Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ENDANGERED SPECIES (2021)

 











Γραμμένο (μαζί με την κόρη του) με σχεδόν εμετικά woke γκομενο-ευαισθησίες εναντίον της λαθροθηρίας , και σκηνοθετημένο ως οικολογικό θρίλερ επιβίωσης από τoν πρώην φωτογράφο άγριων ζώων και νυν ουρανιοτοξικό transgender πράκτορα , M.J. Bassett ( DEATHWATCH , SOLOMON KANE , SILENT HILL: REVELATION , ASH VS EVIL DEAD ) .

Τετραμελής οικογένεια και ο παρατρεχάμενος ρέμπελος γκόμενος της κόρης (του σκηνοθέτη , Isabel Bassett , η οποία ερμηνεύει τον κοντοκουρεμένο woke εαυτό της μασουλώντας ψυχεδελικά χόρτα απέναντι από το κατεστημένο) πηγαίνουν διακοπές στη μαγευτική Κένυα για να απολάυσουν τα προνόμια που τους αποδείδει εκ γεννετής το λευκό τους χρώμα (σύμφωνα πάντα με την/τον/το σεναριογράφο και το γενικότερο κλίμα του πλανήτη Κλόουν αυτή τη περίοδο - οι κακοί straight λευκοί θα πάρουν ότι τους αξίζει στην πολύπαθη Αφρική - στο βάθος στένσιλ με υψωμένη μαύρη γροθιά πάνω στο ουράνιο τόξο) . Παρόλο που όλα φαίνονται ειδυλλιακά , ο σύζυγος πατέρας τροφοδότης , άντρας και άρα κάθαρμα Jack "Dick" Hasley ( Philip Wnchester - THE PATRIOT , SOLOMON KANE ) , έχει χάσει την δουλειά του (εργάζεται ως δαίμονας μάνατζερ σε κάποια πετρελαιακή σατανική εταιρία που καταστρέφει τον κόσμο και τα ζώα) μετά από κάποιο ατύχημα διαρροής αργού θανάτου στη θάλασσα . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να απολαύσουν το περιηγητικό σαφάρι μαζί με τους υπόλοιπους τουρίστες και τους ξεναγούς του ξενοδοχείου όπου διαμένουν . Έχοντας ενοικιάσει ένα φτηνό βαν χωρίς aircondition λόγω οικονομικής δυσχέρειας , αποφασίζουν να βουτήξουν στην περιπέτεια της σαβάνας μόνοι τους ...

Δεν περνούν μερικές ώρες και ένας ψηφιακός ρινόκερος αναποδογυρίζει το βαν προστατεύοντας το μικρό του . Τα γυάλινα (φιλικά στο περιβάλλον) μπουκάλια με το νερό σπάνε , οι ενέσεις ινσουλίνης της διαβητικής μητέρας ( Rebecca Romijn , ακόμα θέλω να μυρίσω το ολόσωμο κορμάκι της Mystique από τα 3 πρώτα X-MEN , ROLLERBALL , THE PUNISHER , STAR TREK DISCOVERY , SATANIC PANIC ) καταστρέφονται και γελαστές ύαινες περικυκλώνουν την έντρομη παρέα .

Μπόνους ουρανιοτοξικό δράμα γιατί δεν υπάρχει ήδη αρκετή εκπροσώπιση σε όλα τα φάσματα της κοινωνικής ζωής και της βιομηχανίας του θεάματος : ο μικρός γιος της οικογένειας είναι gay και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του καθόλη τη διάρκεια του άγχους για κράτημα στη ζωή (λεπτές ισσοροπίες και εύθραυστη σαπουνοπερατική ψυχολογία κλάψας τύπου "όταν κινδυνεύεις να σε κατασπαράξει λεοπάρδαλη από στιγμή σε στιγμή το τελευταίο πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι να δώσεις προσοχή στο τι βάζει ο άλλος στο κώλο του" - ο Sam είναι το αγόρι μου και δεν με αποσπά απο τον πρωταθλητισμό μπαμπά) . 

O Jerry O'Connell ( STAND BY ME , SLIDERS , SCREAM 2 , PIRANHA 3D ) είναι ο επίσης λευκός άρα κάθαρμα λαθροθήρας που εκμεταλεύεται τους ντόπιους και την κουλτούρα τους , ο οποίος ρίχνει την χαριστική βολή στον Jack εξιλεώνοντάς τον από το σατανικό καπιταλιστικό παρελθόν του .

Θα μπορούσα ως επίλογο να στρέψω την εξυπνάδα του τίτλου μπούμερανγκ και να γράψω πως το μοναδικό "απειλούμενο είδος" πάνω στον Πλανήτη Κλόουν είναι ο λευκός straigth άνδρας , αλλά δεν θα πέσω στην παγίδα (παρόλα αυτά το έκανα , γιατί ο πόλεμος παραμένει μέσα στα κεφάλια σας και οι πληροφορίες λειτουργούν ως παράσιτα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.