Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

LORD OF MISRULE (2024)

 











Γραμμένο από τον Tom de Vile (URBAN GOTHIC, THE QUIET ONES, THE HALLOW) και σκηνοθετημένο από τον William Brent Bell (STAY ALIVE, THE DEVIL INSIDE, ORPHAN: FIRST KILL, WER, THE BOY). Δυστυχώς κάτι δεν πήγε καλά και δεν έπιασε την Σινεσφαγική cult Paganus-status αναγνώριση του MIDSOMMAR (2019). Νομίζω πως φταίει το ανέκδοτο του "γυναίκα ιερέας" σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ευτυχώς που δεν είχε και εκπροσώπηση του lgbtq+-x:% σιδηρόδρομου των παλαβών που ασχολούνται με το μυστήριο των αχαμνών τους ως ταυτότητα στη μέση και υπήρχε μόνο ευνουχισμένος άνδρας που επίσης πεθαίνει και δεν σώζει την μέρα στο τέλος (που δεν σώζεται έτσι κι αλλιώς). Δεύτερη παρατήρηση MKUltra Woke Mind Virus Psy-op ήταν οι νέγρικες μουτσούνες ανάμεσα στους χωριάτες (paganus) της Βρετανικής/Ιρλανδικής υπαίθρου (κλασικό παράδειγμα μαρξιστικού πολυπολιτισμού, ακριβώς όπως και στον μεσαίωνα όπου λευκοί και μαύροι χωρικοί έτρωγαν πλάι-πλάι χώμα και φλούδες από τις πατάτες που καλλιεργούσαν για τον βασιλιά, ε;;;;).

H Rebecca Holland (Tuppence Middleton - SENSE 8, POSSESSOR) είναι γυναίκα ιερέας σε ένα μικρό χωριό της Βρετανικής υπαίθρου. Οι κάτοικοι έχουν δεχτεί με χαρά στην μικρή τους κοινωνία εκείνη και την οικογένειά της (άθεος σύζυγος β' αρσενικό συγγραφέας και ξανθιά ανήλικη κόρη/φυσικά σφαχτάρι για την καλή εσοδία της χρονιάς). Κατά την διάρκεια παγανιστικής εορτής/θεατρικού εκδίωξης του δαίμονα που χαλάει τις σοδιές, η μικρή Grace εξαφανίζεται με αποτέλεσμα να αναλάβει δράση η δυναμική γυναίκα ιερέας και να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Ο Ralph Ineson (THE FIRST OMEN) είναι ο Λόρδος της Κακοδιοίκησης (Lord of Misrule του τίτλου, έθιμο το οποίο είχε κάποια μακρινή σχέση με τα Ρωμαϊκά Σατουρνάλια, αλλά όπως πάντα αποτελούσε άλλη μια ευκαιρία για τους Βρετανούς να ξεβρακωθούν μεθυσμένοι για ένα τετραήμερο ασυδοσίας - οι Πουριτανοί του 17ου αιώνα σταμάτησαν το πάρτι μια και καλή), εκδικητής προστάτης του χωριού ο οποίος έχει κληθεί να διώξει την σαπίλα που προκαλεί στα σπαρτά ο χθώνιος προ-χριστιανικός θεός της γης, Gallowgog (βγαλμένος από την φαντασία του σεναριογράφου). Μακάρι να ήταν αυτός ο πρωταγωνιστής, αλλά λειτουργεί και ως αντίπαλο δέος αρχηγού αιρέσεως με την χαρακτηριστική μπάσα φωνή του. Έχει χάσει και ο ίδιος έναν γιο μερικά χρόνια νωρίτερα αλλά δεν κατάφερε να ενωθεί με την θεότητα και να σώσει στην πραγματικότητα την καταραμένη περιοχή. Χρειαζόταν μια γκόμενα να ποζάρει σε κοντινό πλάνο με τον αλογομούρη δαίμονα πρόσωπο-με-πρόσωπο αλα ALIEN 3 (1992).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.