Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

BLINK TWICE (2024)

 











Φεμινιστική περιπέτεια εκδίκησης, γραμμένη (με την συνδρομή του εβραίου E.T. Feigenbaum για να μην ξεφεύγουμε από τις σωστές κατευθύνσεις της κωμικής ανακούφισης) και σκηνοθετημένη από την ηθοποιό/σκηνοθέτη/κόρη ροκ σταρ, Zoe Kravitz (X-MEN: FIRST CLASS, MAD MAX: FURY ROAD, THE BATMAN). Αυτή είναι η πρώτη της ταινία την οποία ήθελε αρχικά να κυκλοφορήσει στις αίθουσες με τον πιασάρικα επαναστατικό τίτλο ΤΟ ΜΟΥΝΟ-ΝΗΣΟ (PUSSY ISLAND), αλλά η δημόσια αιδώ υπάρχει ευτυχώς ακόμη οπότε η πατριαρχία δέχθηκε άλλον έναν επίπονο αερισμό στα αρχίδια. 

Η ταινία περιέχει και αρχικό μήνυμα για ευαίσθητους οι οποίοι ενεργοποιούνται (triggered) στην θέαση βίαιων σεξουαλικών πράξεων (κάτι σαν πουστο-sleeper agents χονδρικά που ενεργοποιούνται εκτός pride γιατί εκεί τα didlo στους κώλους ανδρών δεν ενοχλούν σε δημόσια θέα). Μια προσφορά της Amazon η οποία αγόρασε την περιούσια MGM και παίζει δυναμικά το θεατρικό των αντωνυμιών προωθώντας τις αυτιστικές συμπεριφορές στους καταναλωτές της. 

Η Frida (NAOMI ACKIE - STAR WARS EPISODE IX: THE RISE OF SKYWALKER, DOCTOR WHO) είναι η DEI μαύρη σερβιτόρα κοκτέιλ η οποία έχει βάλει στόχο ζωής να ανελιχθεί κοινωνικά κάνοντας σημαντικές γνωριμίες μέσω της τοποθέτησής της σε κυριλέ συγκεντρώσεις εκφυλισμένων κοσμικών. Η μεγάλη της ευκαιρία έρχεται όταν σερβίρει μαζί με την κολλητή της Jess (Alia Shawkat - FINAL GIRLS, GREEN ROOM, THE OLD MAN) σε ένα γκαλά όπου θα παραβρίσκεται και ο αυτοδημιούργητος μεγιστάνας της τεχνολογίας/πεφωτισμένος playboy/εκατομμυριούχος φιλάνθρωπος, Slater King. Μετά από μια αμήχανη πρώτη επαφή και το πέρας της εκδήλωσης, το ομορφόπαιδο την καλεί μαζί με την φίλη της στο ιδιωτικό του νησί για συνέχιση του πάρτι. 

ΤΟ ΝΗΣΙ:

Ο Slater King (Channing "Magic Mike" Tatum) έχει έναν ιδιόκτητο παράδεισο επί γης. Στο ανακαινισμένο αρχοντικό του συγκεντρώνει τους "φίλους" του (ανάμεσά τους ο Christian Slater και ο Haley "i see dead people" Joel Osment) και οι εορτασμοί δεν σταματούν ποτέ. Το πολυτελές θέρετρο ξεκινάει με ναρκωτικά και τελειώνει με τελετουργική κατάποση ενός υγρού όπου συμπληρώνει την ευτυχία των καλεσμένων σε ένα ατέρμονο χορό αισθήσεων. Με ένα μικρό πρόβλημα: κανείς δεν θυμάται τι μέρα είναι και δεν έχει καμία διάθεση να φύγει καθώς φαίνεται πως χάνει λίγο λίγο την μνήμη του χωρίς να ενδιαφέρεται. Απλά αφήνεται στην διασκέδαση που δεν τελειώνει ποτέ, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ. 

Η πρώτη που καταλαβαίνει πως δεν κάτι δεν πηγαίνει καλά είναι η Frida.

Στο νησί πέρα από τους καλεσμένους υπάρχουν και οι ντόπιοι υπηρέτες του King, πιθανόν Μεξικανο-ινδιάνοι με περίεργα τατουάζ φιδιών στα χέρια (η ταινία είναι γυρισμένη στο Μεξικό, οπότε οι μουτσούνες είναι MEXICO-BARBARO). Σκοπός τους να φροντίζουν τους καλεσμένους και να σκοτώνουν τα φίδια που φαίνεται πως πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα στην περιοχή. Η πρώτη εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με κανίβαλους που θυσιάζουν στον τοπικό θεό τους παραβάτες κάποιου τοπικού ταμπού πηγαίνει περίπατο όταν αποκαλύπτεται η ακόμη πιο αρρωστημένη πραγματικότητα: Οι λευκοί σατανάδες άνδρες της παρέας κάθε βράδυ βιάζουν τις γυναίκες - και έναν γυναικωτό Influencer/μουσικό - και στην συνέχεια τις ποτίζουν με ναρκωτικές ουσίες που τις κάνουν να ξεχνούν το τραύμα της εκμετάλλευσής τους. Αντίδοτο στη λήθη είναι το δηλητήριο των φιδιών που κυκλοφορούν στο γρασίδι (οι βόες που δείχνει δεν είναι δηλητηριώδη αλλά αυτούς είχαμε, αυτούς βάλαμε, όλα τα φίδια είναι δηλητηριώδη όπως και όλοι οι άντρες είναι καθάρματα). 

Τα σφηνάκια με το πράσινο ζουμί οδηγούν στην τελική αιματοβαμμένη αντιστροφή των ρόλων υπό τους απελευθερωτικούς ήχους της Beyonce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.