Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

FASTER (2010)

".. δημιούργησα την προσωπική μου κόλαση ..
- Και εγώ είμαι ο δαίμονας που βγήκα από αυτή .."
Ο Rock επιστρέφει στα γνωστά του λημέρια μετά από κάτι οικογενειακές σαχλο-κωμωδίες ! Έκανε το μεγάλο μπάμ με το DOOM (2006) , και συνέχισε την ματωμένη δικαιωσύνη με αυτό εδώ !
Ο "Oδηγός" είναι ένας κτηνάνθρωπος , καταδικασμένος σε δεν ξέρω και 'γώ πόσα χρόνια φυλακή . Κάποια στιγμή βγαίνει , και το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι η εκδίκηση . Άσε τις συνεδρείες για ψυχολογική υποστήριξη και άλλα τέτοια χίπικα . Χέστηκε ! Το μόνο πράγμα που χρειάζεται για να ηρεμήσει είναι να σκοτώσει τους υπεύθυνους για τον θάνατο του αδελφού του .
Ο Dwane "The Rock" Johnson είναι ο Οδηγός . Το ψευδώνυμο βγήκε από τον παρανοϊκό τρόπο που οδηγεί . Βέβαια εγώ πιστεύω πως απλά προετοιμάζεται για τον ρόλο που θα έχει στο FAST AND FURIOUS 6 , αλλά εντάξη . Εκτός από Οδηγό , κάποιοι τον λένε και Φάντασμα , γιατί τον θεωρούσαν νεκρό . Ο Οδηγός ήταν ο μόνος που επέζησε μετά από μια επιτυχημένη ληστεία . Κάποιοι τους πρόδοσαν , και κάποιοι άλλοι τους πήραν τα λεφτά , σκοτωνοντάς τους όλους , ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν . Έτσι είναι η ζωή στην άλλη πλευρά του νόμου . Προσέχεις για να έχεις . Ο Οδηγός λοιπόν , παρόλο που πυροβολήθηκε ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ στο κεφάλι , επέζησε . Η σφαίρα σύρθηκε πάνω στο κρανίο και του βγήκε απ'το μάγουλο ! Το πίσω μέρος του κεφαλιού του συγκρατείτε από μεταλλική πλάκα . Δεν κάνω πλάκα .
Ο Billy Bob Thorton είναι ο "Μπάτσος" ! Είναι ο αστυνόμος που ντύνεται λες και βρίσκεται ακόμη στα '70ς . Έχει θέμα την πρέζα , με τον γάμο του (παντρεύτηκε πρώην καρφί της αστυνομίας , επίσης πρεζού) , και με τον ανήλικο γιο του (είναι χοντρός και δεν τον βάζουν να παίξει στην ομάδα του μπέηζμπολ) ! Πέρα από κατεστραμμένος πρεζάκιας , παρατήρησα ότι είχε κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας παλιότερα . Ο Μπίλυ Μπόμπ παρουσιάζεται αρχικά σαν τελειωμένος αντι-ήρωας που περιμένει πως και πως να βγεί στην σύνταξη για να φτιάξει την ζωή του , αλλά τελικά αποδεικνύεται μόνο τελειωμένος , γιατί έπαιξε με τον Rock ! ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ !
Είναι μεγάλη λέρα , γιατί πέρα από πρεζάκιας , είναι και βρώμικος μπάτσος ! Αυτός ήταν ο αρχηγός της γαμάτης συμμορίας που σκότωσε τον αδελφό του Rock . Ο ίδιος πάτησε την σκανδάλη στο κεφάλι του Rock . Και το ξανάκανε μην γνωρίζοντας για την μεταλλική πλάκα . Δεν του φάνηκε περίεργο που την γλύτωσε την πρώτη φορά , έπρεπε να του την ξαναρίξει στο κεφάλι ;!
