Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

WAR FOR THE PLANET OF THE APES (2017)


Γραμμένο από τον Mark Bomback ( LIVE FREE OR DIE HARD , TOTAL RECALL remake , THE WOLVERINE , DAWN OF THE PLANET OF THE APES ) .
Σκηνοθετημένο ως ηρωικό μεταποκαλυπτικό western από τον Matt Reeves ( CLOVERFIELD , LET THE RIGHT ONE IN ) .
Μετά την άνοδο και μετά την αυγή του πλανήτη των πιθήκων , ήρθε η ώρα για τον τελικό πόλεμο ο οποίος θα καθορίσει το δυσοίωνο μέλλον τόσο του πλανήτη όσο και της ανθρώπινης φυλής , κάνοντας τα κόκαλα των χεριών του Charlton Heston να γραπώσουν το όπλο του μέσα στον τάφο .
Ο Καλός :
Όσοι ερμηνεύουν πιθήκους μπροστά από μια πράσινη οθόνη είναι καλοί σε αυτή τη ταινία .
Κύριος εκπρόσωπος της επανάστασης , ο αρχηγός του περιπλανώμενου πιθηκο-έθνους ερμηνεύω-με-τα-μάτια , Andy Serkis ( BLACK PANTHER ) .
Μπόνους ρανίδα ελπίδας μέσα σε όλη την τιμημένη πιθηκιά ένα ξανθό κοριτσάκι , η Nova , το οποίο έχει χάσει την μιλιά του (βρίσκεται στα πρώτα στάδια της αποβλάκωσης του μεταλλαγμένου πλέον ιού που έκανε τα ανθρωποειδή έξυπνα) . Ο Ceasar την παίρνει μαζί του όταν σκοτώνει με καραμπίνα τον πατέρα της . Το κοριτσάκι είναι χαρούμενο μέσα στην νέα του οικογένεια έχοντας άγνοια κινδύνου των 5 πρώτων ταινιών της σειράς και το τι την περιμένει .
Ο Κακός :
Όσοι ερμηνεύουν ανθρώπους , είναι σχεδόν καθάρματα , ή ολοκληρωτικοί μπάσταρδοι με κύριο εμπνευστή της γενοκτονίας των τριχωτών επαναστατών του δάσους τον Woody Harrelson ( NATURAL BORN KILLERS , ZOMBIELAND , TRUE DETECTIVE ) .
Ο Woody είναι γνωστός ως "ο Συνταγματάρχης" . Ελέγχει με σιδερένια γροθιά και ξυρισμένο κεφάλι ένα επίλεκτο σύνταγμα νευριασμένων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να ξεπαστρέψουν και τον τελευταίο πίθηκο αφού ο ιός που έκανε τους χιμπατζήδες έξυπνους πλέον κάνει τους ανθρώπους ηλίθιους . Το ηθικό πλεονέκτημα το έχει ο αρχηγός αφού είναι ο πρώτος που εκτέλεσε έναν μετα-βλάκα άνθρωπο , το ίδιο του το παιδί . Περιμένει και από τους άλλους να κάνουν την ίδια θυσία κάθε φορά που βλέπουν κάποιον συγγενή/αγαπημένο/φίλο να χάνει την ομιλία του ή να σχολιάζει στο ίντερνετ , αλλά είναι μόνος του στο αγώνα - όσοι διαφωνούν μαζί του έχουν την ίδια μοίρα .
Ταμπουρωμένος μαζί με τους γενναίους του και όλη την φαμίλια του Ceasar κρατούμενους μέσα σε μια αποθήκη πυρομαχικών που είχε μετατραπεί σε κέντρο περίθαλψης στις πρώτες μέρες της επιδημίας , περιμένει όσους διαφωνούν με τις πρακτικές του (σχεδόν όλο τον οργανωμένο στρατό των εναπομεινάντων ανθρώπων) ώστε να επιβάλει την στρατηγική του ή να χαθεί μέσα σε ένα χάος φωτιάς .
Δυστυχώς τον προλαβαίνει η αρρώστια μέσα στις εκρήξεις της τελικής επίθεσης .
Το χιόνι καλύπτει νικητές και ηττημένους με το θέμα της συμβίωσης των δύο ειδών να λύνεται μια για πάντα - πλέον οι άνθρωποι δεν έχουν όπλα (μπορούν να ετοιμάζουν τα γούνινα βρακάκια τους) . Οι περιπλανώμενοι που φρόντισαν να κρεμαστούν από δέντρα για να γλυτώσουν την φονική χιονοστιβάδα βρίσκουν μια εύφορη κοιλάδα αλλά ο αρχηγός χτυπημένος από ένα προδοτικό βέλος πέφτει νεκρός μπροστά στην χαρά της φυλής - η συνέχεια στην ταινία του 1968 γιατί το PLANET OF THE APES του 2001 το έχουμε ξεχάσει σχεδόν όλοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.