Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Matthew Vaughn ( KINGSMAN: THE SECRET SERVICE ) .
Η δεύτερη ταινία της τριλογίας κατάφερε να τριπλασιάσει σε κέρδος το κόστος παραγωγής της κάνοντας τα 104 εκατομμύρια δολάρια 410 - οπότε η Twentieth Century Fox και η καλή της η καρδιά έδωσε σήμα για τρίτη ταινία (με τον Matthew -και εμένα- να θέλει για ερμηνευτή του τελικού κακού τον The Rock!) , αφού το κοινό έχει ανάγκη από πρωτότυπες ιστορίες και ανθρώπους να τις πούνε .
Στην Σιγκαπούρη η ταινία πέρασε ένα edit για να επιτραπεί σε 16χρονούς να δουν την περιπέτεια κόβοντας δύο διαλόγους που περιείχαν βλασφημία . Οι υπόλοιποι βλασφημούμε χωρίς πρόβλημα .
Ο Taron Egerton ( ROBIN HOOD ) επιστρέφει ως ο πλέον κυριλέ Ειδικός Πράκτορας Eggsy .
Αυτή τη φορά τα αρχηγεία της οργάνωσης καταστρέφονται και είναι ο μοναδικός επιζών της πυραυλικής επίθεσης μαζί με τον Merlin ( Mark Strong - THE BROTHERS GRIMSBY , SHAZAM! ) . Οι δύο εναπομείναντες πράκτορες θα συνεργαστούν με την αντίστοιχη οργάνωση της Αμερικής που λέγεται Statesman .
Σε αντίθεση με τους Kingsman , οι Statesman είναι πιο χαλαροί και έχουν κωδικές ονομασίες από αλκοολούχα ποτά . Βιτρίνα τους είναι ένα αποστακτήριο παραγωγής του ομώνυμου ουισκιού Statesman .
O Colin Firth ( ΜΑΜΑ ΜΙΑ ) επιστρέφει ως Galahad . Μετά τον σχεδόν εξ επαφής πυροβολισμό του στο κεφάλι από τον Valentine στην προηγούμενη ταινία , βλέπουμε σε σκηνή flashback πως η Αμερικανοί Statesmen έσπευσαν να τον σώσουν με την χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας ειδικά για περιπτώσεις πυροβολισμών σε κεφάλι . Βρίσκεται στο αρχηγείο των Statesman έχοντας χάσει την μνήμη του . Επανέρχεται σταδιακά στον παλιό εαυτό του , αλλά με μειωμένα αντανακλαστικά .
Ο Channing Tatum ( MAGIC MIKE SAGA ) είναι ο καουμπόι Πράκτορας Statesman , Tequila . Πέρα από την πατροπαράδοτη γνωριμία τύπου Marvel με τους ήρωες από την άλλη πλευρά της λίμνης , δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στα 140 λεπτά της διάρκειας γιατί αρρωσταίνει από τον ιο των χρηστών (πέρα από αλκοόλ γουστάρει και το τσιγαριλίκι) . Πέρα από μια χορογραφημένη σκηνή δράσης/γνωριμίας με τον Eggsy χορεύει ημίγυμνος φορώντας μόνο το σώβρακο , το καουμπόικο καπέλο και της μπότες του κατά το πρώτο στάδιο της αρρώστιας του .
Ο sir Elton John ερμηνεύει τον μεσήλικα υπέρβαρο βαψομαλλιά εαυτό του πίσω από το πιάνο . Είναι αιχμάλωτος της κεντρικής κακιάς της ιστορίας και την διασκεδάζει με τις περασμένες επιτυχίες του ντυμένος στα φανταχτερά χρώματα της '70ς καριέρας του . Σε μια χορογραφία δράσης χρησιμοποιεί ιπτάμενη κλωτσιά εναντίον ενός δεσμοφύλακα του που πραγματοποιείται με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας .
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΚΙΑ/ΛΟΙΠΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ :
Η Julianne Moore ( THE FUGITIVE , ASSASSINS , THE LOST WORLD: JURASSIC PARK , PSYCHO remake , HANNIBAL ) είναι η αδίστακτη νοικοκυρά της διπλανής πόρτας που είναι ταυτόχρονα νονά διεθνούς καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών γνωστό ως "Ο Χρυσός Κύκλος", Poppy Adams (όπως ο σπόρος της παπαρούνας που παράγεται το όπιο για να συνδυάζεται με την εγκληματική της δραστηριότητα και όχι η youtube προσωπικότητα/τραγουδίστρια/μοντέλο , ή η γιαγιά μου η Καλλιόπη) .
