Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

HALLOWEEN (2018)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον παραγωγό/σκηνοθέτη David Gordon Green ( PINEAPPLE EXPRESS , THE SITTER , EASTBOUND & DOWN ) - από κάποιον που δεν είχε καμία σχέση πρωτύτερα με τον τρόμο δηλαδή , αλλά έχει τους κατάλληλους φίλους .
Ο κωμωδός Δαυίδ ανέλαβε την αναβίωση/συνέχιση του 40χρονου slasher έπους με τους ταλαίπωρους χαρακτήρες να ασθμαίνουν (ο ένας πίσω από την σχεδόν σάπια μάσκα του William Shatner και η - για τρίτη φορά (;) σιτεμένη final-girl Laurie Strode πίσω από τη μάσκα της αγοραφοβικής γιαγιάς που περιμένει 4 δεκαετίες να πάρει την εκδίκησή της) .
Αρχιτέκτονες του φαγοποτιού για τους αποκριάτικους εορτασμούς του Halloween 2018 είναι πάλι η εταιριά παραγωγής επιτυχιών (και συνειδήσεων) Blumhouse Productions .
Η 11η ταινία της σειράς αγνοεί εντελώς όλες τις προηγούμενες συνέχειες/θανάτους/το απαράδεκτο HALLOWEEN III: SEASON OF THE WITCH και συνεχίζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτε 40 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη νύχτα του Halloween 1978 ...
Οι εισπράξεις έσπασαν το ρεκόρ του SCREAM οπότε άλλη μια συνέχεια βρίσκεται ήδη στα σκαριά .
-
Με ουρανιοτοξική προσθήκη ενός αγοριού που προτιμά τον χορό από το να κυνηγά ζώα στο δάσος τα σαββατοκύριακα με τον πατέρα του και μπόνους divercity μαύρων χαρακτήρων στα πάλαι ποτέ λευκά προάστια της γειτονιάς του 1978 , ο συνταξιούχος ψυχασθενής με την μουτσούνα και το κουζινομάχαιρο - υπό τους ήχους του χαρακτηριστικά καταραμένου πιάνου της σύνθεσης του παππού- (με έξτρα ναυτία από νότες γιου και εγγονού Carpenter) - σφάζει χωρίς οίκτο τους παρατρεχάμενους γείτονες που συνθέτουν το τραβηγμένο από τις κατσαρές τρίχες δράμα στον παρόντα χρόνο .
H Jamie Lee Curtis ( TRUE LIES ) είναι η Laurie Strode . 40 χρόνια προσευχόταν να δραπετεύσει ο Mayers από το τοπικό ψυχιατρείο για να πάρει την εκδίκησή της αντί να κοιτάξει να αντιμετωπίσει το μετατραυματικό στρες της (το οποίο φρόντισε να προωθήσει στην "αληθινή" ζωή παράλληλα μα το Με-είχε-γαμήσει-και-μένα-ο-Weinstein κίνημα της περιόδου) . Ως άλλη Sarah Conor προσπάθησε να χαλυβδώσει την μονάκριβη κόρη της Karen ( Judy Greer - CARRIE remake , DAWN OF THE PLANET OF THE APES , JURASSIC WORLD , ANT-MAN ) για το μεγάλο κακό που θα ερχόταν κάποια στιγμή αλλά κατάφερε να χάσει την κηδεμονία της όταν εκείνη έκλεισε τα 12 .
Τελευταία προσπαθεί να επικοινωνεί με την εγγονή της Allyson ( Andi Matichak ) η οποία είναι πιο δεκτική στο να έχει σχέσεις μαζί της .
Η Laurie ζει σε μια περιφραγμένη έκταση γεμάτη κάμερες και κούκλες βιτρινών που χρησιμοποιεί για σκοποβολή σε δάσος . Το σπίτι της είναι μια μεγάλη παγίδα .
Ο Τούρκος ηθοποιός διεθνούς εμβέλειας Haluk Bilinger ( EZEL , BEN HUR ) είναι ο Δόκτωρ Ranbir Sartain , παλιός μαθητής του μακαρίτη δόκτωρ Loomis . Είχε αναλάβει την περίπτωση του Myers και με το πέρασμα του χρόνου απέκτησε την δολοφονική μανία του . Σε μια ανατροπή της στιγμής ο Sartain δολοφονεί τον αστυνομικό ( Will Patton - FALLING SKIES ) που κατάφερε να πετύχει με μερικές σφαίρες τον μασκοφόρο και κατάλαβε πως νιώθει κανείς όταν αφαιρεί μια ζωή . Θέλησε να λύσει το μυστήριο της σιωπής του Myers αλλά έχασε το μυαλό του στην πορεία .
Το κεφάλι του σκάει σαν καρπούζι Troma κάτω από την μπότα του παλαβού στην ύστατη προσπάθειά του να του αποσπάσει μια κουβέντα .
Ο Dylan Arnold ( THE PURGE tv series ) είναι ο μιγάς γκόμενος (μισός ινδιάνος-μισός αλμπίνος/μοντέλο) της Allyson , Cameron Elam (ο ινδιάνος μπαμπάς εφοδίαζε με ναρκωτικά τους λευκούς συμμαθητές του πίσω στα '80ς - ωραίες εποχές αναπόλησης στο γεύμα γνωριμίας με τους γονείς της Allyson) . Ενώ αρχικά φαίνεται συνεσταλμένο παλικάρι , αποδεικνύεται χαμένο κορμί που αφήνεται στις ορμόνες του (ακριβώς όπως όλη η πολύχρωμα εκφυλισμένη reality MTV γενιά πολεμιστών του πληκτρολογίου που βρίσκεται εκτός οθόνης) και στα 53 λεπτά απλά χάνεται από το προσκήνιο . Δεν πράττει ως γενναίος ιππότης και δεν σώζει την δεσποσύνη . Οι γυναίκες τριών γενεών τα καταφέρνουν μόνες τους στο τέλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.