Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

TRAP (2024)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως PURPLE RAIN (ταινία + soundtrack) προωθητικό προϊόν για την καριέρα της τραγουδίστριας κόρης του Saleka από τον M. Night Shyamalan (THE SIXTH SENSE, SIGNS, THE VILLAGE, THE HAPPENING, AFTER EARTH, THE VISIT, SPLIT, OLD, GLASS, KNOCK AT THE CABIN και αυτή η ατελείωτη τηλεοπτική σειρά του ίδιου επεισοδίου επί τέσσερα χρόνια, SERVANT).

Ο Josh Hartnett (HALLOWEEN H20: 20 YEARS LATER, THE FACULTY, BLACK HAWK DOWN, 30 DAYS OF NIGHT) είναι ο Cooper. Πυροσβέστης, οικογενειάρχης, κατά συρροή δολοφόνος γνωστός και ως "Χασάπης". Δεν μπλέκει ποτέ την δουλειά του με την διασκέδαση και με την οικογένεια. Παρέα με την κόρη του Riley (Ariel Donohue), πηγαίνουν σε μια συναυλία της αγαπημένης pop τραγουδίστριας της μικρής, Lady Raven (Saleka Shyamalan). Εκεί ο Cooper θα καταφέρει να ξεφύγει από τους χιλιάδες αστυνομικούς με συνοπτικές διαδικασίες, σχεδόν επιπέδου φαρσοκωμωδίας προσωπικής φρουράς από γυναίκες πράκτορες του FBI που είχε ο Πορτοκαλί Αυτοκράτορας Donald Trump, κάτι το οποίο συνεχίζεται μέχρι το τέλος της καριέρας του ως μανιακός δολοφόνος, τουλάχιστον για αυτή τη ταινία γιατί το γέλιο του όταν βγάζει τις χειροπέδες χρησιμοποιώντας αλα MacGyver μια ακτίνα ποδηλάτου που κατάφερε να κρύψει ταχυδακτυλουργικά από τους 10 κομάντο που τον είχαν στο στόχαστρο δείχνει πως θα υπάρχει συνέχεια (τουλάχιστον μέσα στο χαλασμένο του κεφάλι). 


Τον Hartnett τον μπέρδευα πάντα στον μυαλό μου με τον Ashton Kutcher, όπως μπέρδευα και τους Red Hot Chilli Peppers με τους Faith No More στην αρχή της καριέρας τους - εκεί οπού πολλά ομορφόπαιδα μαζί επιδεικνύουν κοιλιακούς αργεί να ξημερώσει. Ο Josh ευτυχώς ακολούθησε μια όχι τόσο σαχλή ατραπό μοντέλου εσωρούχων και δεν ασχολήθηκε με κλανο-κωμωδίες, τηλεοπτικές φάρσες και MILF-ικούς γεροντοέρωτες όπως ο Ashton.

Αντίθετα με τις υπόλοιπες ταινίες του Μυάμμιαμμιαν, η ανατροπή δεν έρχεται στα τελευταία 10 λεπτά, γνωρίζουμε εξαρχής πως έχουμε να κάνουμε με τον παλαβό χασάπη τον οποίο ψάχνει η αστυνομία που έχει περικυκλώσει και γεμίσει τον συναυλιακό χώρο σε υπερθετικό βαθμό. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο ψύχραιμος κοινωνιοπαθής καταφέρνει πάντα να γλιστράει μέσα από τα χέρια του νόμου σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Είναι πάντα δύο βήματα μπροστά ακόμη και όταν τον συλλαμβάνουν μέσα στο σπίτι του. 

Η Alison Pill (POLTERGEIST: THE LEGACY, COOTIES, AMERICAN HORROR STORY: CULT, THEM, STAT TREK: PICARD) είναι η Rachel, η χαμογελαστή σύζυγος του χασάπη. Κάτι είχε υποπτευθεί και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για την συναυλία.

Η Haley Mills (WALT DISNEY'S POLLYANNA, THRILLER, TALES OF THE UNEXPECTED) είναι η profiler μουστόγρια δόκτωρ Josephine Grant, η οποία κυνηγάει τον δολοφόνο χωρίς ανάσα και χειρίζεται αντρίκεια την όλη επιχείρηση παγίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.