Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

KAMERA WO TOMERU NA! (2017)


Επική κωμωδία που ανανεώνει το χιλιογυρισμένο είδος αφαιρώντας κάθε μορφή σάχλας με την ευχάριστη ατμόσφαιρα φάρσας που αναπτύσσει παίζοντας τόσο σκηνοθετικά όσο και σεναριακά με γύρισμα ταινίας μέσα στην ταινία - γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Shin'ichiro Ueda ( OKOME TO OPPAI "RICE AND BOOBS" ) .
Το ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ , μεταφράστηκε σε ONE CUT OF THE DEAD , με την κατάληξη του -of the dead στον τίτλο για να καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για άλλη μια ζομπο-κωμωδία . Στην Ελλάδα μεταφράστηκε ως ΤΟ ΜΟΝΟΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ , βοηθώντας επιπλέον στο στήσιμο της φάρσας .
Η Yuzuki Akiyama είναι η νεαρή ηθοποιός Aika Matsumoto . Προσπαθεί να πείσει για 42η φορά με την ξύλινη ερμηνεία της τον πλέον εκτός εαυτού σκηνοθέτη μιας ταινίας τρόμου χαμηλού προϋπολογισμού με ζόμπι κάπου σε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο ενός παλιού εργοστασίου .
Η σκηνή δεν πετυχαίνει και ο σκηνοθέτης διακόπτει έξαλλος το γύρισμα .
Κατά την διάρκεια του διαλείμματος οι συντελεστές της ταινίας έρχονται αντιμέτωποι με περιπλανώμενους νεκροζώντανους καθώς στην γύρω περιοχή κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο Ιαπωνικός στρατός πειραματιζόταν πάνω σε ανθρώπους . Κυκλοφορεί ένας σκοτεινός μύθος στο ίντερνετ .
Όλα φαίνεται να είναι έμπνευση του σκηνοθέτη ο οποίος στην προσπάθειά του να πιάσει το πρόσωπο του αληθινού φόβου από τους ηθοποιούς του εκτέλεσε σατανική τελετή νεκρανάστασης σχεδιάζοντας με αίμα μια πεντάλφα στην ταράτσα του κτηρίου , δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο έναν πομπό έλξης για τα αναβιωμένα πτώματα ...
Η Aika καταφέρνει να επιβιώσει χρησιμοποιώντας το τσεκούρι που είχε πρόχειρο για τον ρόλο της .
Ο σκηνοθέτης χάνει την ζωή του από μια αιματοβαμμένη πρωταγωνίστρια η οποία αγναντεύει τον ορίζοντα στεκόμενη μέσα στην πεντάλφα της ταράτσας .
Μέχρι που ακούγεται το τελικό cut , πέφτουν οι τίτλοι τέλους και επιστρέφουμε χρονικά έναν μήνα νωρίτερα ...
Ο Takayuki Hamatsu είναι ο Takayuki Higurashi , ένας ταλαίπωρος σκηνοθέτης που γυρίζει μικρές σκηνές για ανάγκες τηλεοπτικών εκπομπών . Γυναίκα και κόρη τον θεωρούν ανίκανο να πατήσει πόδι για να απαιτήσει καλύτερες δουλειές , μέχρι που του γίνεται η πρόταση από το τηλεοπτικό κανάλι που δουλεύει να γυρίσει ένα live μονοπλάνο μικρού μήκους για να προλογίσει έτσι την πρεμιέρα μιας νέας εκπομπής με ζόμπι . Το απόσπασμα θα ονομάζεται ONE CUT OF THE DEAD και οι πρωταγωνιστές είναι ήδη ηθοποιοί που έχουν συνηθίσει σε άλλου είδους μεταχείριση .
Το ασυνήθιστο γκρουπ συντελεστών θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να φέρει εις πέρας την αποστολή του , ειδικά όταν αποχωρήσουν δύο ηθοποιοί από το καστ , αναγκάζοντας τον σκηνοθέτη και την σύζυγό του (παλιά ηθοποιό ταινιών δράσης που είχε φάει ban από τον χώρο μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου που προκάλεσε η ίδια) να αναλάβουν τις κενές θέσεις των ρόλων .
Ο σκηνοθέτης παριστάνοντας τον σκηνοθέτη αποκτά αυτοπεποίθηση και φωνή την στιγμή που όλα φαίνεται να καταρρέουν γύρω του , αφού ο αλκοολισμός , ένας νευρικός κλονισμός και μια κρίση διάρροιας κάνουν τους πάντες να τρέχουν πανικόβλητοι μπροστά και πίσω από τις κάμερες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.