Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ROBIN HOOD (2010)

Απ'τις τελευταίες επικούρες του σερ Ridley Scott . Ο λαϊκός μύθος του Ρομπέν των δασών επιτέλους βρήκε την δικαίωση που έψαχνε εδώ και αιώνες ... Τι άντρες ντυμένοι με πράσινα κολάν σχολής μπαλέτου με φτερά στα καπέλα ;! Εδώ δεν είναι Κούκλες για το χορευτικό πρόγραμμα με υπόκρουση Brian Adams , είναι συννεφιασμένος Αγγλικός 13ος αιώνας και ο ήρωας των φτωχών και των αδικημένων βρήκε τον απόλυτο ερμηνευτή του στον πάντα νευριασμένο Αυστραλό !
Ο Russell Crowe είναι ο αγριάνθρωπος των δασών . Μετά το αντριλίκι που πούλησε στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα στο GLADIATOR (2000) , ήρθε η στιγμή να ξεφτιλίσει και τον Σερίφη του Νόττινγκχαμ (το 2014 θα ξεφτιλίσει και την αποκαλυπτική πλυμμήρα , αφού θα είναι ο Νώε στην ομώνυμη ταινία) !
Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος επιστρέφει μετά από 10 χρόνια Σταυροφοριών πίσω στην πατρίδα του , χωρίς δόξα και χωρίς χρυσάφι . Σύντομα και χωρίς ζωή , αφού σε μια τελευταία επίθεση σε ένα πρόχειρο Γαλλικό οχυρό , θα φάει ένα βέλος στο λαιμό (από τον Γάλλο μάγειρα) . Μέσα στον στρατό του υπάρχει ένας ικανότατος τοξότης , ο Ρόμπεν , ο οποίος γυρίζοντας στον τόπο του παρέα με μια μικρή , αλλά γερή ομάδα συμπολεμιστών , θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους αδύναμους και όσους υποφέρουν από τις τυρανικές αυθαιρεσίες των αχόρταγα έκφυλων αρχόντων ...
O Ρόμπεν , σε μια προσπάθεια να φτάσει όπως όπως στο Λονδίνο , θα χρησιμοποιήσει το όνομα ενός ντόπιου ευγενή , του Robert Loxley , ο οποίος πέθανε μεταφέροντας την κορώνα του νεκρού βασιλιά - πράγμα που θα κάνει αυτός στη θέση του . Άθελά του θα βρεθεί με έτοιμη γυναίκα να τον περιμένει , και ένα μάτσο προδότες να τον κυνηγούν . Κάποια στιγμή θα συμμαχίσει και θα μεταφέρει τις γνώσεις του σε κάτι ντόπια παιδιά , τα οποία είναι κάτι μεταξύ Peter Pan , Lord of the flies και μεσαιωνικού Mad Max ... Όλοι μαζί εναντίον του Σερίφη του Νόττινγκχαμ και της παρέας του (και των Γάλλων , οι οποίοι ετοιμάζονται για εισβολή αλα SAVING PRIVATE RYAN) ...
Ο Oscar Isaac ( o ιδιοκτήτης του πρότυπου παρθεναγωγίου στο SUCKER PUNCH ) είναι ο πρίγκιπας John , ο τελευταίος γιος της βασιλομήτωρ και ο πιο ζωηρός . Γίνεται Βασιλιάς μετά τον θάνατο του Ριχάρδου . Είναι από αυτούς που ξέρεις πως κάποια στιγμή θα βρεθούν νεκροί και ξεβράκωτοι μέσα σε αποχετευτικό λάκο .
Ο Mark Strong ( REVOLVER , SUNSHINE , ROCKNROLLA , BABYLON A.D. , SHERLOCK HOLMES , KICK-ASS , JOHN CARTER ) είναι ο Godfrey , ο φαλακρός προδότης με το χαρακωμένο μάγουλο που δουλεύει για τους Γάλλους και κυνηγάει τον Ρόμπεν .Ταυτόχρονα μαζεύει φόρους με το ζόρι ... Ηρεμεί κι αυτός με ένα βέλος στο λαιμό ...
H Cate Blanchett ( 2 ELIZABETH , 3 LORD OF THE RINGS , 3 HOBBITT - έχει την επικούρα στο τσεπάκι ) είναι η lady Marion , γυναίκα του άντρα που πήρε το όνομα ο Ρόμπεν . Κάνει πως δεν θέλει στην αρχή , αλλά μετά ψήνεται .
Ο Max von Sydow είναι ο sir Walter Loxley , πατέρας του αδικοχαμένου Robert . Προτείνει στον Ρόμπεν να παριστάνει τον γιο του και τον άντρα της Marion , ωστέ να μη χαθεί η περιουσία του όταν με το καλό πεθάνει ... Τελικά τον σκοτώνει ο άνανδρος Godfrey .
Ο Matthew Macfadyen ( ο Άθος στο καινούργιο THE THREE MUSKETEERS ) είναι ο Σερίφης του Νόττινγκχαμ . Δεν κάνει και πολλά πράγματα . Πιό πολύ κωμικός είναι , παρά μούτρο σαν τον Godfrey .
O Kevin Durand ( DARK ANGEL , LOST ) είναι ο Little John . Κοντράρει ανοιχτά στο αντριλίκι τον Crowe .
-------------------------------------------------
Ευγενική καταγωγή αχρείων πρωτοκολάριων και πισώπλατα μαχαιρώματα , με την πλέμπα να κατασφάζεται , τα κύρια συστατικά της Ευρωπαϊκής ιστορίας που έκαναν αυτή την ήπειρο τόσο σπουδαία (για όσους δεν μάτωσαν ποτέ) ... Άς επιστρέψω λοιπόν στα βιβλία μου , γιατί η ηρωική φαντασία βρίσκεται μόνο εκεί ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.