Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

CRITICAL MASS (2001)

Απλή συνωνυμία , ή συμβαίνει κάτι άλλο ;!
σε αυτή τη σκηνή , σχεδόν ακούω το You Could Be Mine να παίζει ..
η ομάδα swat βρίσκεται ξαφνικά πυροβολημένη στα πόδια απ'το πουθενά .. (σε αυτή την ταινία) 
έτυχε να πιλοτάρει το ελικόπτερο εκείνη την μέρα τροχονόμος φτιαγμένος από υγρό μέταλλο .. (ποιες οι πιθανότητες ;)
Επιτυχημένος συνδιασμός έκρηξη-τραμπολίνο . Πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον . Αν χτυπούσε και τους αστραγάλους του μεταξύ τους , θα είχαμε και λίγο από μιούζικαλ ..
η σκηνή με τα δύο οχήματα , που θυμίζουν καταπληκτικά τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο UNIVERSAL SOLDIER (1992) !
 "Θα υπακούς τις διαταγές μου , αλλιώς θα σε εκτελέσω ! Δεν με νοιάζει πόσο έξυπνος είσαι , κατάλαβες ;!"
Ο Οκτώμβρης ξεκινάει με "Πυρηνική Έκρηξη" (Ελληνικός τίτλος του dvd) !
Η ταινία αυτή αποτελεί το τελειότερο παράδειγμα copy-paste σινεμά , για τον εξής λόγο , κάτι το οποίο δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ δυνατό . Ο σκηνοθέτης (που θα παραμείνει το όνομά του έκπληξη για άλλη μια πρόταση) έχει "βάλει" μέσα στην ταινία για να δώσει κάτι παραπάνω στην θεαματικότητα , δύο εκρηκτικές σκηνές καταδίωξης . ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ !
Πρόκειται για αναίσχυντο ποιητικό δάνειο , το οποίο περιέχει σχεδόν ΟΛΟΚΛΗΡH την 10λεπτη εισβολή στο κτήριο της Cyberdyne Systems και το κυνηγητό με το ελικόπτερο από το TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY (1991) , και για την σκηνή με τα δύο λεωφορεία που τρέχουν στην έρημο από το UNIVERSAL SOLDIER (1992) - το οποίο θεώρησαν σοφό να το βάλουν και στο εξώφυλλο .
Ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ed Raymond , κατά κόσμον Fred Olen Ray ! (δεν είναι για να βάζεις το αληθινό σου όνομα , όταν κινδυνεύεις με μηνύσεις από 2 διαφορετικές εταιρίες παραγωγής - σε αυτές τις περιπτώσεις , μόνο οι ηθοποιοί γλυτώνουν την φυλακή)
Ο Treat Williams είναι ο Mike Jeffers , σεκιουριτάς σε πυρηνικό εργοστάσιο . Το εργοστάσιο βρίσκεται κάπου στην έρημο του Σαν Μιγκέλ . Όταν το εργοστάσιο καταληφθεί από ομάδα τρομοκρατών , ο Jeffers θα αναδείξει τον αληθινό του εαυτό . Προς το τέλος της ταινίας , συνοδεύει τον τύπο που θέλει να αφοπλίσει την πυρηνική μπόμπα μέσα σε λεωφορείο που κατευθύνεται προς ένα βαθύ φαράγγι . Ο τρομοκράτης θα τον ακολουθήσει με το τεράστιο τεθωρακισμένο που θυμίζει κάπως το όχημα που κουβαλούσε τους Universal Soldiers στην ομώνυμη ταινία . Ακολουθεί και το περίφημο κυνηγητό στην έρημο , όπως το θυμόμαστε από το 1992 ... O Williams έχει εμφανιστεί ως Echo Base trooper στο δεύτερο STAR WARS (1980) , έχει επανέλθει στην ζωή ως ζόμπι-μπάτσος στο DEAD HEAT (1988) , έχει κάνει τον ηρωικό αντικαταστάτη καθηγητή σε λύκειο του γκέτο στα SUBSTITUTE TEACHER 2&3 , έχει αντιμετωπίσει κθουλοτέρας στο DEEP RISING (1998) , και ψηφιακή κομπράρα στο VENOMOUS (2001) . Τον παρανοϊκό πυρηνικό τρομοκράτη , τον είχε για την πλάκα του .
