Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

KINGSMAN: THE SECRET SERVICE (2014)


 "Manners maketh man ."
- Sir Galahad , Kingsman .

Γραμμένο (με την συνδρομή της Jane Goldman) και σκηνοθετημένο με όρεξη να αποδόσει φόρο τιμής γλεντώντας τα κλισέ των ταινιών του James Bond (πριν αναλάβει ο ανατολικοευρωπαίος οικοδόμος τον πρωταγωνιστικό ρόλο) από τον παραγωγό/σεναριογράφο/σκηνοθέτη Matthew Vaughn ( LAYER CAKE , KICK-ASS , THE KINGSMAN TRILOGY , X-MEN: FIRST CLASS ) .
Βασισμένο στο κόμικ φλεγματικό χαβαλέ THE SECRET SERVICE των Mark Millar και Dave Gibbons .
Τα 81 εκατομμύρια δολλάρια της παραγωγής έγιναν 414 , η δεύτερη ταινία βγήκε το 2017 και το 2019 θα βγει η τρίτη .
Στα σινεμά του Βιετνάμ , της Αργεντινής και της Ινδονησίας δεν απολαύσαν ποτέ την καλύτερη σκηνή της ταινίας μέσα στην εκκλησία , παρόλο που η δράση θυμίζει μερικές φορές ινδικού τύπου κλωτσοπατινάδα - εκεί που η σάχλα ισσοροπεί με την βια - για να μην έχουμε και εκτός οθόνης μανιακούς με όπλα στους δρόμους (και μάλλον δεν θα είδαν ποτέ και την πίσω όψη της Πριγκίπισσας της Σουηδίας που υπόσχεται πρωκτικό σεξ στον ήρωα αν καταφέρει να σώσει τον πλανήτη προς το τέλος της ταινίας - στην Τσεχία αντιθέτως είδαν το αίμα αλλά δεν είδαν τον κώλο γιατί το edit έδειξε μέχρι την κουβέρτα - αρκετές εκδόσεις του dvd έχουν κενό στη συγκεκριμένη σκηνή - Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία περιόρισαν την βια στις εκδόσεις τους) .
Αν είχε και μικρούς μεξικάνους πράκτορες θα μπορούσε να είναι ταινία του Robert Rodriguez .
O Colin Firth ( MAMA MIA 1&2 , THE KINGθ SPEECHθ ) είναι ο καθώς πρέπει Βρετανός μυστικός πράκτορας , Galahad , γνωστός και ως ράφτης Harry Hart . Οι χορογραφίες των σκηνών δράσης από τον Bradley James Allan [κασκαντέρ σε ταινίες του Jackie Chan από το MR. NICE GUY (1997) μέχρι το RUSH HOUR 3 (2007)] σε κάνουν να ξεχάσεις προς στιγμήν την σφιχτοκώλικη μανιέρα των χαρακτήρων που έχει ερμηνεύσει όλα τα προηγούμενα χρόνια σε ερωτικές κομεντί , μιούζικαλς και λοιπές άνοστες βιογραφίες οσκαρικών προδιαγραφών .
Εδώ ο σοβαρός και έμπειρος πράκτορας προσπαθεί να στρατολογήσει τον ρέμπελο νεαρό Eggsy ( Taron Egerton - KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE , ROBIN HOOD , ο Elton John στο ROCKETMAN ) .
17 χρόνια νωρίτερα ο Galahad ήταν μέλος της επίλεκτης ομάδας με τις πάντα προσβάσιμες στην Βρετανική μυθιστοριογραφία του φανταστικού κωδικές ονομασίες ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης σε μια επιχείρηση κάπου στην Μέση Ανατολή . Εκεί ο πατέρας του Eggsy πέθανε προστατεύοντάς τον από μια χειροβομβίδα που δεν είχε υποπέσει στην αντιληψή του .
Ο Harry υποσχέθηκε τότε να αναλάβει τις ευθύνες του και μετά τον τραγικό θάνατο του πράκτορα Lancelot το 2014 προτείνει τον Eggsy για πράκτορα προς εκπαίδευση για να καλυφθεί η περιζήτητη θέση τιμής . Λόγω ταξικής διαφοράς (στην υπηρεσία μπαίνουν μόνο αριστοκράτες) , το μεγάλο αφεντικό Artur ( o sir Michael Caine κάνει τον sir Arthur ) δεν βλέπει με καλό μάτι το κοινωνικό πείραμα του Galahad (αφού 17 χρόνια νωρίτερα δεν θεωρούσε άξιο τον πατέρα του Eggsy λόγω της ταπεινής καταγωγής του) .