Διατηρεί μυστική βάση επιχειρήσεων σε ερείπια φυλής της Λατινικής Αμερικής τα οποία δεν είχαν ανακαλυφθεί ποτέ . Εκεί ζει το '50ς όνειρο με τους υποτακτικούς της να ντύνονται ανάλογα στα πολύχρωμα καταστήματα μικρής πόλης/παλιάς τηλεοπτικής σειράς που διαθέτει . Πέρα από την νοσταλγία της παλιάς Fonzy Αμερικής η Poppy διαθέτει δύο σκυλιά-ρομπότ terminators/φύλακες που κυνηγούν όποιον της φέρνει αντιρρήσεις . Όσους την προδίδουν τους κάνει κιμά για τα ροκ-εν-ρολ μπέργκερ της αλλά δεν υπάρχει σταγόνα αίματος για να χαλάσει την Spy Kids ατμόσφαιρα τσιχλόφουσκας .
Θέλει να κάνει όλα τα ναρκωτικά νόμιμα και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βια για να επιτύχει τον σοσιαλιστικό σκοπό της . Τα ναρκωτικά που διανέμει στην νεολαία είναι μολυσμένα με βιολογικό παθογόνο το οποίο είναι προγραμματισμένο να προκαλέσει φριχτό θάνατο σε όσους έχουν μολυνθεί (που είναι εκατομμύρια ανθρώπων καθώς μόνο με χρήση ουσιών διασκεδάζει κανείς στην σύγχρονη Βαβυλώνα) - εκτός κι αν η Αμερικανική Κυβέρνηση συμφωνήσει με τους όρους της . Φυσικά ο λευκός Πρόεδρος δεν γουστάρει πρεζάκηδες και αδιαφορεί , κάνοντάς τον και αυτόν να φαίνεται ως κάθαρμα - οπότε το φίδι από την τρύπα θα το βγάλει ο Eggsy/Galahad μαζί με τους φίλους του (παλιούς και νέους) .
Ο σκηνοθέτης φρόντισε να αφαιρέσει εξυπνάδες εναντίον του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Donald John Trump καθώς τα λεφτά είναι πολλά και δεν χρειαζόταν διχασμένο κοινό - την εποχή που γυριζόταν η συγκεκριμένη ταινία ήταν προεκλογική περίοδο και όλοι αστειεύονταν πως ο Trump δεν θα κέρδιζε τις εκλογές . Όταν πάγωσε το γέλιο ο Vaughn αποδείχτηκε προφητικός όταν έλεγε στους υπεύθυνους παραγωγής "παιδιά μη κάνουμε πολλές μαλακίες στην κατασκευή του Λευκού Οίκου - ήθελαν να τον κάνουν σαν το Trump Tower αλλά φτιαγμένο από χρυσάφι - γιατί μπορεί να κερδίσει" .
Ο Pedro Pascal ( GAME OF THRONES , NARCOS , THE EQUALIZER 2 ) είναι ο Statesman Whiskey .
Αρχικά παρουσιάζεται ως εξαίρετος πράκτορας που βοηθάει τους Βρετανούς στον αγώνα εναντίον της Poppy . Στην συνέχεια αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο και προσπαθεί να τους κλέψει το αντίδοτο - χωρίς να δουλεύει για λογαριασμό άλλου . Είχε χάσει την έγκυο γυναίκα του από επίθεση πρεζάκια οπότε δεν γουστάρει και αυτός την εποχή του Υδροχόου . Διαθέτει ηλεκτροφόρο λάσο .
Ο Edward Holcroft ( VAMPIRE ACADEMY , KINGSMAN: THE SECRET SERVICE ) είναι ο Charlie . Πρώην αντίπαλος του Eggsy στην Kingsman ακαδημία μυστικών κατασκόπων . Γλύτωσε την ανατίναξη του κεφαλιού του στην προηγούμενη ταινία αλλά έχασε το δεξί του χέρι και τις φωνητικές του χορδές . Ως λακές της Poppy απολαμβάνει τις χαρές της βιονικής τεχνολογίας με το καινούργιο cyborg χέρι του και το mister Roboto μικρόφωνο τραχιοκτομής στον λαιμό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.