O πάντα αγέρωχος Udo Kier είναι ο σατανικός Samson , ιντερνάσιοναλ μπον βιβέρ τρομοκράτης , που κλέβει πυρηνικά με διάθεση για ολοκληρωτική καταστροφή από την Cyberdyne Systems (μετά τα γεγονότα του '91 , η Cyberdyne το γύρισε στα πυρηνικά - ή πρόκειται για απλή συνωνυμία) . Φυτεύει σφαίρες στα κεφάλια , αδιαφορώντας για την ευφυία των υποτακτικών του . Απειλεί να ανατινάξει το πυρηνικό εργοστάσιο , με τον γερουσιαστή μέσα ! Δεν έχει καλό τέλος , αφού και σφαίρα τρώει στον ώμο , και πέφτει σε κάτι βαρέλια από μεγάλο ύψος . Ζει όμως , και συνεχίζει στην έρημο τρελός και καταματωμένος , όπου μετά από άγρια καταδίωξη βρίσκει τραγικό θάνατο γελώντας υστερικά . Το DRACULA 3000 , παραμένει η πιο μελανή σελίδα στην φιλμογραφία του , παρόλο που και αυτή του η επιλογή να συμμετάσχει εδώ , θα μπορούσε να έχει και την πρώτη θέση στο μελάνωμα .
H Lori Loughlin ( AMITYVILLE 3D , FULL HOUSE , Black Canary στο BIRDS OF PREY ) είναι το δυναμικό γκομενάκι της υπόθεσης με μαλλί Jeniffer Aniston , η Janine (μη πηγαίνει το μυαλό σου εκεί που πηγαίνει και το δικό μου με αυτό το όνομα) Simpson , δημοσιογράφος , παρέα με γερουσιαστή που έχει κατέβει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για να κάνει πως ενδιαφέρεται για τους απολυμένους εργαζόμενους . Η τηλεοπτική παρουσίαση στραβώνει όταν έρχονται οι τρομοκράτες , αλλά γνωρίζεται καλύτερα με τον ηρωικό σεκιουριτά Jeffers . Έχει κανόνα ζωής να "βρίσκεται κοντά σε αυτόν που έχει το όπλο" . Μαθαίνει να πυροβολεί και η ίδια με καλάσνικοφ . Η Loughlin έχει περάσει πλέον την αψίδα του θριάμβου του Teen δράματος , κάνοντας την προσγειωμένη μητέρα των καλών παιδιών στο νέο 90210 .
----------------------------------------------------------------
Μετά το αρχικό σοκ , η ταινία κυλάει όπως όλες οι άλλες του συγκεκριμένου υβρίδιου sci-fi/πυρηνική απειλή/περιπέτεια . Ο Olen Ray κατάφερε το ακατόρθωτο , δημιουργώντας στην κυριολεξία την πρώτη περιπέτεια copy-paste δράσης , χρησιμοποιώντας αντάρτικο τρόπο προβοκατόρικης κινηματογραφίας . Δεν είναι δικό μου αυτό που βλέπεις , αλλά αν μπορείς πήγαινέ με στο δικαστήριο . Αν είχες τόσο καιρό ως φεσο-πρότυπο τον Bruno Mattei (που κατάφερε μόλις στα τελευταία του να κάνει παρόμοιο κόλπο χώνοντας σκηνή από το INTERVIEW WITH A VAMPIRE σε ταινία με ζόμπι) , πλέον ο μοναδικός βιντεακός παγαπόντης είναι ο Fred (σχέδον το ίδιο επικίνδυνος με πυρηνικό τρομοκράτη) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.