Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

THE MILDEW FROM PLANET XONADER (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Giulio De Santi ( HOTEL INFERNO , ADAM CHAPLIN , LITTLE NECRO RED ) - τουλάχιστον τα splatter σημεία και την black-ops επιχείρηση του μυστηριώδους μισθοφόρου με την κωδική ονομασία "Toxic" για χάρη μιας αντιπάλου Ιαπωνικής Εταιρίας γιατί η υπόλοιπη ταινία (με διαφορετικό soundtrack) είχε κυκλοφορήσει το 2012 με τον τίτλο MOLD με σκηνοθέτη τον Neil Meschino ( MAGGOTS ) - για αυτό υπάρχουν δύο σκηνοθέτες στην λίστα του imdb .

Βρισκόμαστε πίσω στο 1984 , ο μακαριστός Πρόεδρος Ronald Reagan έχει ξεκινήσει τον πόλεμο στα ναρκωτικά και τα σατανικά καρτέλ της Λατινικής Αμερικής με μηδενικά αποτελέσματα και ο Αμερικανικός στρατός προσπαθεί να κάνει την κίνηση ματ με χρήση βιολογικών όπλων : θανατηφόρα μούχλα που σου λιώνει τα μούτρα (μούχλα η οποία προοριζόταν για τα κτήματα της κόκας) . Ο De Santi εμβαθύνει την b-movie ακρότητα του σεναρίου αποδίδοντας την ανακάλυψη της θανατηφόρου μούχλας σε τυχαία πτώση διαστημοπλοίου/μετεωρίτη (;) κάποιου Α.Τ.Ι.Α. με λίγα λόγια . Μέσα από τα συντρήμια αναδύονται οι σπόροι του παθογόνου μύκητα από τον πλανήτη Xonader (κάτι το οποίο δεν αναφέρεται ποτέ και από κανέναν καθόλη τη διάρκεια της συμβιωτικής ταινίας - αν εξαιρέσουμε τους De Santi εμβόλιμους Xonader-ιανούς που εμφανίζονται υπό την μορφή τερατόμορφων χεριών με μάτι στη παλάμη στυλ alien chestburster) και όσοι τους εισπνεύσουν θα υποστούν τις αναμενόμενες NECROSTORM συνέπειες . Η δράση ανάμεσα στους χαρακτήρες της κανονικής ταινίας και της τσόντας του De Santi δένει όσο αρμονικά γίνεται αν δεν καθήσεις να παρατηρήσεις λεπτομέριες μέσα στην splatter παραζάλη με τον σκηνοθέτη σε ρόλο gore ταχυδακτυλουργού .
Δεν γνωρίζω τι οικονομική συμφωνία έγινε μεταξύ των δύο σκηνοθετών , πάντως δεν βρήκα κάποια σύνδεση των δύο ταινιών σε άλλα reviews στο ίντερνετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.