Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

OUTRAGE CODA (2017)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Takeshi Kitano .
Με αυτή τη ταινία ολοκληρώνεται η μηδενιστική OUTRAGE τριλογία που ξεκίνησε το 2010 και πέφτει ταφόπλακα στους ήρωες μια για πάντα (χαρακτήρες που θεωρούσες νεκρούς τους βλέπεις να επιστρέφουν για μια τελευταία φορά) .
Πέντε χρόνια μετά την θαυματουργή επιβίωση του από τον γενικευμένο πόλεμο μεταξύ των οικογενειών Sanno και Hanabishi , ο πρώην αξιωματούχος Otomo ( Takeshi Kitano ) βρίσκεται στην Νότια Κορέα για να γλυτώσει τις συνέπειες των επιλογών του και εργάζεται για τον Κύριο Chang , fixer στην περιοχή με κύρος στον υπόκοσμο και επιρροή και διασυνδέσεις στην Ιαπωνία .
Είναι πάντα τόσο ρευστές οι θέσεις όλων των χαρακτήρων στην δομή της ιεραρχίας μέσα σε κάθε οικογένεια που ένα γεγονός ελάχιστης σημασίας προκαλεί μεγάλη αναταραχή που εκτροχιάζεται σε πράξεις ανήλεης βίας και αντιποίνων που διαταράσσουν τις ήδη τεταμένες δυναμικές μεταξύ των αντίπαλων οικογενειών . Όλες οι σχέσεις ακροβατούν και οι πάντες πρέπει να έχουν μάτια στην πλάτη αν θέλουν να επιβιώσουν την ανακατάταξη δύναμης .
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένας ασεβής λοχίας της οικογένειας Hanabishi (η οποία ήταν νικητής του πολέμου με τα εναπομείναντα μέλη των Sanno να έχουν απορροφηθεί από αυτή και τον αρχηγό να έχει ενώσει όλο τον υπόκοσμο της Ιαπωνίας σε μια οργάνωση) ο Hanada ο οποίος επισκέφθηκε μπουρδέλο της περιοχής , αρνήθηκε να πληρώσει όταν οι κακοποιημένες κοπέλες δεν ενέδωσαν στα άρρωστα βίτσια του . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει ένας νεαρός στρατιώτης της Κορεατικής "οικογένειας" που ελέγχει τη περιοχή . Δυστυχώς για τον Hanada και κατά επέκταση για τους Hanabishi , υπεύθυνος του καταστήματος διασκέδασης και επίσης μέλος της οικογένειας είναι ο Otomo , ο οποίος έχει αποσυρθεί στο τουριστικό θέρετρο του νησιού Jeju για να ηρεμήσει στα χρόνια της συνταξιοδότησής του , αλλά μάλλον θα παρατήσει το ψάρεμα και θα επιστρέψει στην Ιαπωνία για να ξεκαθαρίσει την ατμόσφαιρα και τον εταιρικό υπόκοσμο όταν η διαμάχη και ο υπόγειος πόλεμος που ξεκινάει από την συγκεκριμένη παρεξήγηση φτάσει στα άκρα και κατά συνέπεια απειληθεί άμεσα η ζωή του εργοδότη του , Κύριου Chang .

Με διαταγή να επιστρέψει στην χώρα του και να αποδώσει δικαιοσύνη ανταλλάσσοντας τις αναμενόμενες αβρότητες με τους υπεύθυνους , ο Otomo επαναπατρίζεται και ξανασυστήνεται στα μέλη των Hanabishi μέσω σφαιρών ενώ με την βοήθεια παλιών του φίλων από την οικογένεια Sanno ξεπαστρεύει σχεδόν όλο τον υπόκοσμο της Ιαπωνίας σε ένα αιματοβαμμένο φινάλε πριν βάλει τέλος στην ζωή του παίρνοντας τον παλιό κόσμο και τις αξίες του στον τάφο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.