Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

THE WOMAN IN BLACK (2012)

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα της Susan Hill (το οποίο έγινε και θεατρικό το 1989) . Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους κλασσικούς του είδους (μου θύμισε ατμόσφαιρα Henry James - τι άλλο , αφού η ιστορία διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα ;) . Σκηνοθετημένο από τον James Watkins ( EDEN LAKE ) .
O Daniel Radcliffe ΔΕΝ είναι ο Harry Potter ! Έπρεπε κάποια στιγμή να τελειώσει αυτή η επική σάγκα του μαθητευόμενου μάγου και να τον δούμε σε κάτι άλλο . Μην νομίζεις οτι θα το ρίξει σε σαχλο-ερωτική κωμεντί . Τουλάχιστον όχι ακόμη . Το THE WOMAN IN BLACK είναι άλλη μια σκοτεινή παραγωγή της αναβιωμένης HAMMER ( μετά τα LET ME IN , THE RESIDENT και WAKE WOOD ) και ήδη τα ρίγη διαπερνούν την σπονδυλική στήλη ...
Ο Daniel είναι ο Arthur Kipps , Λονδρέζος νεαρός δικηγόρος , χήρος με ένα παιδί . Η γυναίκα του πέθανε πάνω στην γέννα του γιου του , και δεν το έχει ξεπεράσει 4 χρόνια μετά . Το αφεντικό του δικηγορικού γραφείου τον στέλνει στην επαρχια , και συγκεκριμένα σε ένα απομακρισμένο χωριό που ονομάζεται Cryphin Gifford , με σκοπό να ξεχαστεί δουλεύοντας . Η αποστολή του είναι να καταγράψει τα αντικείμενα ενός σπιτιού που άνοικε στην προσφάτως θανούσα , κυρία Drablow . Οι κάτοικοι της περιοχής δεν τον υποδέχονται και με τις καλύτερες διαθέσεις βέβαια και όλοι φαίνονται να θέλουν να τον διώξουν από την περιοχή . Ο Kipps δεν θα αργήσει να ανακαλύψει την αιτία της δυσφορίας των ντόπιων . Η κυρία Drablow , είχε μια μικρότερη αδελφή , την Jennet Humfrye . H Jennet είχε έναν γιο , τον οποίο της τον είχε πάρει η αδελφή της με δόλιο τρόπο και δεν την άφηνε να τον δεί . Σε κάποια παλίρροια (γιατί ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο απόμερο σπίτι χάνεται στην θάλασσα κάθε τόσο) , ο γιος της πνίγεται , με αποτέλεσμα η Jennet να χάσει τα λογικά της και να γεμίσει οργή για εκδίκηση η οποία δεν θα κοπάσει , ακόμη και μετά την αυτοκτονία της ... Τα παιδιά των χωρικών γίνονται αποδέκτες της μεταφυσικής βίας , αφού ωθούνται ένα ένα στην αυτοκτονία ...
Ο Chiaran Hinds ( EXCALIBUR , THE PHANTOM OF THE OPERA , ROME , THE RITE , GHOST RIDER : SPIRIT OF VENGEANCE , JOHN CARTER , GAME OF THRONES ) , είναι ο Daily , ο μεσήλικας πλούσιος της περιοχής (ο πρώτος με αυτοκίνητο) . 'Εχει χάσει και αυτός τον γιο του στον βάλτο και ζει με την νευρωτική γυναίκα του , η οποία επικοινωνεί με τους νεκρούς . Βοηθάει τον Kipps όταν όλοι του γυρίζουν την πλάτη .
------------------------------------------------------------------
Θυμήθηκα τις καλές εποχές των αρχών της νέας χιλιετίας , όπου έβγαιναν απανωτά Ιαπωνικές ταινίες τύπου RING . Η αισθητική ανατριχίλα της δυσοίωνης ατμόσφαιρας , είναι ακόμη σε καλή χρήση .
Το 2014 , αν είμαστε ακόμη σε τροχιά γύρω απ΄τον ήλιο , θα βγεί και η συνέχεια , THE WOMAN IN BLACK: ANGELS OF DEATH , η οποία θα διαδραματίζεται 40 χρόνια μετά ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.