Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

JOHN WICK: CHAPTER 2 (2017)


Γραμμένο από τον Derek Kolstad ( ONE IN THE CHAMBER , THE PACKAGE , JOHN WICK TRILOGY ) και σκηνοθετημένο από τον κασκαντέρ σε ταινίες δράσης μέχρι το 2013 ( stunt double του Reeves στις MATRIX ταινίες ) /σκηνοθέτη σε ταινίες δράσης από το 2014 και μετά Chad Stahelski ( JOHN WICK TRILOGY , HIGHLANDER remake ) .
O Keanu Reeves ( KNOCK KNOCK ) επιστρέφει ως ο διεθνής επαγγελματίας δολοφόνος/φάντασμα/μπαμπούλας που προσπαθεί μάταια να συνταξιοδοτηθεί από την ζωή του εγκλήματος John Wick . Ακριβώς μια εβδομάδα μετά τα αιματοβαμμένα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας .
Αυτή τη φορά ο Wick καταφθάνει στην Ρωμη με σκοπό να αποπληρώσει ένα χρέος αίματος που χρωστάει σε Ιταλό μαφιόζο . Το θέμα τιμής όμως αποδεικνύεται παγίδα θανάτου , μιας και ο άνθρωπος που τον προσέλαβε τον επικηρύτει στην συνέχεια για 7 εκατομμύρια δολάρια .
Αυτή τη φορά δεν του σκοτώνουν τον σκύλο , αλλά του ανατινάζουν το σπίτι το οποίο έχει αποτέλεσμα να καεί η τελευταία φωτογραφία που είχε με την αγαπημένη του νεκρή γυναίκα .
Η gun-kata-krav-maga δράση εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη ακριβώς όπως και η προηγούμενη ταινία (με μπόνους σκηνή με καθρέφτες αναφορά στο ENTER THE DRAGON 1973) και υποθέτω ακριβώς όπως και η επόμενη - η σωστή μίξη δικαιολόγησης εξωφρενικών καταστάσεων με την χρήση ακόμη πιο εξωφρενικής βίας δεν εγκαταλείπεται .
Ο/Οι Κακός/οι :
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος διαχωρισμός μεταξύ καλού και κακού στο συγκεκριμένο σύμπαν χαρακτήρων . Όλοι λειτουργούν στο γκρίζο ανάλογα με τους κανόνες του εγκληματικού συνδικάτου , την θεωρητική τιμή μεταξύ δολοφόνων και την χρηματιστηριακή τιμή που πιάνει η ζωή του άλλου ανάλογα το πόστο του στην ιεραρχία των καθαρμάτων - υπάρχει και δικό τους χρυσό νόμισμα για να κινούνται ελεύθερα στα σκοτάδια .
Ακόμη και ο άστεγος που δεν δίνεις σημασία μπορεί να (και είναι) επαγγελματίας δολοφόνος .
Αναλογικά , ο χειρότερος είναι ο δειλός Ιταλός που προσέλαβε τον Wick για να σκοτώσει την αδελφή του . Ο Riccardo Scamarcio ( άγριο ομορφόπαιδο/πρωταγωνιστής σε ρομαντικές ταινίες της χώρας του ) ως Santino D'Antonio παγιδεύει τον Wick τόσο άνανδρα που ήταν λογικό να μην γλυτώσει την σφαίρα στο κεφάλι , ακόμη και μέσα στον προστατευόμενο χώρο του ξενοδοχείου δολοφόνων . Ευτυχώς που γλύτωσε το μολύβι στο αυτί (μοίρα που είχαν την ατυχία να νιώσουν άλλοι δολοφόνοι που έσπευσαν να αρπάξουν την αμοιβή των 7 εκατομμυρίων) .
Ο Ian McShane ( DEADWOOD , AMERICAN GODS ) είναι ο Winston . Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Νεα Υόρκη και εκτελεστής του ηθικού κώδικα , ή της επικύρωσης των συμβολαίων θανάτου . Μετά την δολοφονία του Santino μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου αφορίζει τον Wick στερώντας του τα προνόμια του υποκόσμου αλλά του δίνει διορία μια ώρα να αρχίσει να τρέχει πριν πέσουν πάνω του όλοι οι δολοφόνοι του πλανήτη .
Ο Franco Nero ( ENTER THE NINJA , DIE HARD 2 ) είναι ο Julius . Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δολοφόνων στην Ρώμη . Αρχικά φοβάται μήπως ο Wick έχει πάει εκεί με σκοπό να σκοτώσει τον Πάπα , αλλά στην συνέχεια η καθολική ψυχή του πηγαίνει στην θέση της .
Ο Laurence Fishburne ( THE MATRIX TRILOGY , PREDATORS ) είναι ο αρχηγός των άστεγων δολοφόνων της Νέας Υόρκης , γνωστός ως Bowery King . Χρωστάει χάρη στον Wick γιατί σε παλιότερη μονομαχία τους του έδωσε επιλογή ή να κρατήσει πίεση στην πληγή στο λαιμό και να μην πεθάνει από αιμμοραγία , ή να τον πυροβολήσει στη πλάτη . Είχαν να συναντηθούν σε πλατό από το THE MATRIX REVOLUTIONS (2003) .
Ο ράπερ/ηθοποιός Common ( SMOKIN' ACES , WANTED , TERMINATOR SALVATION , SUICIDE SQUAD ) είναι ο Cassian . Προσωπικός φρουρός της αδελφής του Santino . Θέλει να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του αφεντικού του και κυνηγάει τον Wick χωρίς έλεος μέσα στα σοκάκια της Ρώμης . O Wick του δίνει την ίδια ευκαιρία που έδωσε και στον Fishburne , οπότε μάλλον θα τον δούμε στην επόμενη ταινία .
Το ανδρόγυνο μοντέλο/VJ του Αυστραλιανού MTV , Ruby Rose ( RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER , xXx: RETURN OF XANDER CAGE , MEG , BATWOMAN ) είναι ο/η/το Άρης , ο/η/το μουγκό/ή/ός δολοφόνος . Ο Wick δεν του/της αφήνει κανένα περιθώριο εξιλέωσης και δεν τον/την αφήνει με το μαχαίρι μέσα στην πληγή μετά την τελική τους μάχη στο δωμάτιο με τους καθρέφτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.