Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

AWAIT THE DAWN (2020)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο ανάμεσα στον εσωτερικό χώρο ενός τροχόσπιτου και ενός επαρχιακού δρόμου από τον δαφνοστεφανομένο , ανεξάρτητο παραγωγό/editor και μάλλον εκκεντρικό αριστοκράτη κρίνοντας από το φανταχτερό όνομα Pablo Macho Maysonet τον Τέταρτο (πρώην head of filmmaker development του ψηφιακού CRYPT TV με τις ευλογίες των NBCUniversal και Blumhouse Productions) . Η ταινία ήταν finalist στο Hollywood Horrorfest του 2020

Εξωδιαστασιακή οντότητα βρίσκει καταφύγιο μέσα στο "δέρμα" της νεκρής ανήλικης κόρης ενός επιστήμονα ο οποίος κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί της μέσω ριζοσπαστικής ανακάλυψης στον χώρο της φυσικής : ένα πηνίο που επιτρέπει στο ανθρώπινο μυαλό να αλλάξει συχνότητα αντίληψης και να δει πράγματα από άλλες διαστάσεις (ή να τραβήξει όντα στην δικιά μας στη συγκεκριμένη περίπτωση) . Το επικίνδυνο όν έχει καμουφλαριστεί σε αθώο ξανθό κοριτσάκι λόγω σεναριακής και γενικότερης οικονομίας και θέλει να μεταναστέψει μόνιμα σε αυτή την ηλιόλουστη πραγματικότητα γιατί οι άνθρωποι έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την συντήρηση του είδους του που ζει στο αιώνιο σκοτάδι του τόπου του .

Μια οικογένεια κάνει ταξίδι με τροχόσπιτο σε μια προσπάθεια επέμβασης σωτηρίας για την κόρη τους η οποία προσπαθεί να ξεκόψει από τα ναρκωτικά . Μητέρα , πατριός , αδελφός , η καλύτερη φίλη και πρώην του αδελφού και ένας ψυχίατρος είναι τα μέλη της ευχάριστης παρέας τα οποία λειτουργούν ως ποντίκια απέναντι στην εξωδιαστασιακή γάτα που τα περιτριγυρίζει περιμένοντας την σωτηρία της αυγής (δεν αντέχει το φως) . Η βετεράνος Dee Wallace ( THE HOWLING , CUJO , CRITTERS ) είναι η αξιαγάπητη συνταξιούχος μητέρα Annie η οποία προσπαθεί να σώσει την κόρη της .

O μοναδικός άντρας ο οποίος κατάφερε να ροκάρει τόσο άνετα μέσα σε άκωλο δερμάτινο παντελόνι , και σε διχτυωτό chainmail γιλέκο με cruising μουστάκι στην κινηματογραφική ιστορία , Vernon Wells ( MAD MAX 2: THE ROAD WARRIOR , COMMANDO ) κάνει ένα σύντομο πέρασμα στα πρώτα λεπτά της ταινίας ως ο άτυχος μπάρμαν που συναντά το πεινασμένο κοριτσάκι . 

O Bruce Davison ( HARRY & THE HENDERSONS , X-MEN , TITANIC II ) παριστάνει τον καταξιωμένο επιστήμονα σε σύντομη σκηνή origin του κακού .

Ενθουσιασμένος από το γενικότερο καφριλίκι των αναλογικών ειδικών εφέ , μου ενισχύεται η εντύπωση πως όσα παιδάκια μεγάλωσαν βλέποντας το EVIL DEAD (1981) στα βίντεο τους τώρα φτιάχνουν βαριά επηρεασμένες από αυτό ταινίες τρόμου , ή βρίσκονται εκτός της δημιουργικής διαδικασίας και χρίζουν , ή λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή προσπαθώντας να καταλάβουν τι δεν έχει πάει καλά στη ζωή τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.