Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

HONOR KILLING (2018)












Φεμινιστικό βιντεο-ξερατό , γραμμένο και σκηνοθετημένο grindhouse style από την b-video fetish model/αφέντρα του παρακμιακού San Fransisco , Mercedes The Muse ( FACES OF FEAR , CLOWNSPLOITATION , VHS VIOLENCE II: VHS AND KILL , AMITYVILLE HEX ) . TROMA-χτικό Remake (;) του THRILLER: A CRUEL PICTURE (1973) .

Η Mercedes πρωταγωνιστεί ως η δυναμική γυναίκα χωρίς όνομα . Αυτή τη φορά η μονόφθαλμη  ανώνυμη ηρωίδα που παίρνει ματωμένη εκδίκηση από τους βιαστές της είναι μια μουσουλμάνα , προσθέτοντας την diversity παραδοσιακή μαντίλα στην εξίσωση της επαναστατικής πρακτικής - γιατί όπως αναγράφεται στην εισαγωγική κάρτα το γνωμικό του μαρξιστή εξυπνάκια Christopher Hitchens "η θεραπεία για την φτώχια έχει όνομα και λέγεται ενδυνάμωση των γυναικών" (ως άθεος ανακάλυψε την αλήθεια όταν αποχώρησε από την ψευδαίσθηση της ύλης πίσω στο 2011 με εξιτήρια κάρτα τον καρκίνο του οισοφάγου) . Καλή τύχη βέβαια αν πέρα από τα φεστιβάλ των καθυστερημένων απροσάρμοστων της Καλιφόρνιας , πρόκειται να προβάλεις την ταινία σου στο Αφγανιστάν , ή στα Αραβικά Εμιράτα  γιατί εκεί σου κόβουν την κλειτορίδα . 

Μετά τον explicit βιασμό μιας άτυχης νεαρής παρθένας (εκείνη ήθελε να μορφωθεί και επέστρεφε από την τοπική βιβλιοθήκη γεμάτη όνειρα πάνω σε σιδηροδρομικές ράγες) , ο αυστηρός πατέρας της (δεν ήθελε να μορφωθεί η κόρη του , την ήθελε όρθιο ζώο όπως είναι και ο ίδιος και οι λοιποί προσκυνητές της μαύρης πέτρας από το διάστημα) την πηγαίνει στο δάσος με σκοπό να την εκτελέσει σύμφωνα με της γραφές του ιερού του βιβλίου . Πρέπει να διατηρήσει την τιμή της οικογένειας . Αντί "ατιμωτικού θανάτου" , την αφήνει να αιμορραγεί αβοήθητη μετά από πυροβολισμό στα μούτρα . Εκείνη επιστρέφει δυναμικά με ένα μάτι πίσω στο σπίτι και σκοτώνει την μάνα της επειδή δεν την προστάτευσε . Ο πατέρας κρύβεται στον παραδόξως λευκό αδελφό του μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα της ξεφτίλας . Η ανώνυμη εκδικητής ξεκινάει ένα vigilante οδοιπορικό βίας μετά την ταχύρυθμη εκπαίδευση του τηλε-μισθοφόρου Viktor ( Jim "Viktor" Schumacher - ROSE AND VIKTOR: NO MERCY , HELLFIRE , CLOWNSPLOITATION , DIVIDE & CONQUER - στις 5 από τις 6 ταινίες της φιλμογραφίας του κάνει τον "Viktor") , και παίρνει ματωμένη εκδίκηση από όλους τους άντρες καταπιεστές φτάνοντας σιγά-σιγά στον δυνάστη πατέρα της .

Το τοίχος ΑΡΧΙΔΙΩΝ της πατριαρχίας κλάνεται με ζέση από τους νάρκισσους για άλλη μια φορά . 

Όσοι είστε αλλεργικοί στους όρχεις μπορείτε να παρακολουθήσετε εναλλακτικά και την φιλμογραφία των Αδελφές Wachowski .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.