Σάββατο 2 Μαΐου 2020

DEAD SNOW 2: RED VS DEAD (2014)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Tommy Wirkola ( KILL BULJO , DEAD SNOW TRILOGY , HANSEL & GRETEL: WITCH HUNTERS ) .
O Martin ( Vegar Hoel ) είναι ο μονόχειρας επιζών της προηγούμενης ταινίας . Τα γεγονότα συνεχίζουν από την τελευταία σκηνή όπου ο Martin μπαίνει στο αυτοκίνητό του για να επιστρέψει στον πολιτισμό .
Ακολουθεί μανιασμένη καταδίωξη , σύγκρουση με νταλίκα και το κομμένο χέρι του αξιωματικού των SS , Συνταγματάρχη Herzog , καταλήγει στο αυτοκίνητο . Ο Martin χάνει τις αισθήσεις του ενώ οδηγεί από την αιμορραγία  και όταν ξυπνάει στο νοσοκομείο το χέρι του Συνταγματάρχη είναι μέλος του - γεγονός που του μεταδίδει μεταφυσικές ιδιότητες νεκρανάστασης και ελέγχου των νεκρών .
Το ζόμπι χέρι έχει δική του ζωή και ξεκινάει η αιματοβαμμένη δράση του πλέον ύποπτου για πολλαπλούς φόνους ήρωα .
Ταυτόχρονα οι ναζί νεκροζώντανοι κατευθύνονται προς την πόλη για να επεκτείνουν τον ζωτικό τους χώρο χωρίς έλεος και να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο στρατό .
Ένας ενθουσιώδης νεαρός βοηθάει τον Martin να δραπετεύσει από το νοσοκομείο αλλά καταλήγει νεκρός στα χέρια του όπως και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στο κατά συρροήν δολοφόνο ναζί ζόμπι χέρι του - παράλληλα όμως μπορεί να ανασταίνει τους νεκρούς και να τους στρατολογεί όπως και ο αντίπαλος αξιωματικός .
O Daniel Hafferman ( Martin Starr - SILICON VALLEY ) είναι ο αρχηγός μιας ενθουσιώδους ομάδας φανατικών ερευνητών/θεατών ζόμπι και-όχι-μόνο ταινιών , της Zombie Squad . H nerd τριάδα (ο Δανιήλ και οι δύο αδερφές του) των 30ρηδων περίμενε μια ζωή για την αποκάλυψη και τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να δράσει . Χωρίς να ενημερώσουν τους γονείς τους , ξεκινούν για Νορβηγία .
Ενώνοντας τις κωμικές δυνάμεις τους με τον Martin θα αντιμετωπίσουν την ναζί απειλή ανασταίνοντας ένα τάγμα Ρώσων αιχμάλωτων πολέμου που είχαν εκτελεστεί στην περιοχή για να ολοκληρωθεί η ιστορική γελοιοποίηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου .
-----------------------------------
Η BRAINDEAD ενέργεια σε συνδυασμό με τον Αμερικάνικου τύπου SHAWN OF THE DEAD χαβαλέ κατατάσσουν την συνέχεια της ιστορίας στην καταραμένη υποκατηγορία της ζομπο-κωμωδίας αξιώσεων (κυρίως λόγω των κάφρικων ειδικών εφέ και των σκηνών αιματοβαμμένης δράσης που δεν λυπούνται κανέναν) - δυστυχώς η σκαλτίλα των ανεξάρτητων φεστιβάλ και οι εξαρτημένοι χάχες που τα συντηρούν θα είναι το αιώνιο target group .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.