Οι 11 εναπομείναντες πράκτορες αναλαμβάνουν να προτείνουν έναν υποψήφιο ο καθένας για να αναλάβει την κενή θέση . Οι 11 νεαροί εκπαιδευόμενοι περνούν από μια σειρά δοκιμασιών και ταξικής σαπουνόπερας μέχρι να επιλεχθεί ο πιο ικανός , ή το καλύτερο παιδί με την χρυσή καρδιά και την καρδιά από ατσάλι .
Ο Mark "Luke" Hamill ( THE STARdisneφWARS SAGA ) κάνει ένα πέρασμα ως καθηγητής/επιστήμονας James Arnold . Είχε πέσει θύμα απαγωγής διεθνούς τρομοκράτη που δημιουργεί βιολογικά όπλα . Χάνει το κεφάλι του .
Ο ΚΑΚΟΣ :
Ο Samuel "Fury" Jackson ( SNAKES ON A M*F*ING PLANE ) είναι ο ψευδόθ διαδυκτιακόθ εκατομμυριούχοθ/βιολογικόθ τρομοκράτηθ Richmond Valentine - ρόλος γάντι για Mike Tyson , αφού θα μπορούσε να έχει και μια επιπλέον τελική σκηνή μάχης με τον ήρωα μετά το sub-boss fight με την ψηφιακά ανάπηρη αλλά με θανατηφόρες λεπίδες για πόδια Gazelle ( ρόλος και χορογραφίες δράσης που ερμηνεύει/εκτελεί με άνεση η χορεύτρια/ηθοποιός Sofia Boutella - STREETDANCE 2 , STAR TREK: BEYOND , ATOMIC BLONDE , THE MUMMY ) .
Ο Valentine δεν αντέχει να βλέπει αίμα αλλά σκοπεύει να πνίξει τον πλανήτη σε αυτό ως άλλος Μαύρος Θάνος , καθώς ο ιος που λέγεται ανθρωπότητα έχει αρρωστήσει τον πλανήτη και διαθέτει τα δις για να κατασκευάσει τον πυρετό που θα εξαλείψει την απειλή .
Έχει επαφές με όλους τους ηγέτες του πλανήτη , και την χρηματική άνεση να τα λέει τετ-α-τετ στο οβάλ γραφείο με τον Πρόεδρο bro-bama [ή με κάποιον που του μοιάζει , κάτι το οποίο έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο σκηνοθέτης - σε αντίθεση με το τι απροκάλυπτος εξεφτελισμός θα έπεφτε αν ήταν τότε Πλανητικός Αυτοκράτορας ο 45ος Πρόεδρος Των Ηνωμένων Πολιτειών Της Αμερικής Donald John Trump (HOME ALONE 2 : LOST IN NEW YORK , THE APPRENTICE , WRESTLEMANIA 29)] .
Ο Valentine σκοπεύει να σώσει τις πολιτικές και αριστοκρατικές ελιτ του πλανήτη με την προυπόθεση ότι θα έχουν μέσα τους ένα τσιπάκι προστασίας (ή αυτοκαταστροφής , ανάλογα τις διαθέσεις) .
Η υπόλοιπη πλέμπα θα προμηθευτεί τσαμπέ και αμάσητα τις πρωτοποριακές κάρτες sim της εταιρίας του Valentine που θα παρέχουν δωρεάν κλήσεις και ίντερνετ για πάντα προς όλους .
Με αυτόν τον τρόπο παρανοϊκού μάρκετινγκ θα γίνουν αποδέκτες ενος σήματος που ξυπνάει τα πιο άγρια ένστικτα , κάνοντας τους πάντες ανεξέλγκτους μανιακούς . H whatsup παρέα θα αποδεκατιστεί σε μια παγκόσμια έκρηξη βίας που θα σώσει όμως το μέλλον του πλανήτη και των πλουσίων που μπορούν να το αγοράσουν .
Όλα θα είχαν επιτευχθεί αν δεν είχε αναλάβει δράση το καλό παιδί της άνεργης εργατικής τάξης και δεν διατηρούσε τον αριθμό του άνεργου πληθυσμού του πλανήτη ώς έχει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.