Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

HERE AFTER (2024)

Ψυχολογικό/θρησκευτικό θρίλερ, γραμμένο από την Sarah Conradt (50 STATES OF FRIGHT, MOTHER'S INSTINCT) και σκηνοθετημένο από τον παραγωγό Robert "πέφτει η νύχτα στο" Salerno (SMILE). Το trailer της ταινίας αφήνει να εννοηθεί πως έχουμε να κάνουμε με άλλη μια σατανική κατάληψη αθώου κοριτσιού, αλλά στην ταινία συμβαίνουν άλλα πράγματα.

Η Claire Hiller (Connie Britton - A NIGHTMARE ON ELM STREET REMAKE, AMERICAN HORROR STORY) ζει μαζί με την μουγκή κόρη της Robin (Freya Hannan-Mills THE CUCKOO) στην Ιταλία. Εργάζεται ως δασκάλα σε σχολείο καλογριών και απολαμβάνει την ζωή νιώθοντας υπερήφανη για το μουσικό ταλέντο της σιωπηλής της κόρης. Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα η νεαρή θα πεθάνει για 20 λεπτά και θα επιστρέψει "αλλαγμένη" στην πραγματικότητα έχοντας ξαναβρεί την φωνή της, αλλά έχοντας χάσει το ταλέντο της μουσικής. Τόσο ο χώρος και η γλώσσα (σχολείο καλογριών στην γενέτειρα του Σατανά, Ιταλία λειτουργούν ως αναφορικές σκανδάλες giallo ατμόσφαιρας) όσο και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της μικρής (στο trailer φαίνεται πρόστυχα σε μια σκηνή πως "ανασταίνει" ένα


σπουργίτι στο προαύλιο του σχολείου - κατά τα άλλα φέρετε σαν έφηβος γκοθάς απροσάρμοστος
) θα προσπαθήσουν να πείσουν τον θεατή για δαιμονικό δάχτυλο στην ιστορία, αλλά η συνέχεια εκτροχιάζεται σε συναισθηματικές θεωρίες μεταθανάτιας ζωής και επικοινωνίας με την "εκεί" περιοχή μέσω αυτοκτονικών/ρομαντικών ψυχοναυτών - κάτι το οποίο επιχειρεί και η Claire σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει την κόρη της που έχει αρχίσει να σαπίζει από την υπερβολική ελευθερία κινήσεων. Μια μπανιέρα γεμάτη νερό και 5 σακιά πάγο, ένα κουτί υπνωτικά χάπια και ένα prop εσταυρωμένος αντικαθιστούν τον εξορκιστή μονομάχο, τα γαμοσταυρίδια του δαίμονα, τα ειδικά εφέ με σχοινιά και τα λίτρα αντιαρματικού εμετού χρωματισμένου χυλού από αρακά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.