Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

EBOLA ZOMBIES (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό/σκηνοθέτη/παραγωγό/άσσο-των-πολεμικών-τεχνών/μάλλον γκάνγκστερ , Samuel Leong (αυτή είναι η μοναδική ταινία που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής) .
Η Καντονέζικη παραγωγή με έμφαση στις πολεμικές τέχνες σε αργή κίνηση και στην τοποθέτηση προϊόντος (η πολυεθνική εταιρία ACE , στεγάζει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της κοσμηματοπωλείο , αποθήκη με κρακεράκια διαφόρων γεύσεων και εργαστήριο βιολογικού πολέμου) εκτροχιάζεται άθελά της σε κωμωδία δράσης με νεκροζώντανους , παρόλη την ειλικρινή προσπάθεια των συντελεστών/παραγωγών να την πλασάρουν ως κοινωνικό/πολιτικό κατηγορώ ενάντια στην διεφθαρμένη κυβέρνηση του Hong Kong (την εποχή που βγήκε η ταινία ο πρωθυπουργός της χώρας είχε τοποθετήσει επιτηρητή του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας μέσα στην κυβέρνηση με σκοπό να επιτηρείται η περιοχή από το Κόμμα) - όταν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ψυχή , δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τα ζόμπι .
Μέσα από ένα δραματικό εισαγωγικό λογύδριο γεμάτο εδάφια γραφών και stock footage διαδηλώσεων παρουσιάζεται η εξέλιξη/μετάλλαξη του παθογόνου ιού SARS από το 2003 μέχρι το 2014 που ονομάστηκε EBOLA .
Μέσα σε αυτό το κοινωνικό χάος έρχεται η ληστεία που θα αλλάξει τον κόσμο :
O Samuel Leong είναι ο Sam . Αρχηγός τριμελούς συμμορίας ληστών , άσσος των πολεμικών τεχνών , δεινός σκοπευτής και φιλόσοφος . Είναι επίσης ο Δόκτωρ Sam (;) , ψυχίατρος που κουράρει μια γυναίκα σκηνοθέτη προς το τέλος της ταινίας η οποία είναι πολύ αγχωμένη για την τύχη της τελευταίας της ταινίας - εμβόλιμη σκηνή που ακόμη να καταλάβω το νόημα της . Είναι επίσης 3 διαφορετικά ζόμπι , καθώς το χαρακτηριστικό ύψος του τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους συμπατριώτες του όσες διαφορετικές περούκες κι αν φορέσει .
Οδηγεί τους φίλους του στο γρήγορο κέρδος με το να εισβάλει στα γραφεία του κτηρίου της εταιρίας ACE . Εκεί πέρα από τα κοσμήματα θα ανακαλύψει το εργαστήριο (;) δωμάτιο ενός ημίτρελου επιστήμονα ο οποίος πειραματίζεται με πτώματα προσπαθώντας να επαναφέρει την νεκρή από EBOLA γυναίκα του στην ζωή (συνδέει μπαταρίες με εγκέφαλο και κινεί ακέφαλο σώμα) .
Η 6χρονη κόρη του είναι φορέας του ιού αλλά δεν νοσεί καθώς έχει ανοσία . Μεταδίδει όμως την μεταλλαγμένη αρρώστια αν δαγκώσει κάποιον .
Ο καλλισθένης Jack Chan είναι ο νεαρός φέρελπις γκάνγκστερ/πουλέν του Sam , Jack .
Η σχέση τους είναι σχεδόν ομοφυλοφιλική στις σκηνές/τοποθέτηση προϊόντος όπου συμπρωταγωνιστούν . Δεν καταφέρνει να επιζήσει το προδοτικό δάγκωμα ενός νεκροζώντανου και αφήνει τον Jack να ολοκληρώσει μόνος του τη δράση .
Ο τρίτος της παρέας και πρώτος που μεταλλάσσεται σε νεκροζώντανο κανίβαλο είναι ο Cash ( Cash Lee - συμπληρωματικός χαρακτήρας υπόπτου στο NEW POLICE STORY ) .
Ο μοναδικός επιζών των σεκιουριτάδων του κτηρίου είναι αυτός που θα οδηγήσει το μικρό κοριτσάκι (το οποίο φαίνεται να ασκεί κάποια μορφή ελέγχου στους νεκροζώντανους) στην σωτηρία που από ότι φαίνεται είναι πολλά οικοδομικά τετράγωνα μακριά και θα συμβεί σε κάποια επόμενη συνέχεια …
Τα περισσότερα ζόμπι (τουλάχιστον όσα δεν ερμηνεύει ο άνθρωπος ορχήστρα Samuel Leong) είναι πατροπαράδοτα εκτρώματα Ιταλικής σχολής με μπλαβί μουτσούνες και λευκές ιατρικές κελεμπίες σαν να έχουν βγει από χαμηλού προϋπολογισμού ζούγκλα ενός Bruno Mattei .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.