Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

YI MEI XIAN SHENG (2021)













Γραμμένο και σκηνοθετημένο με μεράκι , χωριάτικο χιούμορ και επιμονή στην old-school καλωδιωμένη δράση σαολίν παντόφλας από τον αυθεντικό "Κύριο Βρικόλακα" , ο οποίος φαίνεται πως είναι καταδικασμένος να γυρίζει αυτή την ταινία ξανά και ξανά για μια αιωνιότητα , Ricky Lau ( MR. VAMPIRE , ENCOUNTER OF THE SPOOKY KIND II , SPOOKY FAMILY 2 , MR. VAMPIRE 1992 , MR. ZOMBIE ) . Αν κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά της Δύσης θα έχει τον τίτλο TAOIST PRIEST . Δυστυχώς η πληροφορίες σχετικά με την ταινία και τους συντελεστές της είναι μηδαμινές στο διαδίκτυο - στο imdb δεν υπάρχει καν ως τίτλος στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη .

Ο Θείος Ying ( ο μικρότερης ηλικίας Zhang Dicai παριστάνει τον δάσκαλο εξορκιστή των παλιών ταινιών με αλευρωμένο μαλλί και μουστάκι ) και ο Θείος Ho (το μεστωμένο αλλά αναλίωτο στο πέρασμα του χρόνου ομορφόπαιδο Chin Siu Ho - LEGEND OF THE FOX , MR. VAMPIRE , TAI-CHI MASTER , FIST OF LEGEND , MEET MR. VAMPIRE ) χρησιμοποιούν πέρα από τις καλά χορογραφημένες γροθιές τους την επιστήμη και την λογική ως βάση με σκοπό να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από μεταφυσικά φαινόμενα όπως οι πηδηχτοί βρικόλακες , τα φαντάσματα και άλλες αηδίες φανταστικού τύπου που δεν κολλάνε με την υλιστική αλήθεια των λογοκριτών του Κόμματος στην σύγχρονη Κίνα . Οι δύο ακόλουθοι μαθητές τους λειτουργούν περισσότερο ως κωμική ανακούφιση .

Ο Κακός : Ο Shaw Brothers βετεράνος Norman Chu ( THE 36TH CHAMBER OF SHAOLIN , SHAOLIN MANTIS , HEAVEN SWORD AND DRAGON SABRE ) είναι ο αδίστακτος αρχιληστής/διακινητής οπίου , Ghost King . Διασκεδάζει να βλέπει ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί . Τα πρωτοπαλίκαρά του ακούνε σε ονόματα όπως "Τρελός Σκύλος" , "Τσίτα" , "Καραφλός Αετός" και "Άγριος Λύκος" - λειτουργούν σαν μίνι αφεντικά πριν την τελική μάχη . Ο Βασιλιάς παίζει έγχορδο λαϊκό όργανο με υπερφυσική χρήση του chi και εξαπολύει ενεργειακές λεπίδες από τις χορδές του . Χρησιμοποιώντας τις δεισιδαιμονίες των απλοϊκών χωρικών , εξαπλώνει τα πλοκάμια του και παίρνοντας την ταυτότητα του νέου στρατιωτικού κυβερνήτη/δημάρχου της μικρής κωμόπολης (ανατινάζοντάς τον στην κυριολεξία) προσπαθεί να επωφεληθεί τους καρπούς της απάτης του κινώντας τα νήματα από τις σκιές της νέας του θέσης . Εξουδετερώνοντας τους παλιούς συντρόφους/εχθρούς του αποκτά το μονοπώλιο της διακίνησης των ναρκωτικών μην έχοντας υπολογίσει όμως τους αδέκαστους κυνηγούς/εξορκιστές (;) του εγκλήματος που τυχαίνει να βρίσκονται στην περιοχή ερευνώντας υποτιθέμενα μεταφυσικά γεγονότα δια της ατόπου απαγωγής . Ο Θείος Ho τον θυμάται από παλιά και δεν σκοπεύει να τον αφήσει να συνεχίσει την εγκληματική του δράση . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.