Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

THE PREDATOR (2018)

O Shane Black ( ο Hawkins στο πρώτο PREDATOR και σεναριογράφος κλασικών 90s' action διαμαντιών όπως η LETHAL WEAPON τετραλογία , THE LAST BOYSCOUT , LAST ACTION HERO αλλά και του IRON MAN 3 ) γράφει και σκηνοθετεί .
Αρχικά η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε ως reboot , ο Shane όμως ήθελε να εξερευνήσει περισσότερο την Predator μυθολογία και να φτάσει στα έσχατα οριά της επιτρεπόμενης καφρίλας (και σάχλας) στην μεγάλη οθόνη οπότε την έκανε άλλη μια συνέχεια με τις ευλογίες και τα λεφτά της 20th Century Fox (ας είναι καλά η επιτυχία του Deadpool που ξεκίνησε τον αιματοβαμμένο χαβαλέ το 2016) .
O Dutch ( Arnold Schwarzchenegger ) αρνήθηκε να επιστρέψει για να μελώσουμε περισσότερο την 80ς θαλπωρή , αλλά βλέπουμε τον γιο του Peter Keys ( Gary Busey ) που πέθανε στο PREDATOR 2 (1990) ο οποίος είναι ο γιος του Gary Busey και στην αληθινή ζωή .
Ένα ανήλικο αυτιστικό αγόρι , o Rory McKenna ( Jacob Tremblay - THE SMURFS 2 , BEFORE I WAKE ) ενεργοποιεί κατά λάθος σήμα από μέρη στολής ενός Κυνηγού και οι εξωδιαστασιακοί θηρευτές ανοίγουν τρύπα στον χώρο και τον χρόνο για να επισκεφθούν τον πλανήτη γη για άλλο ένα χαλαρό σαββατοκύριακο λαθροθηρίας - άλλωστε η εποχή των ανθρώπων και οποιουδήποτε άλλου ζωντανού όντος στον γαλαξία δεν έχει ποτέ απαγορευτικό για τους Τζαμαϊκανούς sportsmen του διαστήματος .
Αυτή τη φορά ο ένας από τους δύο κυνηγούς που εμφανίζονται έρχεται ντοπαρισμένος με dna από ανθρώπους και άλλα εξωγήινα είδη , τα οποία τον καθειστούν ακόμη πιο επικίνδυνο (όχι τόσο όσο χρειάζεται όμως για να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια παρέα γήινων πρώην στρατιωτικών/νύν ψυχασθενών κρατούμενων που ζουν με τους δικούς τους Expendables κανόνες) .
Ο άλλος είναι καταζητούμενος από τους δικούς του και έρχεται στα κρυφά στον πλανήτη προσφέροντας ως ρασταφάριαν Ήφαιστος sci-fi τεχνογνωσία/προστασία από τους νέους κτηνο-κυνηγούς , δικαιώματα για κατασκευή πανάκριβης action φιγούρας με κινούμενα μέλη και αφορμή για αέναη συνέχεια της ιστορίας σε επόμενο sequel με ακόμη περισσότερο gore και tourettes κλανίδι για χιούμορ .

