Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

WRONG TURN 5 (2012)


"θα σου κόψουν το συκώτι και θα το φάνε μπροστά σου .."
Πότε βγήκε το 5 και δεν το κατάλαβα !;
Δεν πειράζει , είπαμε , από το 4 και μετά βγαίνουν οι καλές συνέχειες .
Η ιστορία είναι τοποθετημένη κάπου μετά το 4 (το οποίο είναι χρονικά πρίν τη πρώτη ταινία) , αφού βλέπουμε για άλλη μια φορά τους νεαρούς μεταλλαγμένους κανίβαλους , Ένα-Μάτι , Πριονόδοντα και Τρία-Δάχτυλα , που πλέον έχουν μεγαλωσει κάπως ...
Σε μια μικρή πόλη της Δυτικής Virginia επρόκειται να ξεκινήσει για άλλη μια χρονιά το θρυλικό πλέον Mountain Man Festival (όπου όλοι είναι ντυμένοι σαν τους βουνίσιους κανίβαλους) . Είναι Halloween , και δεκάδες μεταμφιεσμένοι κολεγιακοί χαβαλέδες έχουν μαζευτεί για μια βραδιά γεμάτη μουσική και πέσιμο στα μεθυσμένα γκομενάκια .... Αυτό που ίσως χαλάσει την βραδιά είναι πως την ίδια ιδέα έχουν και οι ανέμελοι ντόπιοι μεταλλαγμένοι κανίβαλοι ... Εμείς παρακολουθούμε μια παρέα 5 νέων ανθρώπων , 2 ζευγάρια και ο τύπος που ξέρει το ιστορικό της περιοχής , στον αγώνα τους να παραμείνουν πάνω απ΄το χώμα μέχρι να τελειώσει το φεστιβάλ .
Ο Dough Bradley είναι ο Maynard . Ντόπιος κατά συρροήν δολοφόνος , ντυμένος στα γνωστά παραστρατιωτικά μοτίβα των βουνίσιων επαρχιωτών . Φυσικά συνεργάζεται με τους υπανθρώπους και δολοφονεί κόσμο αβέρτα . Η επεξεργασία του φρέσκου κρέατος γίνεται στην καλύβα του . Δηλαδή δεν έπαιξε στο HELLRAISER: REVELATIONS (2011) , λόγω αισθητικής , και έπαιξε εδω ; Άσε μας ρε Bradley ...
Η Camila Arfwedson είναι η Σερίφης Angela Carter . Έχει αναλάβει την διαφύλαξη της ειρήνης στο φετινό φεστιβάλ . Kάποια στιγμή συλλαμβάνει τον Maynard και την παρέα που λέγαμε πριν και τον κλείνει στο κελί , μαζί με τον Billy . Ειδοποιεί τους ομοσπονδιακούς γιατί ο Maynard είναι καταζητούμενος εδώ και τριάντα χρόνια ! Θα έρθουν να τον παραλάβουν την επόμενη μέρα , αλλά μέχρι τότε , ποιός ζει , ποιός πεθαίνει .. Το ρεύμα πέφτει και οι περίεργοι αρχίζουν να σκοτώνουν έναν έναν την παρέα του Billy . Η Σερίφης ταμπουρώνεται στο τμήμα , και εφοδιάζει όσους βρίσκονται σε αυτό με καραμπίνες (πλην του Maynard) . Βέβαια , κανείς δεν μένει μέσα στο τμήμα , και όσοι βγαίνουν απ'την πόρτα δεν επιστρέφουν ...
Ο Simon Ginty είναι ο Billy . Αυτή είναι η πρώτη του ταινία .Τον θάβουν σε ένα υπαίθριο γήπεδο ποδοσφαίρου και του θερίζουν το κεφάλι .
Η Amy Lennox είναι η Cruz , η κοπέλα του Billy . O Τρία-Δάχτυλα της ανοίγει το στομάχι και την ταίζει λίγο άντερο .
Ο Paul Luebke είναι ο Gus . Αφού του σπάσουν τα πόδια , τον παρατάνε να σέρνεται στην άσφαλτο έξω από το αστυνομικό τμήμα και τον πατάνε με φορτηγάκι .
Ο Oliver Hoare είναι ο Julian . Πεθαίνει και αυτός στο γήπεδο ποδοσφαίρου , μόνο που αυτόν τον θερίζει ο Τρία-Δάχτυλα ολόκληρο .
Η Roxanne McKee είναι η Lita . Είναι η τελευταία από την παρέα και η πιο άτυχη . Κοπέλα του Gus . O Μaynard της βγάζει τα μάτια και εκείνη περιφέρεται τυφλά στους δρόμους - μέχρι να την μαζέψουν τα "παιδιά" . Έχει την περισσότερη εμπειρία από τους υπόλοιπους νεαρούς ηθοποιούς της "παρέας" . Έχει παίξει και στο GAME OF THRONES .
----------------------------------------------------------
Μικρή πόλη , και έχει δικό της ηλεκτρικό εργοστάσιο (με έναν σεκιουριτά να παίζει πασιέντζα αντί να ελέγχει τις κάμερες ασφαλείας) . Οι κανίβαλοι κατεβάζουν τους διακόπτες για να έχουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων .
Μαζί με το 3 , είναι από τους πιο αδύναμους κρίκους της σειράς ...

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.