Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

THE BEST MAN (2023)

 










Τυποποιημένο θρίλερ δράσης, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Shane Dex Taylor (ISOLATION).

Ομάδα σκληροτράχηλων μισθοφόρων αναλαμβάνει να σώσει την κόρη ενός εκατομμυριούχου από Μεξικάνους γκάνγκστερς. Κατά την διάρκεια της αποστολής χάνουν ένα μέλος και αφήνουν το "πτώμα" πίσω. Ο black-ops πεζοναυτικός κώδικας λέει ξεκάθαρα πως δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν αδελφό πίσω. Έναν χρόνο μετά ο αρχηγός της ομάδας Cal (Luke Wilson - SCREAM 2, CHARLIE'S ANGELS, SOUL SURVIVORS, ZOMBIE LAND: DOUBLE TAP, STAR GIRL) παντρεύεται την κοπέλα (Nicky Whelan - HALLOWEEN II, MANEATER, THE FLOOD) και η τελετή γίνεται σε ένα κυριλέ θέρετρο στη μέση του υπέροχου πουθενά. Το ξενοδοχείο έχει νοικιάσει ο σούπερ πλούσιος πεθερός και τα μέλη της ομάδας συναντιόνται ξανά για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός.

Ο Dolph Lundgren (KINDERGARTEN COP 2) δεν είναι ο κουμπάρος του τίτλου όπως θα περίμεναν όλοι. Είναι απλά ο Anders, ο μεγαλύτερος (ακόμη και από τον πεθερό μάλλον) καλεσμένος του γάμου και της ομάδας των αναλώσιμων μισθοφόρων. Θα μπορούσε να είναι ο πατέρας του γαμπρού. Δεν κατάλαβα γιατί συμμετείχε σε επιχειρήσεις με άτομα 35 χρόνια νεότερα από αυτόν. Δεν κρατάει όλη την δράση της ταινίας πάνω του και δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Περισσότερο απολαμβάνει ακριβό ουίσκι στο μπαρ του ξενοδοχείου. Κυκλοφορεί στις σκιές και τρώει αρκετό ξύλο. Βγάζει και αυτός συντάξιμα ένσημα αντί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του κινδύνου ως πάλε ποτέ one-man-army. Η ταινία θα μπορούσε να λέγεται και Ο ΘΕΙΟΣ, Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΩ ΣΤΑ 70 ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ ΤΟΝ 35ΑΡΗ κτλ. 

O Brendan Fehr (DISTURBING BEHAVIOR, FINAL DEASTINATION, ROSWELL) είναι ο δυναμικός κουμπάρος που δεν κλέβει την παράσταση όμως μπροστά στον κουρασμένο από τα πάντα Lundgren. Στη συνέχεια ο κουμπάρος γίνεται και μπατζανάκης του γαμπρού. 

Ο Κακός: 

Ο Scott Martin (THE RIG) είναι ο Axel, ο τραυματισμένος που έμεινε πίσω ως νεκρός στην αποστολή διάσωσης. Με έναν συνεχόμενο πονοκέφαλο από το τραύμα στο κούτελο μέσα σε ένα χρόνο οργάνωσε σχέδιο αιματοβαμμένης εκδίκησης εναντίον των πρώην συντρόφων του και εισβάλει με πάνοπλους μασκοφόρους στο θέρετρο με σκοπό να τσεπώσει ψηφιακά 7,5 εκατομμύρια δολάρια για ψυχική διατάραξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.