Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

DRACULA 3000 (2004)

"Ποιός είναι ο θεός ;
- Kανείς .."
Νταμπλ μπιλ του τρόμου σήμερα , με δύο δυνατές περιπέτειες !
Για συνέχεια , ο Casper Van Dien αναλαμβάνει τα ηνία του φεσιού κυνηγώντας τον ίδιο τον Δράκουλα στο διάστημα ! Mη σε μπερδεύει το γκιγκερο-εξώφυλλο .
Πρόκειται για ελεύθερη φουτουριστική μεταφορά του μυθιστορήματος του Μπράαμ Στόκερ (ο οποίος αν το είχε ετσι στο κεφάλι του οταν το έγραφε , σίγουρα θα έτρωγε κι αυτός έντομα και αρουραίους σαν τον Ρένφηλτν) από τους Ivan Milborrow (μπούμαν και υπεύθυνος ήχου , που αποφάσισε να δοκιμάσει να γράψει σενάριο) και Darrell Roodt (ο οποίος και το σκηνοθετεί) . Ο Roodt , πέρα από κάτι δυνατές '90ς ειλαρό-περιπέτειες με Patrick Swayze και Ice Cube , είναι και ο σκηνοθέτης του PREY (αυτό με τα λιοντάρια που κυνηγάνε κάτι Αμερικάνους τουρίστες στην σαβάνα) .
Βρισκόμαστε στο 3000 μ.Χ. . Ένα διασωστικό σκάφος , το Mother III , σε μια περιπολία ρουτίνας , ανακαλύπτει ένα εγκαταλελειμένο διαστημόπλοιο , το Demeter , που είναι αγνοούμενο εδώ και 100 χρόνια (και παραπαίει στο διάστημα , κάπου στο ΚΑΡΠΑΘΙΟ Σύστημα , με κατεύθυνση τη ΓΗ) ! Ενθουσιασμένοι από την ανακάληψη και την εκμετάλευση της για γρήγορο κέρδος , η Mina , o Van Helsing και το υπόλοιπο πλήρωμα ανεβαίνουν στο πλοίο ελπίζοντας να βρούν οτιδήποτε χρήσιμο και πολύτιμο έχει απομείνει σε αυτό . Αντί για πλιάτσικο , η Mina ανακαλύπτει 50 μαύρα φέρετρα ! Σιγά σιγά , το πλήρωμα θα αρχίσει να λιγοστεύει και οι εντάσεις θα χαλάσουν την μέχρι στιγμής ευχάριστη ατμόσφαιρα .... Επειδή μέσα στα φέρετρα υπάρχουν βρικόλακες , και επειδή στο διάστημα είναι πάντα σκοτάδι , σκοπός του πληρώματος είναι να καταφέρει να παραμείνει ζωντανό , μέχρι να περάσει το διαστημόπλοιο ανάμεσα από τις ακτίνες των Δίδυμων Ήλιων του συστήματος Halborn .... (εντάξη με την συνοπτική ψυχρολουσία της υπόθεσης ;)
Ο Casper Van Dien είναι ο ηρωικός διαστημικός καπετάνιος του Mother III , Αbraham Van Helsing . Πέρα από άθεος ταξιδιώτης των άστρων , γίνεται και κυνηγός βρικολάκων .
Η Erika Eleniak είναι το σέξυ cyborg Αurora Ash , δημιουργία και βοηθός του καθηγητή Holmwood . Είναι δεύτερη αξιωματικός στο Mother III .  Παλιότερα ήταν σεξουαλικό ανδροειδές .
O ράπερ με την μια επιτυχία στην ζωή του , Coolio είναι ο διαστημικός ορίτζιναλ γκάνγκστα 187 . Μέλος του πληρώματος και πρεζάκιας που την αράζει δίπλα σε έναν ναργιλέ στην καμπίνα του . Φαίνεται πως ακόμη και στο 3000 , η αστυνομία χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς για τα εγκλήματα (187=φόνος) , και οι μαύροι συνεχίζουν να νιώθουν καταπιεσμένοι ακόμη και στο διάστημα . Η ατάκα κλειδί του 187 που σου δείνει να καταλάβεις με τι ταινία έχεις να κάνεις είναι : "χάϊδευα το ανακόντα μου και ονειρευόμουν τον άσπρο σαν χιόνι κώλο σου" (μιλώντας στην Eleniak) . Προσπαθώντας να βρεί ναρκωτικά (τι άλλο ;) μέσα στα φέρετρα , κόβει το χέρι του . Το αίμα ξυπνάει σταδιακά τους φρίκουλες και είναι ο πρώτος που τον παίρνει το σκοτάδι .
O Tommy "Tiny" Lister είναι ο Humvee (ο Van Dien τον λέει Hammer) , ο βοηδόσβερκος αλλήθωρος μαύρος γίγαντας που προσπαθεί να γευτεί λίγη γυναικία σάρκα καθ'όλη την διάρκεια του ταξιδιού . Γενικότερα οι χοντροειδέστατοι διαλόγοι του με όλους τους υπόλοιπους ανταγωνίζονται αυτούς του Coolio . Το σεξουαλικό υπονοούμενο του δρόμου , δίνει και παίρνει . Μετά τους τίτλους τέλους , τον βλέπουμε να κουβαλάει την Aurora στον ώμο και να της χτυπάει το κωλαράκι λέγοντας "γι'αυτό το πράγμα μιλάμε !"
Η Alexandra Kamp-Groeneveld ( SHADOW FURY , HALF PAST DEAD ) είναι η Mina , η πλοηγός του Mother III . Πηγαίνει ακόμη στην Ακαδημία Διαστημικής Πλοήγησης και δουλεύει τσάμπα για τον Van Helsing .
O Grant Swanby ( PROTEUS , SLIPSTREAM , STARSHIP TROOPERS 3 ) είναι ο Arthur "ο καθηγητής" Holmwood , ο ειδικός στους υπολογιστές , γιατί κάθε διαστημόπλοιο έχει έναν . Kινείται με αναπηρική καρέκλα .
O Udo Kier είναι ο σ'χωρεμένος καπετάνιος του Demeter , ο Varna . Τον βλέπουμε να μιλάει κα'να δυό φορές από την βιντεοκασέτα που βρέθηκε στο Demeter . Έβγαλε το χαρτζηλικάκι του με τρείς τέσσερις ατάκες αγωνίας .
Ο Langley Kirkwood ( RED WATER , THE BONE SNATCHER , MERCENARY FOR JUSTICE , Judge Lex στο καινούργιο DREDD 3D - θα είναι και στο τρίτο DEATH RACE ) είναι ο Κομης Orlock , γνωστός και ως Κόμης Δράκουλας . Το γεγονός οτι φοράει κάπα Bela Lugosi , φαίνεται πως δεν ενόχλησε κανέναν στην παραγωγή . Επαναλαμβάνω , βρισκόμαστε στο 3000 μ.Χ. .
-----------------------------------------------------------------
Πέρα από την όλη ατμόσφαιρα και τους φεσο-διαλόγους , στο 3000 , οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη αναπηρικές καρέκλες , φέρετρα , βίντεο και κασέτες για να καταγράφουν τους εαυτούς τους . Ιδιαίτερα στα διαστημόπλοια .
-----------------------------------------------------------------
Όταν είχε βγεί η ταινία εδώ , θυμάμαι έπαιζε και διαγωνισμός στα ντιβιντάδικα για ταξίδι στην Ρουμανία . Δεν ξέρω αν τον κέρδισε , ή αν ασχολήθηκε ποτέ κανείς με αυτόν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.