Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

EATERS: RISE OF THE DEAD (2011)

κλασικό βιβλίο για μετά την αποκάλυψη ...

    "Αν φοβάσαι κάποιον , τον ακούς ..
- Ναι , όπως έναν τύραννο ..
- Όχι , όπως τον θεό .."
Μπορεί το "Ο Uwe Boll παρουσιάζει" να ανέβασε λίγο φαγητό στον οισοφάγο κι ας μην είχα φάει τίποτε , αλλά για άλλη μια φορά οι Ιταλοί απέδειξαν πόσο μάστορες είναι στο συγκεκριμένο είδος ...
Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική σύμπραξη των Luca Boni και Marco Ristori (οι οποίοι θα ξαναχτυπήσουν δυνατά με το ZOMBIE MASSACRE το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε) .
Η "Μεγάλη Επιδημία" έχει αποδεκατίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό και κυρίως τις γυναίκες . Ορδές από ζωντανούς νεκρούς αλωνίζουν τη γη (ακόμη και ο Πάπας αυτοκτόνησε αφήνοντας σημείωμα πως "δεν θέλει να επιστρέψει" !) . Δύο ατρόμητοι κυνηγοί ζόμπι , o Igor και ο Alen , μένουν μαζί με άλλους δύο , σχεδόν υπανθρώπους , και έναν επιστήμονα , τον Gyno σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο . Οι δύο κυνηγοί ψάχνουν την κατεστραμμένη γη για νέα νεκροζώντανα πειραματόζωα για τον Gyno , ώστε κάποια στιγμή να βρει τη θεραπεία . Στην νέα πραγματικότητα , οι χαρακτήρες που βρίσκονται στα χαλάσματα , ξεκινούν από αποτρελαμένους καλλιτέχνες και φτάνουν μέχρι οπλισμένους νεο-ναζί (που κυκλοφορούν και αυτοί ελεύθερα ως οι μοναδικές ομάδες αντιμετώπισης των νεκρών) με νάνο αρχηγό (που ονομάζεται Φύρερ) , και κανίβαλους ιερείς .
Ο Gulliermo Favilla είναι ο Alen . Προσπαθεί να κατανοήσει την νέα τάξη πραγμάτων . Τα σαχλά ερωτόλογα τύπου "μέχρι το τέλος του κόσμου" απέκτησαν υπόσταση , αφού κρατάει την νεκροζώντανη κοπέλα του Alexia , μέσα σε ένα αυτοσχέδιο κλουβί .
Ο Alex Lucchesi είναι ο Igor . Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει γυναίκα . Κατά τα άλλα , όλα να πάνε στον διάολο .
Ο Claudio Marmugi είναι ο Gyno . Προσπαθεί να βρει αντίδοτο στην αρρώστια , αλλά τελικά τα παρατάει όλα και ελευθερώνει τους νεκρούς που κρατά μέσα στο κτήριο . Γουστάρει κι αυτός την γκόμενα του Alen . Πριν την καταστροφή , δούλευε μαζί με άλλους επιστήμονες για την κυβέρνηση και έκανε γενετικά πειράματα χρησιμοποιώντας νεκρό ιστό . Το παράκαναν όμως ... Ο Gyno σκοπεύει να συνεχίσει να πειραματίζεται πάνω στην Alex ...
O Steve Sylvester είναι ο και-καλά Φορέας της Πανούκλας . Αυτός που υποτίθεται πως αμόλησε τον ιό για να καθαρίσει τον κόσμο απ'τους αμαρτωλούς . Πλέον εκπέμπει ραδιοφωνικά από τον σταθμό της Νέας Εκκλησίας Καθαρισμού Του Κακού ... Οι δύο ήρωες , πάνε μια επίσκεψη από τα γραφεία της αίρεσης , μα βρίσκουν παντού νεκρούς και ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα σε επανάληψη  να φτιάχνει ατμόσφαιρα στην νεκρή φύση . Ο Φορέας της πανούκλας ήταν μια περσόνα , την οποία και χρησιμοποίησε ο αιμόφυρτος ιερέας που βρίσκουν εκεί , με σκοπό να ελέγξει (και να φάει στην συνέχεια) τους όσους επιζώντες πέσουν στην παγίδα του ...
Η Elisa Ferretti είναι η Christina , η έφηβη κόρη του πάτερ-κανίβαλου . Είναι ίσως η τελευταία ζωντανή γυναίκα πάνω στον πλανήτη !
O Fabiano Lioi είναι ο Fuhrer . Πιο καρικατούρα Ιταλική-σεξοκωμωδία-με-Μπόμπο , δεν θα μπορούσαν να τον κάνουν και να ήθελαν . Ο νάνος με την καραφλόμπουκλα και το κουτσουρεμένο μουστάκι συνεχίζει να εμπνέεται από το έργο του Αδόλφου και την αράζει παρέα με τους απροσάρμοστους φίλους του σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο . Η Christina τον μαχαιρώνει στ'@ρχίδια και άλλη μια ευκαιρία για χιλιόχρονο ράϊχ χάνεται στον χρόνο ...
------------------------------------------------------
Τα ζόμπι είναι από τα καλύτερα που έχω δει τελευταία , και οι τοποθεσίες (ψηφιακές και μη) είναι πιο σάπιες και από αυτές του CYBORG (1989) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.