Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

RESIDENT EVIL: RETRIBUTION (2012)

5η ταινία για την αγαπημένη σειρά , και συνεχίζουμε από εκεί που τελείωσε η . Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσω σύγκριση , ή να κάνω ιστορική αναδρομή στα παιχνίδια . Θα αφήσω μόνο το "βασισμένο σε χαρακτήρες του παιχνιδιού" να συνοδεύει το ευχάριστο δίωρο της προβολής .
H Umbrella έχει ρημάξει τον κόσμο με τους παλιο-ιούς της και σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο κυνηγότοπο για νεκροζώντανους και κάθε είδους μεταλλαγμένο τέρας που χρησιμοποιείται για βιολογικό όπλο !
Η Alice βρίσκεται στο κέντρο άλλης μιας -υποθαλάσσιας αυτή τη φορά- υπερεγκατάστασης , κάποιας από τις πολλές κυψέλες της εταιρίας , όπου και έρχεται αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με νεκροζώντανους και άλλα ευχάριστα πλάσματα , κάθως και με διάφορους παλιούς γνωστούς από τις προηγούμενες ταινίες .
Η Milla Jovovich είναι η original Alice . Ή μήπως όχι ; Ξέρω 'γω . Ας πούμε πως είναι . Μετά την αρχική μάχη πάνω στο φορτηγό πλοίο (θυμάσαι πως τελείωσε το 4) , πιάνεται αιχμάλωτος και ξυπνάει μέσα σε ένα κελί της κυψέλης . Θα ελευθερωθεί και θα περάσει μέσα από διάφορα ελεγχόμενα περιβάλοντα , τα οποία χρησιμοποιούνται από την εταιρία για να εξελίσονται μέσα σε αυτά σενάρια βακτηριακής μόλυνσης σε κλίμακα πόλεων . Από ένα απλό οικογενειακό προάστιο , μέχρι μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη , το Τόκιο , ή η Μόσχα .
H Michelle Rodriguez είναι η Rain . Η "δίδυμη" αδελφή της Rain που είχε πεθάνει στην πρώτη ταινία . Ή μήπως όχι ; Όπως εξελίσεται η ιστορία , βλέπουμε πως η κυψέλη είναι γεμάτη από κλώνους . Πολλούς κλώνους . Η Rain είναι μια από αυτούς . Γνωρίζουμε 2 παραλλαγές της αυτή τη φορά . Η μια είναι καλή και βοηθάει την Alice , αλλά πεθαίνει από σφαλιάρα γιγαντιαίου Licker , και η άλλη είναι με την Umbrella και είναι υπερδυνατή , αφού βάζει τον παρασιτικό οργανισμο Plaga μέσα της ... Ξέρει και σούπερ κίνηση που σπάει κόκκαλα και σταματάει καρδιές .
Ο Colin Salmon ( ALIEN VS PREDATOR , PUNISHER: WAR ZONE , BLOOD: THE LAST VAMPIRE , ARROW ) επιστρέφει ως ο James "One" Shade - αυτός που έγινε κύβους στην πρώτη ταινία .... Ναι , είναι ο κλώνος του και είναι με τους κακούς .
Η Sienna Guillory ( THE TIME MACHINE , ERAGON , RESIDENT EVIL: APOCALYPSE & AFTERLIFE ) είναι η Jil Valentine . Έχει πάλι πάνω της εκείνο το φεσο-μηχάνημα που θυμίζει το αλχημικό αραχνορομπότ από το CRONOS (1993) . Δουλεύει για την Umbrella και αυτή . Στο τέλος όμως αλλάζει στρατόπεδο , αφού η Alice καταστρέφει το μηχάνημα που την ελέγχει .
Η Bingbing Li ( THE FORBIDDEN KINGDOM , DETECTIVE DEE: MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME ) είναι η Ada Wong . Είναι η πιο γ@μάτη δευτερεύον χαρακτήρας που είναι τόσο κουλ που δεν χρειάζεται να είναι πρωταγωνίστρια ...
O Johann Urb ( THE BANK JOB , 1408 , 2012 ) είναι ο Leon S. Kennedy . Με τέτοια φράτζα δεν περνάς για σκληροτράχηλος πολεμιστής , αλλά τι να κάνουμε . Ιάπωνες έφτιαξαν το παιχνίδι , Ιάπωνες κανονίζουν και το λουκ των χαρακτήρων .
Ο Boris Kodjoe ( SURROGATES ) είναι ο Luther West , ο μπασκετμπολίστας απ'την προηγούμενη ταινία . Επιστρέφει με black-ops διάθεση , αλλά η Rain 2 του σπάει τα μούτρα , τα κόκκαλα , και την καρδιά ...
Ο Kevin Durand (ο ψηλέας πεζοναύτης στο LOST - και σε πολλές άλλες ταινίες δράσης από τότε) είναι ο Barry Burton . Είναι στην παρέα του Leon S. Kennedy . Αυτός επιζεί της σφαλιάρας του Licker , αλλά όχι και των σφαιρών του Shade .
O Shawn Roberts ( DIARY OF THE DEAD ) είναι ο Albert Wesker . Σιγά που θα πέθαινε ! Πλέον έχει γίνει Πρόεδρος της Αμερικής ! Αλλά σε έναν κόσμο όπου είναι γεμάτος από βιολογικά όπλα ! Μαζί με τους τελευταίους επιζώντες του είδους , έχει ταμπουρωθεί στον Λευκό Οίκο , και ετοιμάζει την τελική αντεπίθεση , έχοντας στο πλευρό του το απόλυτο όπλο : Την Alice , αναβαθμισμένη με Plaga ιό μέσα της πλέον .... Η συνέχεια στο επόμενο ...
-------------------------------------------------------------------
Πέρα από τους κλασικούς δρομείς ζόμπι , η ταινία διαθέτει και τους άλλους με τα πλοκάμια στο στόμα που είδαμε για πρώτη φορά στην προηγούμενη ταινία . Οι στρατιώτες της Umbrella έχουν την γνωστή ναζι-σικ δερμάτινη γκαρνταρόμπα , και επίσης βλέπουμε για πρώτη φορά Ρώσους στρατιώτες Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου : Να πυροβολούν - να κόβουν ζωές με αλυσοπρίονο - και να καβαλάνε μοτοκρος (ποτέ πριν δεν ήταν τόσο επίκαιρες οι περιπέτειες που γυρίζονταν στις Φιλιππίνες την δεκαετία του '70) ...
Στο 4 η Alice τα είχε βάλει με έναν κτηνώδη τύπο με μια τσεκούρα ΝΑ ! Εδώ τα βάζει με δύο ..
Επιστροφή των Lickers . Όχι σε κοπάδι όπως συνηθίζεται , αλλά στο ιδανικό γιγαντο-μέγεθος του ενός ! Η χαρά του πιθηκοειδούς cgi κατασκευάσματος που παίρνει σβάρνα τα πάντα στο διάβα του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.