Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

AFRAID (2024)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον BlumHouse-ικό Chris Weitz (AMERICAN PIE, TWILIGHT: NEW MOON, σεναριογράφος των MR & MRS SMITH, ROGUE ONE, THE CREATOR).

Το οβραίικο σπίτι του Blum και η Sony δεν τσέπωσαν όσα εκατομμύρια ξόδεψαν, καθώς τα 12 εκατομμύρια δολάρια κόστους παραγωγής επέφεραν 11,5 εκατομμύρια πλανητικών εσόδων στους κινηματογράφους. Φαίνεται πως η "κακή" Τεχνητή Νοημοσύνη δεν προκαλεί τόσο μεγάλη αίσθηση όσο το θέατρο σκιών των πηδηχτο-φοβισμάτων με γκροτέσκες μουτσούνες να σου πετάγονται από το πουθενά. Πολύ σκέψη μέχρι να καταλάβει τι γίνεται το δυναμικό κοινό των χρυσόψαρων που θέλουν να ψωλάρουν τον "ελεύθερο" χρόνο τους εκτός γυάλας. Οι "ψηφιακές" οντότητες δεν τρομάζουν τόσο όσο ο πατροπαράδοτος περιούσιος σατανάς. Το Skynet/Soros αφήγημα χαίρεται που σε έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο απάθειας. Πάτησε αποδοχή στο συμβόλαιο.

Μικτής φυλής οικογένεια (κατά Schwab Ευαγγέλιον) με τρία παιδιά γίνεται μέρος κοινωνικού πειράματος/φιλοξενίας ενός επαναστατικού έξυπνου μηχανήματος βοηθού της καθημερινότητας στο σπίτι τους. Η τεχνητή οντότητα Aia είναι η νέα οικιακή/ψηφιακή βοηθός η οποία θα κάνει καλύτερη τη ζωή εκατομμυρίων οικογενειών όταν βγει στο εμπόριο. Για αρχή αναλαμβάνει να συμβουλεύει και να αγαπά την οικογένεια του Curtis (John Cho - #milf guy στα AMERICAN PIE, το έτερο ήμισυ στις μπαφο-σαχλοκωμωδίες HAROLD & KUMAR, o Sulu στα reboot-ιασμένα STAR TREK, o Spike Spiegel στο live action netflix-ικό COWBOY BEBOP) και της Meredith (Katherine Waterson - ALIEN COVENANT). Εκείνος είναι αγοραλόγος και ξέρει να πείθει τους ανθρώπους. Εκείνη είναι "μαμά" και θέλει να τελειώσει την πτυχιακή της πάνω στα έντομα. Και οι δύο τους έχουν ικανότητες πολύ χρήσιμες όταν θα σβήσουν τα φώτα από τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό και τα άκωλα δερμάτινα της αποκάλυψης βγουν από τις ντουλάπες. Τα τρία τους παιδιά είναι ένα σύνολο αποτυχιών κολλημένα σε μια οθόνη, γεγονός που θα τα κάνει έτοιμους στόχους για την ψηφιακή επικυρίαρχο που έχει δημιουργηθεί για να "φροντίζει" θύματα.

Αναμενόμενα η οικογένεια τρέχει σαν τα χάμστερ μέσα στον τροχό προσπαθώντας να γλυτώσει από την πανταχού παρούσα Τεχνητή Νοημοσύνη, καταφέρνοντας μονάχα να αποδεχτεί την τελική μοίρα της οικόσιτης αιτιοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.