Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

NO ONE WILL SAVE YOU (2023)

 











Ψυχοθεραπευτική εισβολή εξωγήινων γραμμένη [με έμπνευση από το επεισόδιο του ασπρόμαυρου TWILIGHT ZONE, The Invaders (1961) του Richard Matheson] και σκηνοθετημένη από τον Brian Duffield (σεναριογράφος των THE BABYSITTER, UNDERWATER, LOVE AND MONSTERS).

H Brynn (Kaitlyn Dever) είναι μια νεαρή γυναίκα η οποία ζει αποκομμένη από την υπόλοιπη μικρή κοινότητα της επαρχιακής πόλης για λόγους τους οποίους μαθαίνουμε προς το τέλος της περιπέτειας. Φαινομενικά υπάρχει στον δικό της κόσμο όπου ονειρεύεται να ολοκληρώσει μια γιορτινή μακέτα/μικρογραφία της πόλης και να χορέψει ελεύθερα γύρω της χωρίς να υπάρχει αύριο: Μέχρι που ξεκινάει ύπουλη εισβολή των αρχετυπικών Γκρίζων εξωγήινων ακολουθώντας κατά γράμμα κάθε καταγεγραμμένη επαφή σε ότι αφορά την "αληθοφάνεια" των τρόπων επικοινωνίας και συμπεριφοράς των τηλεπαθητικών γυμνών φρικιών από το υπερπέραν (μείον της κολονοσκόπησης).

Η παραγωγή φαίνεται καλογυαλισμένη και οι ψηφιακοί επισκέπτες δεν ξενίζουν τόσο στο μάτι. Οι ικανότητες της μικρής να εξοντώνει με ευκολία πρώην πεζοναύτη τους εξωγήινους κατακτητές είναι λίγο παρατραβηγμένη και το μουσικό-χορευτικό φινάλε της τελικής λύσης δεν αφήνει περιθώρια για την οποιαδήποτε αντίσταση από το ανθρώπινο είδος που φαίνεται ικανοποιημένο στην υποταγή/λήθη, αρκεί να του ικανοποιείς τις επιθυμίες. Η σιωπή/έλλειψη διαλόγων (λόγω του εξωστρακισμού της νεαρής από την υπόλοιπη κοινότητα) εντείνει την ατμόσφαιρα καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.