Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

THE STRANGERS: CHAPTER 1 (2024)

 












Γραμμένο από τους Alan R. Coen , Alan Freedland (σεναριογράφοι/παραγωγοί σαχλοκωμωδιών όπως τα DUE DATE και GUYS WITH KIDS) και Bryan Bertino (THE STRANGERS, MOCKINGBIRD, THE MONSTER, THE DARK AND THE WICKED). Σκηνοθετημένο από τον βετεράνο Renny Harlin (DIE HARD 2, CUTTHROAT ISLAND, EXORCIST: THE BEGINNING, THE LEGEND OF HERCULES). Τρίτη ταινία του συρμού άσκοπης βίας στα πουρνάρια (αλλά πάντα μέσα σε κάποιο σπίτι για να μην νιώθεις ασφαλής πουθενά), με τα επόμενα δύο μέρη να βρίσκονται ήδη στο post-production στάδιο (ο Harlin γύρισε και τις 3 ταινίες μαζί μέσα σε 52 μέρες στα δάση της Σλοβακίας). 

O Ryan (Froy Gutierrez - TEEN WOLF, INITIATION) και η Maya (Madelaine Petsch - RIVERDALE, SIGHTLESS) κλείνουν 5 χρόνια σχέσης. Οι καριερίστες, αντί να παρτάρουν χωρίς τέλος σε κάποιο νησί της Ελλάδας παρέα με τους κολλητούς τους, ταξιδεύουν στη μέση του πουθενά κατευθυνόμενοι προς αναζήτηση νέας δουλειάς σε μικρή πόλη. Εκείνος έχει άσθμα, εκείνη είναι χορτοφάγος. Εκείνος ήθελε γάμο από την αρχή, εκείνη καριέρα, αλλά τώρα το σκέφτεται. Σε στρατηγικό σημείο της διαδρομής όπου το κινητό δεν έχει σήμα υπάρχει μια ακόμη πιο μικρή πόλη - μυστηριώδης όπως οι φαινομενικά αιμομίκτες κάτοικοί της (λευκοί χριστιανοί δηλαδή - η σελουλόιντ γενιά του Δαυίδ ξέρει που να χτυπάει και να δημιουργεί συνειρμούς και κλισέ). Εκεί λες και είναι σκηνοθετημένο, το αυτοκίνητο χαλάει και τα ανταλλακτικά θα έρθουν την επόμενη μέρα. Ένα ειδυλλιακό rbnb μέσα στο δάσος θα αποτελέσει το τελικό σκηνικό της κοινής ζωής του ζευγαριού. Τριάδα μασκοφόρων παλαβών με πολλά νεύρα και κανένα κίνητρο θα κάνουν την ζωή τους (πριν τους την αφαιρέσουν με βίαιο τρόπο) μια σειρά από αγωνιώδεις κραυγές απόγνωσης στο αφιλόξενο σκοτάδι του επαρχιακού κυνηγότοπου. 

Έτυχε να είναι εκεί, οπότε πρέπει να πεθάνουν προς τέρψη των κυνηγόσκυλων πηχτού αίματος εκτός οθόνης. Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα. Ταμπον βαριάς ροής άρτος και θεάματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.