Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ENDZEIT (2018)


Γραμμένο από την Olivia Vieweg και σκηνοθετημένο από την Carolina Hellsgard .
Το Γερμανικό ψυχόδραμα πραγματεύεται την σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές κοπέλες , την δυναμική και έτοιμη για δράση Eva (Maja Lehler) και την σχεδόν καταθλιπτική με τάσεις φυγής , Vivi (Gro Swantje Kohlhof) .
Ο πολιτισμός έχει καταρρεύσει λόγω της αποκάλυψης των νεκροζώντανων και έχει επιστρέψει στην θαλπωρή που του προσφέρουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες . Τα λιγοστά μέσα μεταφοράς λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια . Ομάδες ανθρώπων οχυρώνονται πίσω από φράκτες σε αγροτικές κοινότητες με γυναίκες σε εκτελεστική θέση ευθύνης . Θα μπορούσε να πει κανείς πως έχουμε να κάνουμε με ένα new age-λεσβ-ηλιο-πάνκ μέλλον .
Πέρα των εύστοχων δηκτικών δόκιμων όρων που χαλαρώνουν την όποια ονειροφαντασία της Ίσιδας όμως η ταινία πραγματικά αναλώνεται στον αποκαλυπτικού τύπου χίπικο διάλογο των 2 γυναικών εν μέσω βιολογικής καταστροφής (η Γη καθαρίζει τον εαυτό της κτλ) και τον αναμενόμενο αποχαιρετισμό της λογικής όταν η Vivi έρθει σε επαφή με την "Κηπουρό" , μια μεσήλικη γυναίκα (που απ' ότι φαίνεται στην συνέχεια δεν είναι δημιουργία του μυαλού της) η οποία είναι μισή φυτό με κλαδιά και βλάστηση στο κεφάλι της . Η Κηπουρός είναι το πνεύμα της Γης το οποίο έχει ξενερώσει με τους ανθρώπους και θεωρεί αναγκαίο αυτό που έχει συμβεί : οι ανεπιθύμητοι (οι άντρες κυρίως) να φεύγουν σιγά-σιγά με λίγα λόγια . Συμπαθεί την παράξενη κοπέλα και της υπόσχεται προστασία αν δεχθεί να μείνει μαζί της στο αγρόκτημά της . Παρατείνει την ζωή της Eva (η οποία πρέπει να είχε πεθάνει μετά από δάγκωμα - όλα είναι τόσο άνευρα που ξεχνάς να παρακολουθήσεις τη δράση) για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην μονοτονία των συζητήσεών/παραισθήσεων τους μέχρι την πόλη Jena . Η Eva θυσιάζεται (μιας κ είχε μικρή παράταση στη ζωή) και η Vivi συνεχίζει μόνη της τον Odin-ικό Γολγοθά (μένει με ένα μάτι και βρίσκει την φώτιση - κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την πρότερη θηλυκή ανύψωση των αισθήσεων) μέχρι να βρει το πτώμα της μικρής της αδελφής για να το τιμήσει με υπαρξιακή μουρμούρα .
Αντί να μπει μέσα στην περιφραγμένη πόλη όαση στο τέρμα του δάσους , αποφασίζει να απομακρυνθεί από τα δεινά του λαίμαργου πολιτισμού και να επιστρέψει στην μητέρα φύση μαζί με την πλέον λουλουδάτη φίλη της (η Eva επιστρέφει ξανά με βλάστηση στο μισό της πρόσωπο) .
Τα ζόμπι ;
Τα ζόμπι φαίνεται πως έχουν σπουδάσει μοντέρνο χορό γιατί είναι μέσα στην θεατρικότητα . Όταν τρέχουν συνηθίζουν να έχουν την Ναρούτο Νίντζα πόζα , αυτή με τα δύο χέρια προς τα πίσω σαν να φτάνεις τον τερματισμό του αγώνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.