλασσα. Ο Logan (Arlo Carter) είναι ο αστείος που θεωρεί καλή ιδέα να πιεί ουίσκι στον βυθό - πεθαίνει πρώτος και το πτώμα του γίνεται δόλωμα για να σωθεί η παρέα. Θα σε θυμόμαστε για πάντα αδελφέ. Η Riley (Erin Mullen) φεύγει από τον μάταιο κόσμο δεύτερη από κομμάτιασμα/μοιρασιά πάνω και κάτω μέρος του σώματος ανάμεσα σε δύο καρχαρίες. Ευτυχώς γιατί της τελείωνε το οξυγόνο και δεν ήθελε να πνιγεί. 

Ο μακαρίτης Julian Sands (GOTHIC, WARLOCK, ARACHNOPHOBIA) είναι ο συνταξιούχος θαλασσόλυκος Levi, ο καπετάνιος του σκουριασμένου σκυλοπνίχτη που ανακαλύπτει το θρυλικό ναυάγιο. Το όνειρο ζωής του μετατρέπεται σε εφιάλτη. Χρωστάει λεφτά στα λάθος άτομα και πάσχει από κάποια εκφυλιστική ασθένεια. Χρειάζεται λεφτά και πείθεται να οδηγήσει την παρέα στο σημείο του ναυαγίου για άπειρα likes στο instagram. Θυσιάζεται για να σώσει μια αγάπη. Η ταινία κυκλοφόρησε ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατό του. Βρήκαν το πτώμα του σε ένα βουνό όπου είχε εξαφανιστεί μερικούς μήνες νωρίτερα - τουλάχιστον δεν τον βρήκαν ξεβράκωτο με θηλειά στον λαιμό να κρέμεται από ντουλάπα ξενοδοχείου σαν κάποιον άλλο ψυχοναύτη των πολεμικών τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.