Ο Oliver Jackson-Cohen ( THE RAVEN ) είναι ο "Δολοφόνος" . Ο τύπος είναι μια ζεν μίξη Mark Zuckerberg , Βill Gates , Edmund Hillary (αυτός που ανέβηκε το Έβερεστ για πρώτη φορά) , και Charles Bronson στο THE MECHANIC (1972) ! O τύπος απλά ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ και βαριέται την ζωή του ! Έχει νικήσει μέχρι και την γιόγκα όπως ισχυρίζεται ! Την πρώτη φορά που εμφανίζεται είναι έτοιμος να δεθεί κόμπος (εγώ νόμιζα πως θα πίπωνε τον εαυτό του , όπως ο άλλος γιόγκι στην πρώτη σκηνή του SHORTBUS) . Στον τοίχο του σαλέ του πάνω στον βουνό , βλέπουμε φωτογραφίες από την κατάκτηση του Έβερεστ , εξώφυλλα σε περιοδικά , με τον εαυτό του να ποζάρει ώς νεαρος δισεκατομμυριούχος , αλλά και μια παλιά φωτογραφία που τον δείχνει παιδί να φοράει βοηθητικά σίδερα στα πόδια ! Ξεπέρασε ακόμη και την αναπηρία ! Το σπίτι του είναι τίγκα στα όπλα και στις αυτοκινητάρες . Στο κρεβάτι του βρίσκεται το ξανθό μωρό , η Lily ( Maggie Grace - LOST - η κυριλέ ξανθιά που τα είχε με τον Sayid ) . Είναι ερωτευμένοι , τους αρέσουν τα όπλα , και η κοπελιά φαίνεται άνετη με το γεγονός πως ο μέλλοντας συζυγός της είναι πληρωμένος δολοφόνος .... Και μη νομίζεις πως είναι ακριβός στα συμβολαιά του . ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ ! Δεν κάνω πλάκα για δεύτερη φορά , τόσα ζητάει . Περνάει την ώρα του λέμε ! Έχει νικήσει ακόμη και την φτώχια ! Ο τύπος είναι ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ στις ελεύθερες ώρες του !
O Courtney Gains ( o Malachai από το CHILDREN OF THE CORN , BACK TO THE FUTURE , CAN'T BUY ME LOVE , KING COBRA ) είναι ο υπάλληλος στην εταιρία τελεμάρκετίνγκ . Ήταν μέλος της συμμορίας . Ο Rock τον σκοτώνει πρώτο .
Ο John Cirigliano (πέρασμα ως Εξωγήινος#1 σε ένα επεισόδιο του Star Trek : Voyager ) είναι ο "Γέρος" . Τον πέρασα για τον Stan Lee στην αρχή , αλλά με το πέρασμα της ώρας κατάλαβα πως το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι τα κόμικς . Ο παππούλης γουστάρει να ναρκώνει κοριτσάκια και να τα βιντεοσκοπεί . Μια σφαίρα στο κεφάλι , του κόβει την όρεξη για ερασιτεχνική σκηνοθεσία . Ήταν και αυτός στην συμμορία . Βιντεοσκοπούσε το όλο γλέντι .
O Adewale Akinnuoye-Agbaje , γνωστός και ως Mr. Echo , είναι ο "Ευαγγελιστής" . Είναι ο μόνος που γλυτώνει απ'την οργή του Rock , γιατί στην τελική αυτός δεν ήξερε με τι μούτρα είχε μπλέξει ... Ο ευσεβής τρόπος ζωής του και η αληθινή μετάνοιά του για τα κριματά του , έκαναν τον Rock να τον συγχωρέσει και να δακρύσει και λίγο .
Ο Lester Speight ( παλιότερα τα είχε βάλει και τον Walker Texas Ranger σε ένα επεισόδιο , CRADLE 2 THE GRAVE , TRANSFORMERS 3 ) είναι ο "Μπαφομέτ" . Μη το ξάχνεις . Είναι το μούτρο που έσφαξε τον αδελφό του Rock μπροστά στα μάτια του . Δουλεύει ως μπράβος σε κολάδικο . Ο Rock τον καθαρίζει μέσα στις τουαλέτες ...
---------------------------------------------------------------
Αυτή είναι η πρώτη ταινία δράσης του δραματικού σκηνοθέτη George Tillman Jr. ( NOTORIOUS ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.