Η Απροσάρμοστοι :
Ο Boyd Holbrook ( THE HOST , A WALK AMONG THE TOMBSTONES , NARCOS , LOGAN ) είναι ο Ryan Gosling κομμάντο της παρέας , Quinn McKenna . Ranger του Αμερικανικού Στρατού , ελεύθερος σκοπευτής , παρασημοφορεμένος με το Αργυρό Αστέρι .
Η ζωή του πολεμιστή τον έχει απομακρίνει από την οικογενειά του .
Πάνω που ήταν έτοιμος να καθαρίσει κάτι narcos λατίνο καθάρματα με headshots κάπου στο Μεξικό πέφτει ένα διαστημόπλοιο στο δάσος και από εκεί καθαφέρνει να επιζήσει της τρίτου τύπου επαφής (η ομάδα του όχι) και να ταχυδρομίσει πίσω στο σπίτι του εξαρτήματα από την στολή του εξωγήινου . Ο γιός του Rory είναι αυτιστικός και είναι αυτός που καταφέρνει με την αυτιστική εξυπνάδα του να ενεργοποιήσει την μάσκα του κυνηγού και να ξεκινήσει τον κακό χαμό στην μικρή πόλη .
Φυσικά ο μπαμπάς συλλαμβάνεται με το που επιστρέφει και τοποθετείται στο πρώτο λεωφορείο για την μυστικη τοποθεσία που βρίσκεται τρελάδικο/στρατιωτική φυλακή με άλλους τρόφιμους από την φωλιά του κούκου .
Ο Trevante Rhodes ( MOONLIGHT , 12 STRONG , BIRD BOX ) κάνει ρεπρεζέντ της γειτονιάς ενσαρκώνοντας τον πρεζάκια στρατιώτη που δεν σηκώνει πολλά πολλά από τους ανωτέρους του . Έμεινε στο Αφγανιστάν μετά τον πόλεμο για το όπιο . Πάει φυλακή επείδη πυροβόλησε έναν αξιωματικό . Σβήνει τους μπάφους στην γλώσσα του .
Ο Thomas Jane ( DEEP BLUE SEA , THE MIST , DREAMCATCHER , THE PUNISHER , 1922 , THE EXPANSE ) είναι ο Baxter . Πάσχει από tourettes σύνδρομο και φράσεις όπως το "γάμα μου το πρόσωπο με έναν μυρμηγκοφάγο" χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα σε αναπάντεχες στιγμές έντασης . Ο κτηνο-κυνηγός τον παλουκώνει σε ένα κομμένο κλαδί δέντρου . Αυτοκτονεί παρέα με τον αγαπημένο του (;) φίλο , Coyle ( Keegan-Michael Key - FREAKS OF NATURE , TOMORROWLAND ) που τον ανταγωνίζεται στον σεναριακό χαβαλέ της παρέας .
O Alfie Allen ( GAME OF THRONES , JOHN WICK ) είναι ο Lynch . Πιλότος που ανατίναξε ένα βουνό και για αυτό αποσείρεται από την ενεργό δράση . Ο κτηνο-κυνηγός του ανατινάζει το αριστερό χέρι και τον πετάει από χαράδρα .
Ο Augusto Aguilera ( SNOWFALL ) είναι ο λατίνος (πιθανότατα πρεζάκιας κρίνοντας από το χαμένο Τσε-και-βάρα βλέμμα) που αγαπάει την βίβλο . Η ασπίδα του διαστημοπλοίου του κόβει τα πόδια μέχρι τα γόνατα οπότε μάλλον είτε πέθανε από την πτώση είτε έκανε καριέρα σε γαριδάδικο μετά το βιετνάμ (βλέπετε FORREST GUMP όσοι δεν πιάνετε τις αναφορές) .
Ο Δεν Τον Είδα Ποτέ :
O Mike Dopud ( BLOODRAYNE II: DELIVERANCE , DRIVEN TO KILL , BORN TO RAISE HELL , SKIN TRADE ) υπάρχει ως Dupree στο imdb . Πρέπει να εμφανίστηκε σε σκηνή κλασμάτων του δευτερολέπτου που έκανε το μάτι μου να ανοιγοκλείσει και δεν τον είδα ποτέ .
Το Παρολίγον Αίσθημα :
Η Olivia Munn ( αχ Psylocke από το X-MEN APOCALYPSE ) είναι η βιολόγος/ειδική στην εξωγήινη ζωή με επαφές στην κυβέρνηση , Casey Brackett . Συμμαχεί με του τρελούς και γίνεται η μάνα του λόχου . Παραλίγο να ερωτευόταν τον Quinn αλλά δεν φάνηκε κάτι παραπάνω πέρα από κωμωδία ερωτικής έντασης μεταξύ τους μέχρι το τέλος της ταινίας .
Ο Κτηνο-Κυνηγός :
 Ο σχεδόν 3μετρος εξωγήινος (η αναλογία στην διαφορά του μέγεθούς του με τον άλλο παίζει σε επίπεδο Asylum μερικές φορές) είναι ντοπαρισμένος με dna των δυνατότερων εξωγήινων που έχει αντιμετωπίσει το είδος του και κυνηγάει τον προδότη που φέρνει την mecha-witchblade στολή στους ανθρώπους . Συμμετέχει στην αντι-Trump ρητορική αφού οι επισκέψεις της φυλής του έχουν γίνει συχνότερες στον πλανήτη ο οποίος έχει διάρκεια ζωής το πολύ για άλλες 2 γενεές ανθρώπων .
Οι Predators χρειάζονται δείγματα του καλύτερου dna αλλά και τον πλανήτη να είναι κατηκοίσημος αφού η κλιματική αλλαγή έχει γαμίσει τα πάντα και η συνεχόμενη ροή δειγμάτων θα σταματήσει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν βγει κάποιος δημοκρατικός για Πρόεδρος .
Δίνει 7:30 λεπτά διωρία στους επιζώντες να χαθούν μέσα στο δάσος γιατί μόλις λήξει η προθεσμία του θα τους πάρει στο κυνήγι για να αποκτήσει το dna από την ραχοκοκαλιά του μονάδικού πολεμιστή/επόμενο βήμα της ανθρώπινης εξέλιξης που έχει ξεχωρίσει αναμεσά τους : του αυτιστικού .
Project Stargazer :
Ο Sterling K. Brown ( PERSON OF INTEREST , AMERICAN CRIME STORY , BLACK PANTHER ) είναι ο Traeger . Μέλος black-ops στρατιωτικής/κυβερνητικής συνομωσίας με τους εξωγήινους . Το συνεχόμενο μάσιμα τσίχλας νικοτίνης τον κάνει να φαίνεται έξτρα άνετος σε σημείο διαστημικού νταβατζή . Διαλύει το κεφάλι του με το λέηζερ ώμου του κυνηγού που θεώρεισε καλή ιδέα να τοποθετήσει πάνω του κατά την διάρκεια της τελικής μάχης μέσα σε άλλο ένα δάσος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.