Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

THE RIG (2010)


"δεν έχει έρθει για φαί , αλλά για να μας σκοτώσει έναν έναν .."
Γυρισμένο καθ'ολοκλήρου σε αληθινή πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου (η οποία πλέον χρησιμοποιείται ως μουσείο και χώρος εκπαίδευσης) , το RIG αποτελεί άλλη μια ταινία του αγαπημένου είδους τέρας-με-δοντάρες-εναντίον περίεργων-που-του-διατάραξαν-τη-φωλιά .
Κατευθείαν έρχονται στο μυαλό τα PROTEUS (1995) και PARASITE (1982) , μιας που οι υποθέσεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες .
Έξω μανιασμένη θάλασσα από τυφώνα που δεν ξέρουμε πότε θα ηρεμήσει , και μέσα , αγχωμένος αγώνας για επιβίωση !
Κατά τη διάρκεια μιας τροπικής καταιγίδας , μια ομάδα σκληροτράχηλων που δουλεύουν σε μια πλατφόρμα πετρελαίου , μένουν αποκλεισμένοι μέχρι να χαλαρώσουν οι καιρικές συνθήκες . Όπως πάντα , κάποια στιγμή χάνεται κάποιος απ'το συνεργείο και όλοι προσπαθούν να τον βρουν επί ματαίω . Αντιθέτως , το τέρας που άρπαξε τον πρώτο κακομοίρη , θα αρχίσει συλλογή από σκληροτράχηλους εργάτες ... Καλά δεν κοιμόταν στα 4000 πόδια βάθος ; Έπρεπε να πάτε να σκάψετε , μη χάσετε ορυκτό πλούτο ;!
Ο William Forsythe είναι ο Jim Flemming , ο παλιός της πλατφόρμας και υπεύθυνος γενικών καθηκόντων . Όλοι τον φοβούνται και τον σέβονται . Εκτός απ'το τέρας . Τον Forsythe τον θυμόμαστε από τον πονεμένο ξεφτιλισμό που υπέστη από τον Steven Seagal , ως ο κακός ψυχάκιας/βρώμικος μπάτσος Richie Madano στο κλασικό πλέον OUT FOR JUSTICE (1991) .
Η Serah D'Laine ( "κορίτσι στο πάρτι" στο AMERICAN PIE 2 , FLIGHT OF THE LIVING DEAD ) είναι η Carey Flemming , η όμορφη κόρη του Jim . Δουλεύει και αυτή στην πλατφόρμα .
Ο Scott Martin , πέρα από σεναριογράφος αυτής της ταινίας , είναι και ο Κyle Dobbs , ο γκόμενος της Carey . Ο κόσμος το'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι .
O Stacey Hinnen είναι ο Freddy Brewer , ο μάτσο τύπος . Σουλούπι και μαλλί έτοιμο για τρίτο ρόλο σε επικούρες .
H Carmen Perez είναι η Rodriguez , η ατίθαση λατίνα . Τα έχει με τον μάτσο τύπο .Ήταν μια από τους επιβάτες του αεροπλάνου στο RED EYE (2005) .
Ο Robert Zachar ( PYTHON 2 ) είναι ο Faulkner . Σε ολόκληρη πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου , το λαμπατέρ έμοιαζε με την καλύτερη λύση για άμυνα , αλλά αργότερα φτιάχνει αυτοσχέδιο εμπρηστικό καμάκι . Μοιάζει ανυσυχητικα με τον Adam West . Ήταν ένας από τα Borg στο STAR TREK:FIRST CONTACT (1996) . Έχει εμφανιστεί και σε ένα επεισόδιο DEEP SPACE NINE .
O Marcus T. Paulk ( ROLLBOUNCE ) είναι ο Andrew . Πέρα από κάτι αστεία με κλανιές που κάνει , δεν βοηθάει και πολύ στην αντιμετώπιση της απειλής .
---------------------------------------------------------
Λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά :
Ανάμεσα στους σκληροτράχηλους χαρακτήρες , υπάρχει και γκουρμέ μαύρος μάγερας με άνετη οδοντογλυφίδα ταχυφαγείου στο στόμα , μπαντάνα και πετσέτα στον ώμο . Τους βάζει φρέσκο σολομό στο πιάτο με περιποιημένες γαρνιτούρες και του ζητάνε καμμένα χάμπουργκερς . Περιμένεις πολιτισμό από τους αγροίκους ;
Η εταιρία που έχει την πλατφόρμα ονομάζεται Weyland . Η γνωστή διαγαλαξιακή εταιρία που λυμαίνεται το διάστημα στα ALIEN . Το εταιρικό σήμα βέβαια εδώ δεν θυμίζει Wumpscut .
Tο τέρας δεν το βλέπουμε και πολύ καθαρά , τουλάχιστον στο πρώτο μισό της ταινίας , και εμφανίζεται πάντα στα πεταχτά , μέσα σε σκιές , κάνοντας αστραπιαίες καταδρομικές επιθέσεις στους ανυποψίαστους . Μοιάζει να είναι καλυμένο με κάτι μαύρο και παχύρευστο (πάνω απ΄την στολή δηλαδή) . Θυμίζει το πλάσμα απο το πρώτο XTRO (1983) . Και φυσικά , δεν είναι μόνο ένα ..
Η μουσική παραείναι σοβαρή μερικές φορές . Εντάξη , δεν βλέπεις και οικογενειακό δράμα ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.