Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

BREATHE (2024)

 Γραμμένο από λευκό β' αρσενικό που ακούει στο όνομα Doug Simon (BROTHERHOOD, DEMONIC). Σκηνοθετημένο από τον ριζοσπαστικοποιημένο "κοινωνικό επαναστάτη" παρατρεχάμενο του Spike Lee, Stefon Bristol (SEE YOU YESTERDAY). Προτεινόμενο για Jordan Peel-ικούς και λοιπούς ομοφυλόφιλους αλληλέγγυους δικαιωματιστές.

Βρισκόμαστε στο 2039 και η ατμόσφαιρα στη Γη έχει εξαφανιστεί μαζί με τα φυτά. Όσοι κυκλοφορούν εκτός καταφυγίων θα πρέπει να φορούν μάσκες οξυγόνου. Η περιπέτεια περιστρέφεται γύρω από μια τριμελής οικογένεια νέγρων που νομίζουν πως βρίσκονται ακόμη στη δεκαετία του 1990 καθώς ο "παππούς" θεώρησε καλή ιδέα να κάνει δώρο στην εγγονή του την βιογραφία του Malcolm X μιας και οι νέγροι θα πρέπει να νιώθουν αδικημένοι ακόμη και όταν σχεδόν ολόκληρη η λευκή φυλή έχει ξεκληριστεί από την επιφάνεια του πλανήτη. Ο παππούς καταλήγει ανάσκελα στο σαπισμένο πάτωμα της τζαμπέ δημοτικής βιβλιοθήκης και ο γιος αναλαμβάνει να τον θάψει δίπλα στην αγαπημένη του μητέρα, 8 χιλιόμετρα μακριά.


Ο Darius (ερμηνεία από τον ράπερ Common) είναι ο μοναδικός νέγρος μηχανικός/επιστήμονας/survivalist μέσα στο Detroit, ο οποίος έβλεπε το μέλλον να έρχεται και δημιούργησε καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του. Δυστυχώς το οξυγόνο θα διαρκέσει για άλλους δύο μήνες αν δεν μειωθεί ο


αριθμός των μελών σε δύο οπότε κάνει ότι έκαναν εδώ και χρόνια τα αρσενικά της φυλής του στα χιπ-χοπ γκέτο: εξαφανίζεται/εγκαταλείπει μητέρα και κόρη με σκοπό να τις σώσει. 

Το κοινωνικό σχόλιο του αγύμναστου Doug μετατρέπεται σε μαύρη και άραχνη κωμωδία παρεξηγήσεων ανάμεσα σε ψύχραιμους πυροβολισμούς όταν εμφανίζονται 3 άτομα με απειλητικές διαθέσεις: φυσικά οι δύο είναι λευκοί, άρα σατανάδες. Ο άλλος είναι λατίνος, άρα παρεξηγημένος. 

Η Mila Jojovich (RESIDENT EVIL SAGA) είναι η Tess. Υποκρίνεται την επιστήμονα αλλά φαίνεται πως δεν έχει σπουδάσει στο Τμήμα Μηχανολόγων του School of Ebonics της Wakanda και απλά προσπαθεί να επιζήσει σαν πονηρή λευκή που είναι.

Ο Sam Worthington (AVATAR, TERMINATOR SALVATION, CLASH & WRATH OF THE TITANS) είναι ο έτερος λευκός παλαβός που συνοδεύει την Tess. Οι αντιδράσεις του είναι αψυχολόγητες.

H τραγουδίστρια/ηθοποιός/παραγωγός Jennifer Hudson είναι η μητέρα, επιστήμονας και αυτή η οποία τα είχε βάλει με το κατεστημένο όταν εκείνο ακόμη υπήρχε και είχε κερδίσει. Ακούει κουλ τζάζ. Όταν κάποιος αντί για "ask me" λέει "axe me", ξέρεις πως είναι απόφοιτος του Streetwise School of Ebonics της Wakanda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.