Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

NO WAY UP (2024)

 











Γραμμένο ως περιπέτεια δράσης στον αέρα που καταλήγει σε λουτρό αίματος στον πυθμένα της θάλασσας από τον παραγωγό (αυτό είναι το πρώτο του σενάριο) Andy Mason (THE GIRL WITH ALL THE GIFTS, 47 METERS DOWN, GUNS AKIMBO, BLACK WATER: ABYSS, GREAT WHITE, SHARK BAIT - ο Andy ξέρει από καρχαρίες, κάτι το οποίο έχει μπολιάσει με το αεροπορικό δυστύχημα) και σκηνοθετημένο από τον Claudio Fah (HOLLOW MAN 2, SNIPER RELOADED και SNIPER: ULTIMATE KILL).

Ομάδα ετερόκλητων χαρακτήρων βιώνει τον απόλυτο τρόμο όταν το αεροπλάνο που επιβαίνουν με κατεύθυνση το παραθαλάσσιο Κάμπο του Μεξικού, καταλήγει μέσα στη θάλασσα. Όσοι από τους λιγοστούς επιβάτες της πτήσης επιζήσουν της αρχικής σύγκρουσης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τόσο το ρολόι που μετράει αντίστροφα μέχρι να έρθει το διασωστικό συνεργείο πριν το σκάφος βυθιστεί ακόμα περισσότερο σε κοντινό βάραθρο όσο και τους καρχαρίες που είναι έτοιμοι να μπουκάρουν στο ανοιγμένο μεταλλικό κουφάρι με άγριες διαθέσεις.

Η Sophie McIntosh (BRAVE NEW WORLD) είναι η Ava, η καλομαθημένη κόρη ενός πολιτικού. Όταν μείνει εντελώς μόνη θα πρέπει να ενεργοποιήσει τις ικανότητες επιβίωσης που έχει σε λήθαργο ολόκληρη σχεδόν την ζωή της - κάτι το οποίο καταφέρνει γιατί είναι γυναίκα και δεν χρειάζεται κανέναν (λευκό) άντρα να την καθοδηγήσει/προστατεύσει. Στην αληθινή ζωή η ταινία θα είχε τελειώσει με το που το αεροπλάνο θα ακουμπούσε στο νερό. 

Ο Colm Meaney (o Chief Miles O'Brien του STAR TREK: THE NEXT GENERATION, UNDER SIEGE, CON-AIR) είναι ο σκληροτράχηλος, πλέον υπέρβαρος, πρώην Ειδικές Δυνάμεις παρασημοφορεμένος σωματοφύλακας της Ava, Brandon. Λειτουργεί περισσότερο ως ο λευκός της πατέρας. Έχει τον έλεγχο σε κάθε περίπτωση και μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε κακοτοπιά. Τα δόντια του καρχαρία αποδεικνύονται δυνατότερα από αυτόν. Ανάμεσα στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του δράματος (10χρονη εγγονή και γιαγιά, δύο β' αρσενικοί χαβαλέδες πτυχιούχοι πανεπιστημίου, η μαύρη κόρη του πολιτικού και ο ομοφυλόφιλος αεροσυνοδός) ξεχωρίζει παραδειγματικά, οπότε πρέπει να φύγει πρώτος. Ο ρόλος θα ταίριαζε περισσότερο στον Liam Neeson, ή κάποιον που να μη μοιάζει με ιδιοκτήτης επαρχιακής Ιρλανδέζικης παμπ/ταβέρνας, αλλά μετά θα έπρεπε να επιζήσει μέχρι το τέλος και να κουβαλήσει το βάρος της σχισμένης στα δύο ατράκτου στα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.