Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

THE ENDLESS (2017)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Lovecraft του ανεξάρτητου κινηματογράφου Justin Benson ( V/H/S/VIRAL , SPRING ) .
Δύο αδέλφια επιστρέφουν πίσω στην UFO αίρεση από την οποία είχαν καταφέρει να γλυτώσουν μια δεκαετία νωρίτερα με σκοπό να κλείσουν παλιούς λογαριασμούς και να αποχαιρετήσουν τους παλιούς τους φίλους .
Οι Aaron ( Aaron Moorehead - RESOLUTION , V/H/S/VIRAL , CONTRACTED: PHASE II ) και Justin ( Justin Benson ) δεν τα βγάζουν πέρα εύκολα μετά την φυγή τους από αίρεση ευνούχων που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να αναληφθούν σε νέα επίπεδα ύπαρξης .
Οι διαπροσωπικές σχέσεις στον "αληθινό" κόσμο αποδεικνύονται δύσκολες , ειδικά με τις γυναίκες οι οποίες φεύγουν τρέχοντας όταν ακούνε για το παρελθόν τους .
Μετά την λήψη μιας αποχαιρετιστήριας βιντεοκασέτας από την Arcadia (εκεί βρίσκεται ο κλειστός οικισμών των περίεργων) , τα αδέλφια αποφασίζουν να επιστρέψουν για ένα τελευταίο αντίο και να μείνουν εκεί για μια μέρα και μία νύχτα .
Ο Aaron φαίνεται να εγκλιματίζεται αμέσως και ζητάει από τον μεγαλύτερο αδελφό του να μείνουν άλλη μια μέρα . Ο Justin ως εμπειρότερος και πιο σκεπτικιστής κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό γιατί κάτι δεν του πάει καλά με την όλη ατμόσφαιρα στο κοινόβιο . Οι πιστοί περιμένουν να συμβεί το κοσμογονικό γεγονός της Ανάληψης και οι δύο άντρες φαίνεται πως επισκέφτηκαν την περιοχή πάνω στην ώρα .
Οι μέρες περνούν σε περισυλλογή και τα αδέλφια αποφασίζουν να φύγουν . Ταυτόχρονα ανεξήγητα φαινόμενα τους φέρνουν σε επαφή με ξεχασμένα γεγονότα από την ζωή τους καθώς η εξωγήινη οντότητα που λατρεύεται στην κοινότητα επικοινωνεί με τους πιστούς της μέσω εικόνων (φωτογραφιών , ταινιών , κτλ) -  και η οντότητα αποφάσισε να τους συγχωρέσει για την φυγή τους τόσα χρόνια νωρίτερα .
Ο χώρος και ο χρόνος αρχίζει να χάνει την γραμμικότητά του την στιγμή που ο Justin προσπαθεί να φύγει μόνος του μετά από έναν έντονο τσακωμό με τον αδελφό του .
Η συνομιλία με έναν νευριασμένο ντόπιο ο οποίος υπάρχει ταυτόχρονα μαζί με το απαγχονισμένο πτώμα του αρχίζει να ξεδιαλύνει το μυστήριο του πως καταφέρνουν και διατηρούνται τόσο νέοι οι πιστοί στην Arcadia . Η αέναη χρονική λούπα διατηρεί τους πάντες σε μια αιώνια λατρεία μέχρι την μοναδική στιγμή της απόδρασης που μπορεί να συμβεί μόνο κατά την λεγόμενη επανεκκίνηση .
Αρκεί να θέλει να δραπετεύσει κάποιος για να επιστρέψει πίσω στον καθημερινό θάνατο της αληθινής ζωής .

1 σχόλιο:

  1. Καλό είναι, περνάει η ώρα.
    Στο πρώτο μισό λίγο κάτι περίεργα πλάνα (handheld camera;), λίγο το μοντάζ, λίγο οι awkward διαλόγοι δίνουν κάπως την εντύπωση σοβαρού φοιτητικού project παρά επαγγελματικής ταινίας. Στο δεύτερο μισό γίνεται καλύτερη (ίσως επειδή την είδα πιο ξεκούραστος;) και η υπόθεση έχει κάτι το διαφορετικό και σχετικά ασυνήθιστο.
    Η ταινία συνδέεται με το Resolution (2012, ίδιοι σκηνοθέτες - πρωταγωνιστές) μιας και το Resolution μας δείχνει λεπτομερέστερα μια από της λούπες της ταινίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.