Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

THE REEF: STALKED (2022)

 









Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον πλήρως εμβολιασμένο Andrew Traucki (BLACK WATER, THE REEF, THE JUNGLE, THE ABCs OF DEATH, BLACK WATER: ABYSS).

Πιο επικίνδυνος κυνηγός από τον Μεγάλο Λευκό Καρχαρία, αποδεικνύεται ο Τοξικός Λευκός Άντρας, κρίνοντας από την παράλληλη εισαγωγική ιστορία της δολοφονημένης αδελφής της βασικής πρωταγωνίστριας που της προκάλεσε ψυχολογικό τραύμα εντός και εκτός νερού. 

9 μήνες μετά τον πνιγμό της αγαπημένης της αδελφής από τον αγροίκο σύζυγό της σε μπανιέρα, η Nic (Teressa Liane - INTO THE BADLANDS, VAMPIRE DIARIES) επιστρέφει στη θάλασσα έχοντας ταξιδέψει στην Ινδία για να "βρει" τον εαυτό της. Δεινή δύτης, πλέον παθαίνει κρίσεις πανικού στο βαθύ γαλάζιο και έχει σταματήσει να εργάζεται ως υποβρύχια φωτογράφος των πλουσίων. Μαζί με τις φίλες της ξανασυναντιούνται σε κάποιο νησί του Ειρηνικού για να πάρουν τα κανό τους και να κωπηλατήσουν ως ατρόμητο λεσβιακό κουαρτέτο μέχρι το απέναντι άγνωστο νησί που μόλις φαίνεται στο βάθος του ορίζοντα τιμώντας ταυτόχρονα την μνήμη της αδικοχαμένης αδελφής/κολλητής. 

Ο "πλησιάζων" (stalker του τίτλου) καρχαρίας κάνει την εμφάνισή του στα μισά της διαδρομής που συμπίπτουν χρονικά και με τα μισά της ταινίας και αρχίζει να "παίζει" με τα γκομενάκια κάνοντας μικρο-επιθέσεις στα κανό τους (πιθανή αλληγορία για τους ακούραστους λαϊκούς ήρωες που σφυρίζουν ακόμη  χοντράδες σε όσες κυκλοφορούν ως σύγχρονες πρόστυχες γυναίκες στο δρόμο;) - μέχρι που το μίκρο- θα εξελιχθεί (αναμενόμενα) σε ασταμάτητο κυνηγητό μέχρι την ακτή και πάλι πίσω, με τον θαλασσινό μανιακό να μην αφήνει τις γυναίκες στην ησυχία τους χρησιμοποιώντας Sun Tzu τακτικές στρατηγικών χτυπημάτων από το πουθενά (αφού θέλεις να βρεθείς ανάμεσα στα τρεις σειρές δόντια μου, μη κάνεις τη δύσκολη μωράκι).

Εύφημη μνεία στο σφιχτό κορμί της Αυστραλο-Βιετναμέζας Ann Truong (HARD TARGET 2, COWBOY BEBOP).

Κορμιά που Χάνονται: 2, μια από τον Τοξικό Λευκό Άντρα και μια από τον Μεγάλο Λευκό Καρχαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.