Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

KODOKU: MITOBORU MASHIN (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον εξτρεμιστή μάγο των ειδικών εφέ/σκηνοθέτη Yoshihiro Nishimura ( TOKYO GORE POLICE , VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL , MUTANT GIRLS SQUAD , HELLDRIVER , THE ABCs OF DEATH , ZOMBIE TV ) .
Ο Yuji Noda ( Yoji Tanaka - JU-ON: THE GRUDGE , KILL BILL VOL.1 , ZEBRAMAN , CUTIE HONEY , THE GREAT YOKAI WAR , DEATH NOTE , SUKIYAKI WESTERN DJANGO ) είναι ένας μοναχικός 50ρης ο οποίος δουλεύει ως εισπράκτορας χρεών πόρτα-πόρτα και μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο στο στομάχι . Με άλλους τρεις μίζερους μήνες αναμονής μέχρι τον θάνατο παθαίνει μια κρίση μέσης ηλικίας και χάνει όλες τις εισπράξεις του σε ένα καμπαρέ μετά την αποτυχία του να εκφράσει τα συναισθήματά του στην κατά πολύ μικρότερη σε ηλικία υπάλληλο βιβλιοπωλείου Kaoru Sanda ( Yuri Kijima - LINKING LOVE ) .
Την ίδια στιγμή ένας τεράστιος θόλος που θυμίζει μπουκάλα νερού πέφτει από το διάστημα και περικλείει μέσα του μια μεγάλη περιοχή της πόλης . Η περιοχή είναι αποκλεισμένη μέσα σε ένα τιτάνιο γυάλινο κατασκεύασμα ύψους 10 χιλιομέτρων .
Όσοι είχαν την ατυχία να βρίσκονται εκεί μεταλλάσσονται σε φριχτά παραμορφωμένα βιολογικά όπλα τα οποία ελέγχονται ως σάρκινα mecha από μικροσκοπικούς εξωγήινους που βρίσκονται στην θέση του οδηγού μέσα στο κεφάλι τους - οι παρασιτικοί οργανισμοί αναφέρονται ως Anomalocaris (οι γνωστοί Necroborgs απο την πρώτη ταινία) . Οι μολυσμένοι σκοτώνονται μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν έξτρα δυνάμεις απορροφώντας την ζωή του χαμένου .
Ο Yuji είναι τυχερός μέσα στην ατυχία του γιατί ο καρκίνος που έχει μέσα του διαλύει τον εξωγήινο που προσπάθησε να τον ελέγξει και τον άφησε μοναδικό χειριστή του νέου του σώματος με την συνείδησή του αμετάβλητη .
Μέσω κωμικών μονομαχιών tokusatsu τύπου που καταλήγουν πάντα σε splatter κρεσέντο βίας , ο ήρωας προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την χαμένη αγαπημένη του , αλλά ο ανομολόγητος έρωτας δεν βρίσκει ανταπόκριση (σε αυτή την ζωή τουλάχιστον) , αφού η Kaoru σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την μικρή αδελφή της έχει μεταμορφωθεί σε έναν άγγελο θανάτου με φτερά από έντερα και το κομμένο κεφάλι της ανήλικης τοποθετημένο στην κοιλιά της .
Στα τελευταία λεπτά αποκαλύπτεται πως οι εξωγήινοι εισέβαλαν στη Γη με σκοπό να μαζέψουν τόνους αρνητικής ενέργειας μέσα στην μποτίλια για να την μετατρέψουν σε τονωτικό ρόφημα το οποίο διαφημίζουν στην διαγαλαξιακή αγορά ως Stamina Juice .
Μετά το ευχάριστο διάλειμμα των εξωγήινων τηλεμαρκετιστών οι τίτλοι τέλους πέφτουν ως κοινωνιολογικό σχόλιο με μισανθρωπικές αναφορές πλαισιωμένες από στιγμιότυπα βασανισμού ζώων και θόρυβο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.